Villiyrtit - luonnon käyttökasvien turvallinen hyödyntäminen elämystaloudessa
Ravinnoksi käytettävien luonnonkasvien tunnistaminen, kerääminen ja turvallinen hyödyntäminen osana omaa liiketoimintaa. Löydä uusia mahdollisuuksia lajien käyttöön tuotteina, annoksina, tai osana elämyksellisiä luontopalveluita.
Luonnontuoteala on voimakkaassa kasvussa ja puhtaiden luonnonlajien hyödyntäminen tarjoaa paljon mahdollisuuksia luoda tulevaisuuteen kurkottavaa liiketoimintaa. Koulutus antaa perustan ja ideoita lajien käyttöön turvallisesti ja luontoa kunnioittaen. Koulutuksessa opit tunnistamaan ja käyttämään villiyrttejä räätälöidysti omassa liiketoiminnassasi.
Perustiedot
- Kohderyhmä: Villiyrttien käyttömahdollisuuksista kiinnostuneet, ravintolakokit, matkailuyrittäjät, baarimestarit, elintarvikealan tuotekehittäjät, elämyspalveluiden tuottajat
- Hakuaika: 5.9.2022 mennessä
- Ajoitus: 20.-21.9.2022
- Laajuus: 1 op
- Sijainti: Laurea Leppävaaran kampus ja maasto
- Hinta: 620 € + alv 24 %
Villiyrtit - luonnon käyttökasvien turvallinen hyödyntäminen elämystaloudessa -koulutuksessa tutustutaan villiyrtteihin monipuolisesti niin luokassa, maastossa kuin verkossakin. Koulutuksessa käydään läpi villiyrttien ammattikäyttöä niin teoriassa kuin konkreettisesti. Opiskelijat oppivat yleisimmät hyödynnettävät lajit samalla, kun käydään läpi lajien tunnistamista ja keräämistä yleisellä tasolla. Halutessaan voi suorittaa myös keruukortin, jolla oman osaamisensa voi todentaa.
Koulutuksessa annetaan vinkkejä villiyrttien käyttöön niin elintarvike -kuin juomateollisuudessa, fine diningistä panimotoimintaan ja kaikkeen siitä välillä. Villiyrtteihin tutustutaan myös aistinvaraisesti maistaen ja yhdessä kokaten. Koulutuksen käytyään opiskelija omaa valmiudet hyödyntää lajeja osana omaa liiketoimintaansa.
- Koulutus järjestetään 20.-21.9.2022 Laurea Leppävaaran kampuksella (Vanha maantie 9, 02650 Espoo) sekä maastossa.
- Koulutukseen sisältyy teoriaosuudet kampuksella, lajien tunnistamista maastossa, sekä käyttöoikeus LuontoPortin verkkokursseihin.
- Koulutus täyttää ammattikorkeakoulutasoisen (AMK) koulutuksen vaatimukset.
- Koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus toteutuu 10 osallistujalla.
-
Kohderyhmä
Villiyrtit - luonnon käyttökasvien turvallinen hyödyntäminen elämystaloudessa -koulutus on suunnattu villiyrttien käytöstä kiinnostuneille, ja heille, jotka ovat kiinnostuneet niiden hyödyntämisestä osana liiketoimintaa, mm. ravintoloissa, matkailussa ja elämysten parissa.
-
Sisältö, ohjelma ja tavoitteet
Koulutus on kaksipäiväinen ja sisältää teoriaopetusta sekä lajien tunnistamista maastossa.
Päivä 1: 20.9.2022
- Sisältö: Orientaatio, villiyrttien historia ja lait sekä villiyrttien tunnistaminen ja keruukorttien suorittaminen
- Tavoite: Opiskelija tunnistaa eri villiyrtit
8.30 – 9.00 Aamukahvi
9.00 – 10.30 Orientaatio, villiyrttien historia ja lait
10.30 – 10.45 Tauko ja villiyrittimocktail
10.45 – 12.30 Villiyrttien tunnistaminen
12.30 – 13.15 Lounas
13.15 – 14.30 Villiyrttien tunnistaminen
14.30 – 14.45 Tauko
14.45 – 15.30 Keruukorttien suorittaminen
Päivä 2: 21.9.2022
- Sisältö: Villiyrttien käyttömahdollisuudet, markkinointi ja kohderyhmät
- Tavoite: Opiskelija tunnistaa villiyrttien käyttömahdollisuudet osana liiketoimintaa ja osaa kartoittaa kohderyhmät
8.30 -9.00 Aamukahvi
9.00 – 10.30 Villiyrttien käyttömahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, matkailussa ja ravintoloissa
10.30 – 10.45 Tauko ja villiyrttismoothie
10.45 – 12.30 Villiyrttien markkinointi ja kohderyhmät
12.30 – 13.15 Lounas
13.15 – 15.00 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
16.00 – 16.30 Yhteenveto ja todistukset
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
-
Koulutuksen hyödyt
- Saat varmuutta lajien tunnistamiseen
- Opit hyödyntämään villiyrttejä liiketoiminnassa ja saat ideoita uudenlaisten liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen luonnontuotealalla
- Opit markkinoimaan villiyrttejä osana liiketoimintaa oikealle kohderyhmälle
-
Hinta, ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Hinta
Koulutuksen hinta: 620,00 € + alv 24 %.
