Tradenomiksi nyt kokonaan verkossa


​Tänä syksynä Laureassa aloitti ensimmäinen ryhmä liiketalouden opiskelijoita, jotka suorittavat tradenomiopintonsa kokonaan verkossa. Koko ryhmän yhteisiä lähitapaamisia opiskelijoilla on alun perehdytys- ja ryhmäytymispäivän lisäksi kerran lukukaudessa.

Opinnot käyntiin perehdytyspäivässä

Perinteisen, fyysiseen läsnäoloon kampuksella perustuvan opetuksen sijaan kokonaan verkossa toteutettavassa koulutuksessa hyödynnetään erilaisia verkko-opiskelun työkaluja. Keskusteluja opiskelijaryhmän kesken käydään myös esimerkiksi WhatsAppissa ja Slack-alustalla.

Verkko-opiskelun tavoitteena on tarjota joustava opiskelumahdollisuus esimerkiksi ihmisille, joiden olisi elämäntilanteen tai asuinpaikan vuoksi vaikea osallistua perinteiseen lähiopetukseen. Kevään yhteishaussa tämä kokonaan verkossa toteutettava koulutus keräsikin erittäin suuren suosion.

Syksyllä tradenomiopintonsa verkkototeutuksena aloitti 60 opiskelijan ryhmä. Perjantaina 1. syyskuuta aloittavien opiskelijoiden ryhmä kokoontui perehdytys- ja ryhmäytymispäiväänsä Tikkurilan kampukselle. Päivän aikana he tutustuivat käytännön opiskeluun liittyviin asioihin sekä kuulivat Laureasta valmistuneiden alumnien vinkkejä opiskeluun.

”Verkko-opiskelu ainoa vaihtoehto”

60-henkisessä opiskelijajoukossa yhdistyy monipuolinen joukko ihmisiä; niin koulutus- ja työhistoriansa, ikänsä kuin asuinpaikkansakin suhteen. Helsinkiläinen Marjo Telkkälä ja Lappeenrannassa asuva Pertti Rytinki ovat tästä hyviä esimerkkejä:

- Minulle verkko-opinnot olivat oikeastaan ainoa vaihtoehto, sillä olen muuttamassa syksyn aikana ulkomaille - vielä en tosin tarkalleen tiedä mihin, kertoo aikaisemmin restonomiksi opiskellut Telkkälä.
- Minulla puolestaan on paperialan koulutus taustalla, mutta toista kymmentä vuotta työuraa monenlaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Nyt tavoitteenani on saada se tutkinto, joka veisi minua kohti unelmatöitäni - ja perheellisenä verkko-opiskelu oli myös minulle ainoa vaihtoehto, Rytinki jatkaa.

Muut ryhmän opiskelijat tulevat eri puolilta Suomea aina Oulua myöden ja ikähaitari vaihtelee 25 ja 50 vuoden välillä.

- Ensi tuntumalta ryhmä vaikuttaa todellakin hyvin monipuoliselta. Näin ensimmäisenä päivänä fiilikset ovat aika innostuneet - hyvän alan olen selvästikin valinnut, Merjo Telkkälä kuvailee tunnelmia perjantaisen perehdytyspäivän yhteydessä.
- Sama juttu: olo on innostunut ja toivottavasti sama into pysyy päällä opiskelujen loppuun asti, Pertti Rytinki täydentää.

 

Lue myös:  Verkko-opiskelu mahdollistaa opinnot ajasta ja paikasta riippumatta

Tämän syksyn yhteishaussa Laureassa on tarjolla kaksi kokonaan verkossa toteutettavaa koulutusta. Liiketalouden tradenomikoulutuksen lisäksi tammikuussa 2018 alkaa myös sosionomikoulutus verkossa.  Lue lisää yhteishaussa olevista koulutuksista.


Viimeksi muokattu 8.9.2017 10:32

​Marjo Telkkälä ja Pertti Rytinki aloittivat tradenomiopinnot verkossa tänä syksynä.