Siirry sisältöön

dCell aamuklinikat verkko-opetuksen tukena

Sunnuntaina 15.3.2020 Laurea-ammattikorkeakoulun johto teki päätöksen, pahentuneen koronatilanteen takia ja yhteisön jäsenten turvallisuuden takaamiseksi, siirtää koko korkeakoulun toiminnan verkkoon ja pääosin etänä toteutettavaksi maanantaista 16.3.2020 lähtien. Laurean verkko-opetuksen tukena toimiva dCell-tiimi aloitti maanantaina 16.3. aamuklinikoiden pitämisen ensin päivittäin ja sitten asteittain harventaen nykyiseen kahden viikoittaisen klinikan tahtiin. Palvelulla haluttaan helpottaa ja tukea opettajien arkea sekä vastata arjessa heränneisiin kysymyksiin ja löytää yhdessä ratkaisuja ongelmiin.

Tutustu ratkaisuun

"Digiklinikat syntyivät akuuttiin tarpeeseen mutta niiden myötä löytyi myös uusi, yhteisöllinen kanava henkilöstön digiosaamisen kehittämiseen", kertoo Laurean digitaalisen solun dCELLin vetäjä Mikael Uusi-Mäkelä

Aamuklinikat ovat avoimia koko henkilöstölle yhdistäen eri koulutusalojen osaajat ja ovatkin toimineet hyvien käytäntöjen sekä vinkkien jakamisen paikkana yli koulutusalarajojen. Aamuklinikka-toiminta on saanut positiivista palautetta ja sen on koettu sujuvoittaneen opettamista sekä sitä kautta myös opiskelijat ovat hyötyneet klinikoiden toiminnasta. Aamuklinikat ovat vastanneet korona-epidemian aiheuttaman digiloikan tuomiin haasteisiin tarjoamalla toistuvan, yhteisöllisen foorumin kysymysten käsittelyyn ja uuden oppimiseen. Aamuklinikoissa tapahtuneiden kohtaamisten ja uusien ideoiden myötä on myös syntynyt uusia hankeideoita.

Aamuklinikat ovat keränneet kiitosta Laureassa ja kansallisesti Arene nosti toiminnan esiin keväällä 2020 ja toimintatapa otettiin käyttöön myös monessa muussa korkeakoulussa.

dCell aamuklinikat verkko-opetuksen tukena ovat yksi Palveluteko 2021-finalistimme. Palvelutekojen, Pedagogisten tekojen ja TKI-tekojen esiin nostamisella haluamme tuoda esiin Laurealaista työtä, jota ylpeydellä teemme. Tutustu muihin tekoihimme tai äänestä dCell aamuklinikat verkko-opetuksen tukena Palveluteoksi 2021 alta.

Tutustu kaikkiin tekoihin »

Lisätietoja: