Siirry sisältöön

Kampusten aulapalvelut - asiakaslähtöinen palvelu ja kampusten ylläpito poikkeusaikana

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii kuudella kampuksella viidellä eri paikkakunnalla. Tikkurilan kampus sijaitsee Vantaan Tikkurilan juna-aseman läheisyydessä, Espoon kampukset toimivat Leppävaarassa ja Otaniemessä sekä Hyvinkään kampus kaupungin keskustan tuntumassa. Lohjan kampus avattiin uusissa tiloissa syksyllä 2019 kauppakeskus Lohen yläkerrassa. Laurea jakaa yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa Porvoon kampuksen, jonka myötä useiden palveluiden tarjoaminen yhteistyössä on toimivaa.

Tutustu ratkaisuun

Jokaisella Laurean kampuksella on aulapalveluiden osaava henkilökunta auttamassa Laurea-yhteisön jäseniä sekä vierailijoita aina kampusten ollessa auki. Osana palveluteko 2021-äänestystä Aulapalveluiden henkilökuntaa on kehuttu palvelualttiiksi ja mukaviksi sekä useissa maininnoissa opiskelijat ja henkilöstön jäsenet nostivat esiin aulapalveluiden aina varmistavan asioiden hoitumisen ja onnistumisen kampuksilla. Aulapalveluiden kanssa koettiin olevan miellyttävää asioida. He huolehtivat päivittäin muun muassa opastuksesta, erilaisista tarviketilauksista, postituksista, tapahtumajärjestelyiden tukemisesta, turvallisuudesta sekä asiantuntijuudellaan tukevat tarpeen mukaan Laureassa asioivia.

Aulapalvelut on keskeinen palvelu, etenkin poikkeusaikana, kampusten ylläpidosta ja turvallisuudesta huolehtimisessa. Aulapalveluhenkilöstö on poikkeusaikana huolehtinut kampusten ylläpidosta ja siitä, että kampuksella on ollut turvallista asioida – ja toisaalta varmistanut, että kampukset ovat valmiina vastaanottamaan ryhmät, kun etätyösuositus päättyy. Tällä hetkellä Laurea järjestää ne opinnot kampuksella turvajärjestelyin, joita ei etänä voida järjestää. Sen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus varata tiloja omaan käyttöön, jolla halutaan tukea opiskelijoiden jaksamista ja oppimista.

Aulapalveluiden henkilöstöllä on myös monipuolinen osaaminen ja perehdytys kampusten turvallisuudesta huolehtimiseksi. He huolehtivat jokaisen uuden opiskelijaryhmän turvallisuusperehdytyksestä sekä jakavat tietoa eri tilanteissa toimimiseksi. Lisäksi säännöllisesti järjestetään aulapalveluiden ja turvallisuuspalveluiden yhteistyössä tilanneharjoituksia, hätätilanteissa toimimisen turvaamiseksi. Korona-aikana aulapalvelut vastaavat yleisesti kampusten suojavarusteista ja niiden saatavuudesta.

Kampusten aulapalvelut ovat yksi Palveluteko 2021-finalistimme. Palvelutekojen, Pedagogisten tekojen ja TKI-tekojen esiin nostamisella haluamme tuoda esiin Laurealaista työtä, jota ylpeydellä teemme. Tutustu muihin tekoihimme tai äänestä Kampusten aulapalvelut Palveluteoksi 2021 alta.

Tutustu kaikkiin tekoihin »

Lisätietoja: