Siirry sisältöön

Laurea Espoon kumppaniksi kohti hiilineutraaliusmatkaa

Espoon kaupunki on allekirjoittanut yhdessä 24 kumppanin kanssa sitoumuksen kohti hiilineutraalia kaupunkia vuonna 2030. Laurea-ammattikorkeakoulu on tunnistanut roolinsa osana hiilineutraaliusmatkaa ja on yksi kaupungin kumppaneista.

Espoon kaupungin kunnianhimoinen tavoite edellyttää laajaa yhteistyötä niin kaupungin asukkaiden, yritysten kuin oppilaitosten kanssa. Laureassa kestävän kehityksen ja ympäristöasioiden vastuullinen edistäminen tapahtuu lukuisissa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeissa, joita toteutetaan yhteistyössä moninaisten sidosryhmien kanssa.

Laurean palveluliiketoiminnan ja kiertotalouden tutkimusohjelmajohtaja Markku Anttonen uskoo Laurealla olevan yhteiskehittämisen osaamista, joka auttaa kestävän kehityksen tuomisessa osaksi espoolaisten arkea.

- Olemme sitoutuneet toimimaan aktiivisesti ja vastuullisesti ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi ja haluamme hankkeissamme olla edelläkävijä kestävän kehityksen ja hiilineutraaliuden edistämisessä. Laureassa on lisäksi laajaa kokemusta liiketoimintamallien, ekosysteemien ja verkosto-osaamisen kehittämisessä.

Hanketoiminnan ohella korkeakoulu panostaa koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen kestävän kehityksen ja hiilineutraaliuden edistämisessä. Hankkeiden ja yrityskumppaneiden avulla opiskelijat saavat mahdollisuuden osallistua erilaisiin projekteihin ja oppia käytännön taitoja, jotka hyödyttävät paitsi heitä itseään myös ympäröivää yhteiskuntaa.

- Koulutamme tulevaisuuden osaajia, jotka voivat auttaa ratkaisemaan ilmastonmuutoksen haasteita. Yhteistyömme Espoon kaupungin kanssa antaa opiskelijoillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia ja vaikuttaa. Hiilineutraaliustavoitteeseen osallistuminen kumppanina on meille kunnia asia, rehtori-toimitusjohtaja Jouni Koski sanoo.

Ilmastokaupunkisopimus on osa EU:n 100 ilmastoneutraalia ja älykästä kaupunkia -missiota, jonka toteuttajaksi Euroopan komissio valitsi Espoon vuonna 2022. Sitoumuksessa on mukana laajasti Espoon palkitun innovaatioyhteisön yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja korkeakouluja.

Lisätietoja: