”Vaihtoon lähteminen ei ole mahdotonta perheelliselle”


​Laurealainen YAMK-opiskelija Taru Dudley on ollut opiskelijavaihdossa Sendaissa, Japanissa, elokuusta lähtien. Hänen mukanaan vaihtoon lähti aviomies Patrick sekä lapset Ciarán, 14, ja Tara, 10.

- Opiskelen Kriisi- ja erityistilanteiden johtamisen YAMK-tutkintoa ja pohtiessani, että haluaisin ihan uudenlaista näkökulmaa opintoihini, kuulin Laurean tekemästä yhteistyöstä japanilaisen Tohoku Fukushi University (TFU) kanssa, hän sanoo.

Keskusteltuaan perheenä Japaniin lähtemisestä muutamana iltana, totesi perhe, että päätös tuntui juuri heidän elämäntilanteeseensa sopivalta.
- Vaikka alussa tuntui, että mitä tästä oikein tuleekaan, niin olemme tehneet oikean päätöksen, hän kertoo.
- Elämä Sendaissa on todella erilaista, mutta toisaalta arki on aika samanlaista. Sendai on kaunis vihreä kaupunki, täynnä puita ja puistoja. Keskustasta löytyy kuitenkin tuhansia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Dudley on saanut kriisi- ja erityistilanteiden opintoihin myös paljon syvyyttä Japanissa. Sendai kun sijaitsee Miyagin prefektuurissa, Tõhokun alueella, jossa tapahtui vuoden 2011 tuhoisa maanjäristys ja sen aiheuttama tsunami.

Tarkoituksena heillä on viettää Japanissa kokonainen vuosi. Kotiutuminen Japaniin on heidän mielestään ollut suhteellisen helppoa, vaikka japaninkieli onkin vaikeaa, on apua aina löytynyt.

- Paikalliset ovat olleet todella vastaanottavia ja auttavaisia. Voi olla, että täältä lähteminen tulee olemaan vaikeata, Taru Dudley sanoo.

Voit lukea heidän kokemuksistaan tulevan vuoden aikana perheen yhteisestä blogista: http://www.familyof4injapan.blogspot.jp


Viimeksi muokattu 13.12.2016 10:38

​Syksyn väriloistoa Sendaissa. Kuva: Taru Dudley