Verkko-opiskelu mahdollistaa opinnot ajasta ja paikasta riippumatta


​Tikkurilan kampuksella vietettiin perjantaina merkittävää päivää, kun opintonsa aloitti 60 liiketalouden opiskelijan ryhmä. Perinteisestä liiketalouden aloittavien opiskelijoiden ryhmästä he eroavat siten, että tämä on ainoa kerta koko lukukautena, kun heidän tarvitsee olla fyysisesti läsnä kampuksella, sillä he suorittavat tutkintonsa kokonaisuudessaan verkossa.

Perinteiset seinien ympäröimät luokkatilat on korvattu sähköisella Optima-oppimisalustalla ja Adobe Connect-luennoilla. Käytävien puheensorina on siirretty WhatsAppiin tai Slack-alustalle.

- Keskustelu eri alustoilla on ollut jo nyt todella vilkasta. Olin todella yllättynyt, kun kutsuin opiskelijamme Slack-alustalle ja ensimmäiset liittyivät keskusteluun jo alle minuutissa, kuvailee liiketalouden lehtori Eija Lipasti opiskelijoiden innostusta.

Opiskelijan palvelut saatavilla virtuaalisesti

Vaikka koulutus toteutetaankin verkossa, on verkko-opiskelijan mahdollista saada apua ja tukea opintoihinsa eri tavoin.

- Meille lehtoreille voi aina soittaa tai lähettää sähköpostia. Kommunikoin opiskelijoiden kanssa myös paljon WhatsAppin kautta, Eija Lipasti kertoo.

Opiskelijoille myönnetään opiskelijakortti ja he saavat kaikki tutkinto-opiskelijoille kuuluvat edut aina opiskelijalounaista hyvinvointipalveluihin. Oppilaitospastorikin on luvannut pitää opiskelijoille verkon kautta esittelytilaisuuden tarjoamistaan palveluista.

Virtuaalisessa luokkahuoneessa pyritään kokoontumaan vähintään kerran viikossa. Opetustilanteet nauhoitetaan ja ne on mahdollista katsoa myös jälkeenpäin, mikäli opetustilanteeseen osallistuminen ei ole mahdollista.

Suosittu koulutus yhteishaussa

Nyt aloittava ryhmä on Tikkurilan kampuksen ensimmäinen täysin verkossa opintonsa suorittava liiketalouden aloitusryhmä. Keväällä haussa ollut asuinpaikasta riippumaton koulutus keräsi erittäin paljon kiinnostusta ja yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita oli yli 20. Yhteishaun suosituimmat koulutukset olivat kautta linjan ns. monimuotototeutuksia, mikä tarkoittaa sitä että opintoja voi suorittaa joustavasti esimerkiksi työn ohella hyödyntäen erilaisia verkko-opiskelun tekniikoita.

- Opiskelu ei ole enää fyysisten tilojen rajoittamaa, vaan oppimista tapahtuu kaikkialla ja kehittyneet verkko-oppimismenetelmät tarjoavat siihen oivat mahdollisuudet, Tikkurilan kampuksen johtaja Kati Komulainen kertoo monimuoto-opinnoista.
- Verkko-oppiminen lisää koulutusten saavuttavuutta koko Suomessa ja myös maan rajojen ulkopuolella ja sitä kautta se mahdollistaa erilaisissa elämäntilanteissa olevien osallistumisen, kun koulutusta ei ole sidottu fyysisiin tiloihin ja aikaan, hän jatkaa.

Lehtori Eija Lipastin mukaan tyypillinen verkko-opintojen ryhmän opiskelija onkin työssäkäyvä aikuinen. Opiskelijoita tulee ympäri Suomea aina Oulusta asti ja ikähaitari opiskelijoiden välillä on 25–50.

- Suuri osa aloittavista opiskelijoista on jo suorittanut jonkin verran opintoja aiemmin, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet kesken. Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä aiemmin hankittu osaaminen vanhenee ja vaatii joskus päivittämistä, Lipasti kuvailee.

 

Lue myös:  Tradenomiksi nyt kokonaan verkossa

Tämän syksyn yhteishaussa Laureassa on tarjolla kaksi kokonaan verkossa toteutettavaa koulutusta. Liiketalouden tradenomikoulutuksen lisäksi tammikuussa 2018 alkaa myös sosionomikoulutus verkossa.  Lue lisää yhteishaussa olevista koulutuksista.


Viimeksi muokattu 8.9.2017 10:31