Siirry sisältöön

YAMK-alumnimme Otso Jukarainen: ”On elämää kantava voima tutkia ja oppia uutta”

Alumnihaastattelussa Päätöksenteon ilmiöt ja valintamuotoilu YAMK-koulutukseen oman kehittymisen ja oppimisen vuoksi hakeutunut Otso.

Alumnimme Otso Jukarainen.

Otso Jukarainen aloitti pari vuotta sitten opinnot Päätöksenteon ilmiöt ja valintamuotoilu YAMK-koulutuksessa ja valmistui vuoden opintojen jälkeen viime elokuussa 2021. Otsolla oli taustalla liiketalouden tutkinto noin parinkymmenen vuoden takaa ja rutkasti kertynyttä työkokemusta erinäisistä työtehtävistä ennen YAMK-opintojaan; osaomistajana ja toimitusjohtajana toimimisesta, oman konsulttiyrityksen pyörityksestä sekä rekrytoinnin ja suorahaun konsulttina toimimisesta.

-Minulla ei ollut urasuuntautuneet tavoitteet YAMK-koulutukseen hakiessani, opiskelu lähti enemmän kehittymisen ja oppimisen halusta. Jokaisen olisi hyvä panostaa oman osaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen. Ne asiat, mitä on opiskellut aikoinaan, eivät enää tänä päivänä ole välttämättä paikkansa pitäviä. On elämää kantava motivoiva voima, että haluaa tutkia ja oppia uutta.

Työelämä on innostava seikkailu

Tällä hetkellä Otso työskentelee Figure Taloushallinto Oy:n kehitys- ja myyntijohtajana vastaten yrityksen palvelukehityksestä ja asiakkuuksista. Työn parhaina puolina hän mainitsee monipuolisuuden ja mahdollisuudet vaikuttaa laajalti asioihin. Työn haasteet ovat monipuolisia ja siksi olisi tärkeää, että pystyisi priorisoimaan asioita oikein ja tekemään hyviä päätöksiä. Yksi tärkeimmistä taidoista Otson työssä on se, että osaa hallita monimutkaisia kokonaisuuksia, jotka sisältävät sekä prosesseja että ihmisiä. 

Otso kokee, että YAMK-tutkintoa pääsee hyödyntämään laajalti työelämässä. Otson omassa työnkuvassa on kaikki mahdollisuus hyödyntää opittuja asioita erilaisten haasteiden parissa työskenneltäessä.

-Niin paljon on hyödyntämisen mahdollisuuksia, kuin ihmisellä on mielikuvitusta hyödyntää sitä arjessa.

Otso nostaa koulutuksen hyödyntämisen konkreettisina esimerkkeinä esille rekrytointiprosessin ja markkinointiviestinnän, joista löytyy paljon soveltamisen mahdollisuuksia.

Otson vinkkinä muille opiskelijoille on se, että yrittää mahdollisimman paljon kytkeä opintoja oikeaan työelämään. Hänen omana tavoitteenaan tulevaisuuteen on, että työelämä olisi innostava seikkailu loppuun asti. 

Päätöksenteon ilmiöt ja valintamuotoilu | Ylempi AMK-tutkinto - Laurea-ammattikorkeakoulu