Koulutusmaksuun sisältyvät opetus ja ohjaus sekä koulutuspäivinä aamukahvi ja lounas. Lisäksi hinta sisältää yhden kuukauden käyttöoikeuden LuontoPortin verkkokursseihin.
Koulutus laskutetaan ilmoittautumisen vahvistamisen jälkeen.
Mikäli yrityksessänne on useita henkilöitä, jotka tarvitsevat tätä koulutusta, voitte pyytää tarjousta räätälöidystä tilauskoulutuksesta osoitteesta events@laurea.fi.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla osallistuja sitoutuu peruutusehtoihin. Kaikki ilmoittautumiset läpikäydään ja osallistuminen vahvistetaan erikseen. Koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus toteutetaan, kun osallistujia on 10.
Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.9.2022.
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla osallistuja sitoutuu peruutusehtoihin. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi.
- 21.8.2022 mennessä tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme peruutusmaksun 150,00 € + alv 24 % kulujen kattamiseksi.
- 22.8.-5.9.2022 välisenä aikana tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme 50 % osallistujamaksusta.
- 5.9.2022 jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistujamaksua ei veloiteta ja ilmoittautunut sitoutuu maksamaan osallistujamaksun. Mikäli maksat koulutuksen yksityishenkilönä ja peruutat osallistumisen 5.9.2022 jälkeen, veloitetaan tällöin 80 % koulutuksen osallistujamaksusta.
Koulutus toteutetaan, kun ilmoittautuneita on 10. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden peruuttaa koulutus liian vähäisen osallistujamäärän takia. Mikäli koulutus perutaan järjestäjän toimesta ja osallistuja on maksanut osallistumismaksun, osallistujalle palautetaan maksettu osallistujamaksu täysimääräisenä. Mikäli osallistuja ei ole vielä maksanut laskuaan ja koulutus perutaan järjestäjän toimesta, lasku mitätöityy.
Mikäli Suomen vallitsevan korona-tilanteen puitteissa lähipäiviä ei voida järjestää, koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden koulutuksen verkossa järjestämiseen. Myös tässä tapauksessa ilmoittautumisia sitoo ylläolevat peruutusehdot.
Lisätietoa
-
Kouluttajat
Anikó Lehtinen
Anikó Lehtinen on juoma-alan ammattilainen ja toimittaja, joka on vetänyt Laurean ja Suomen 4H:n Ruokaa Luonnosta -villiyrttihanketta kaksi vuotta ja ollut vastuussa Laurean Ammattikorkeakoulun villiyrttikursseista. Lehtinen on kirjoittanut oluesta neljä kirjaa ja ruuasta yhden ja omaa valmistuskoulutuksen alkoholijuomista.
Eija Lehmuskallio
Eija Lehmuskalliolla on lähes 30 vuoden kokemus helposti lähestyttävän luonnontiedon tuottamisesta. Eijan ja hänen miehensä perustama LuontoPortti©-verkkopalvelu on tuttu useimmille suomalaisille luonnonystäville.
LuontoPortin lisäksi Lehmuskalliot ovat tehneet useita luontoon ja villiyrtteihin liittyviä kirjoja, sähköisiä oppaita ja tv-ohjelmia, sekä pitäneet kursseja villiyrteistä ja lajien tunnistamisesta. Eijan tausta on radiotyössä, tuottajana ja ohjaajana muun muassa TV-1:ssä esitetyssä sarjassa 'Kolme vuodenaikaa’, joka esitteli 60:ssä jaksossaan suomalaisia luonnonkasveja.
Muut
Lisäksi koulutuksessa on mukana Laurean livinglabin, BarLaurean Michelin-tähden keittiömestari Jarmo Vähä-Savo ja PRO-palkittu ruoka-alan lehtori ja ammattikokki Henry Lybäck.