Yliopettaja Seppo Leminen palkittiin ISPIM 2015 Parhaan paperin palkinnolla


​Yliopettaja, dosentti, KTT Seppo Leminen ja hänen kansainväliset tutkimuskumppaninsa palkittiin Parhaan paperin palkinnolla (the Best Paper on Practical Implications for Technology Award) International Society for Professional Innovation Management (ISPIM) konferenssissa Budapestissa Unkarissa kesäkuussa 2015.

Palkittu paperi on nimeltään Paradoxical tensions in Living Labs, ja sen ovat kirjoittaneet Seppo Leminen Laureasta, Robert DeFillippi Suffolkin Yliopistosta Bostonista Yhdysvalloista ja Mika Westerlund Carleton Yliopistosta Kanadasta. Paperi käsittelee avoimen innovaation jännitteitä ja paradokseja Living Labeissa. (Leminen, S., DeFillippi, R. &Westerlund, M. (2015) Paradoxical Tensions in Living Labs The XXVI ISPIM Conference – Shaping the Frontiers of Innovation Management).

Heidän tutkimuksessa väitetään, että vaikka avoimen innovaation malli on laajalti hyväksytty ja nopeasti leviämässä ja Living Labit ovat yhä suositumpi tapa nopeuttaa innovointiprosesseja, tämä luo tarpeen innovointimallien ja -mekanismien tutkimuksille Living Labeissa. Paperissa keskityttiin kolmeen paradoksaaliseen jännitteeseen, jotka kuvaavat avointa innovaatiota Living Labeissa; johtaminen, käyttäjät ja tapa toimia.

Tutkimus perustuu 103 henkilön haastattelun 26 Living Labissa ja neljässä maassa, ja siinä ehdotetaan, että Living Labit edistävät paradoksaalisten jännitteiden syntymistä. Esimerkiksi Living Labit vauhdittavat innovaatioiden kehittämistä altistamalla kehitettävän tuotteen tai palvelun tosi elämästä tuleville konflikteille ja törmäyksille. Lisäksi paperissa esitetään, että uusien kokemattomia käyttäjien mukaan ottaminen nopeuttaa tuotekehitystä Living Labeissa.

Tulokset ovat merkittäviä, koska paradokseja on perinteisesti nähty esteinä muissa innovaatio- ja tutkimustoiminnan muodoissa mutta Living Labissä paradoksit edistävät innovointia. Tällä hetkellä on akkreditoidu yli 370 Living Labia maailmanlaajuisesti.
ISPIM on tutkijoiden, teollisuuden, konsulttien ja tutkimuslaitosten verkosto, joiden yhteinen kiinnostus on innovaatiojohtaminen. Professori Knut Holt Norjasta perusti ISPIM:in vuonna 1983. ISPIM on vanhin, suurin ja aktiivisin innovaation tutkimukseen keskittynyt tutkimusverkosto Euroopassa. ISPIM 2015 Budapestin konferenssissa oli noin 400 esitystä, ja konferenssiin osallistui noin 440 osallistujaa 37 maasta.


Viimeksi muokattu 29.6.2015 13:02