Vararehtori Niinistö-Sivuranta latvialaisten korkeakoulujen rahoituksen arviointiin


​Maailmanpankin koordinoimassa hankkeessa tehdään seuranta-arviointi latvialaisten korkeakoulujen rahoitusjärjestelmän vaikuttavuudesta. Hanke on jatkoa vuosina 2013 – 2014 toteutuneelle arvioinnille “Higher Education Financing in Latvia: Analysis of Strengths and Weaknesses”. Laurean vararehtori Susanna Niinistö-Sivuranta on kutsuttu ryhmään edustamaan eurooppalaisten ammattikorkeakoulujen hallintoa.

Kesällä 2016 tehtävän arviointivierailun tavoitteena on kerätä tietoa korkeakoulujen strategisten mittareiden vaikuttavuudesta suhteessa rahoitusjärjestelmään. Arviointi hankkeessa keskittyy erityisesti korkeakoulun strategiseen johtamiseen, sisäiseen rahanjakoon ja johtamisjärjestelmään.

- Tämä on erittäin hieno case päästä tarkastelemaan lähietäisyydeltä heidän korkeakoulujensa rahoitusjärjestelmää ja sen kehittämistä ja vaikuttavuutta, Susanna Niinistö-Sivuranta kommentoi.
- Onhan tämä aika ajankohtainen aihe myös Suomessa, jossa korkeakoulujen rahoitusjärjestelmä uudistuu jälleen vuonna 2017. Strategisella johtamisella on korkeakouluissa läpi Euroopan aivan erilainen merkitys kuin viisi tai kymmenen vuotta sitten, jolloin rahoitus perustui hyvin pysyville elementeille. Nyt liikkuvia osia on paljon ja näitä samoja elementtejä kuin Suomessa on myös latvialaisessa systeemissä. Otan tästäkin kaiken opin irti!


Viimeksi muokattu 5.7.2016 9:23

​Vararehtori Susanna Niinistö-Sivuranta.