Valtakunnallinen LETET-täydennyskoulutus käynnistyi Laureassa


​Lähihoitajan ennakoivan turvallisuus-, ergonomia- ja työhyvinvointiosaamisen LETET-täydennyskoulutus käynnistyi maanantaina 16. tammikuuta Laurea-ammattikorkeakoulussa. Laurea toteuttaa Opetushallituksen rahoittaman 15 opintopisteen laajuisen koulutuksen yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa.

LETET-täydennyskoulutukseen osallistuu 38 toisen asteen oppilaitosten sosiaali- ja terveysalan opettajaa. Valtakunnallinen koulutus on herättänyt laajaa kiinnostusta ja osallistujia koulutukseen saapuu eri puolilta maata aina Oulusta ja Kuusamosta asti.

Koulutus koostuu kolmesta moduulista, joiden aiheina ovat ennaltaehkäisevä turvallisuustyö, ergonomia sekä työhyvinvointi, työssä jaksaminen ja terveelliset elämäntavat. Opetuskokonaisuuksien toteutuksesta vastaavat alan asiantuntijat Laureasta ja Työterveyslaitokselta.

- Ainutlaatuista LETET-koulutuksessa on se, että mukana olevat 2. asteen opettajat työstävät tehtäviään yhdessä opiskelijoidensa kanssa, jolloin tiedot ja taidot siirtyvät oppilaille osana opetusta, kertoo LETET-täydennyskoulutuksen projektipäällikkönä toimiva lehtori Henna Hertell.
- Lähihoitajaopiskelijoille on erittäin tärkeää tunnistaa jo opiskeluvaiheessa, mitkä fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset tekijät vaikuttavat työkykyyn sekä työssä jaksamiseen ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä.

Laurean Tikkurilan kampuksella tapahtuneen kaksipäiväisen aloituksen jälkeen LETET-koulutuksen seuraavat lähiopetuspäivät sijoittuvat toukokuulle. Pääosin verkko-opintoina ja kehittämistehtävinä toteutettava koulutus päättyy lokakuussa.

Sosiaali- ja terveysalan opettajien LETET-koulutus on jatkoa vastaavanlaiselle hius- ja kauneudenhoitoalan terveyshaittojen ennaltaehkäisyyn keskittyneelle HIKAT-koulutukselle, joka käynnistyi Laureassa lokakuussa.


Lue lisää LETET-täydennyskoulutuksesta.


Viimeksi muokattu 19.1.2017 15:41
LETET täydennyskoulutus työterveyslaitos erja sormunen laurea

​Työterveyslaitoksen erikoistutkija Erja Sormunen LETET-koulutuksen avauspäivässä Tikkurilassa maanantaina.