Yhtenäinen Suomi Think Tank

Laurea –ammattikorkeakoulun hankkeessa "Think Tank – yhtenäinen Suomi" tuodaan nuorten ääni kuuluviin Suomen sisäisen turvallisuuden strategiaan, joka valmistuu Suomi 100 – juhlavuotena. Samalla kannustetaan nuoria osallistumaan Suomen sisäisen turvallisuuden tilaa ja tulevaisuutta koskevaan keskusteluun. Think Tank –hanke on hyväksytty Suomi 100 –ohjelmaan.

Tavoitteena on saada nuoret löytämään yhteiskunnan vahvuuksia ja suuntamaan ajatukset tulevaisuuden tekoihin ja tekijöihin ja siihen, miten he itse voivat olla mukana luomassa ja ylläpitämässä turvallista Suomea.

Nuoria aktivoidaan uudella tavalla eli yhteisten tapahtumien, sosiaalisen median ja lyhytdokumenttielokuvien avulla osallistumaan Suomen yhteiskunnan kehittämiseen ja ennen kaikkea yhtenäisen ja turvallisen Suomen luomiseen. Turvallisuuden teema koskee laaja-alaisesti kaikkea yhteiskunnan toimintaa, kuten taloutta, yhtäläisiä koulutusmahdollisuuksia, puhdasta ympäristöä, kyber-uhkia jne.

Hankkeen lähtökohtana on, että nuoret ovat tulevaisuuden Suomen rakentajia ja päätöksentekijöitä ja siksi heidän osallisuutensa on tärkeää Suomen tulevaisuuden rakentamisessa ja siitä käytävässä keskustelussa. Keskustelu turvallisuudesta liittyy ennen kaikkea muutokseen ja sen mahdolliseen hallintaan ja siksi teeman käsittely tukee nuorten elämän suunnittelua ja pärjäämistä. Hankkeen ytimessä on siis vahvista yhtenäisen ja kaikille turvallisen Suomen tulevaisuutta Suomi 100 – juhlavuotena.

Hanke pähkinänkuoressa

Projektipäällikkö: Päivi Kuosmanen
Paivi.Kuosmanen@laurea.fi
Partneri
: Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hankkeen teeman tukija: Sisäministeriö 
Hankkeen koordinaattori: Laurea

 

 

 

 Tiedotteet

 

 

Keskustelunaiheena turvallinen Suomihttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Keskustelunaiheena-turvallisuus.aspx2017-01-30T22:00:00Z<img alt="Laurea sisäisen turvallisuuden strategia sisäministeriö työpaja" src="/update/Laureankuvat/Tiedotekuvat/Laurea%20sisäisen%20turvallisuuden%20strategia%20sisäministeriö%20työpaja.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Keskustelunaiheena turvallinen Suomi

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot