DOB - Datasta oivalluksia ja Bisnestä

Datasta oivalluksia ja bisnestä on yhteishanke, jonka tavoitteena on vahvistaa yritysten innovaatiotoimintaa dataa ja palvelumuotoilua hyödyntämällä. Hankkeessa konseptoidaan innovaatioalusta, jota testataan hankkeena aikana. Hankkeessa on kolme teemaa: palvelut matkailijoille, palvelut ikäihmisille sekä tietotekniikkayritysten kilpailuedun päivittäminen. Hankkeen työpaketissa hyödynnetään analytiikkaa ja palvelumuotoilua uuden liiketoiminnan ja uusien palvelujen kehittämiseksi, vaihdetaan pilotoidusta innovaatioalustasta kokemuksia ja levitetään parhaita käytäntöjä. Hankkeessa pilotoitu innovaatioalusta tuotteistetaan ja työkalupakki 'Datasta oivalluksia ja bisnestä' julkistetaan. Se sisältää analytiikan ja palvelumuotoilun ja ajattelun perusteet, analytiikkaan ja datan visualisointiin tarvittavat avoimen lähdekoodin ohjelmistot sekä parhaita käytäntöjä ja kokemuksia jokaisen vapaasti hyödynnettäväksi.

Hankkeessa on kolme työpakettia: Aviapolis, palveluja matkaajille projektissa yhdistetään yritysten dataa ja avointa dataa. Dataa analysoimalla löydetään oivalluksia uusisiksi palveluiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle ja matkustajille.

Hyvä pitkä elämä työpaketissa löydetään tutkimuksen ja analytiikan keinoin oivalluksia, joiden avulla kehitetään törmäytyksissä uusia palveluja ja toimintamalleja ikäihmisille. Projektissa syntyy Mydata-sovelluksia ja rakennetaan Ouluun terveellistä Karjasillan asuinaluetta, ikäihmiset keskiössä.

Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennus -työpaketissa päivitetään tietotekniikkayritysten kilpailuetu datatalouden aikaan. Yrityksille koulutetaan data-analytiikka ja palvelumuotoilu ja taitoja harjoitellaan yrityskohtaisesti casevaiheessa.

Case-vaiheessa yritykset tuovat mukaan asiakkaansa ja datansa, jota rikastetaan avoimella datalla tuloksena oivalluksia ja ideoita, uutta liiketoimintaa ja lisäarvoa yhdessä asiakkaan ja yhteistyökumppanien kanssa.

 

 

 

DOB pähkinänkuoressa

Projektipäällikkö: Jaakko Porokuokka jaakko.porokuokka@laurea.fi

Rahoittaja: EAKR-rahasto

Rahoitus: 566 048 €  

Kesto: 1.8.2016-31.12.2017

Hankkeen kotisivut

Facebook

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot