Projektijohtamisen SM-kisoista hopeaa Laureaan


​Laurea-ammattikorkeakoulun joukkue menestyi hyvin viime viikolla käydyssä Projektijohtamisen SM-kisojen finaalissa Helsingissä. Laurean joukkueen muodostivat liiketalouden opiskelijat Juha Eriksson, Mikko Nuolivirta ja Ilja Rouchailo.

Voiton kilpailussa vei Oulun yliopiston joukkue. Laurean opiskelijakolmikon jälkeen kolmannen sijan kilpailussa nappasi Seinäjoen ammattikorkeakoulun joukkue.

Loppukilpailussa joukkueet ratkoivat kilpailun yhteistyökumppanin, suunnittelu- ja konsulttitoimisto Ramboll Oy:n, toimeksiantoa.

- Tehtävä oli hieman erilainen kuin olimme osanneet aavistaa, mutta nopeasti saimme tehtyä tiimin kesken työnjaon tehtyä ja pääsimme vauhtiin tehtävän kanssa, kuvailee finaalitehtävää Laurean joukkueen jäsen Juha Eriksson.
- Tehtävänä oli tehdä viestintäsuunnitelma sekä optimaalinen projektisuunnitelma toimeksiannossa annetun informaation pohjalta ja esitellä suunnitelmat asiakkaalle.

Eriksson kertoo, että laurealaisten joukkue sai kilpailun tuomaristolta erityisen hyvää palautetta esiintymisestään sekä argumentoinnistaan:

- Tuomaristo myös totesi, että jos he olisivat jonkun tiimin palkanneet, niin he olisivat todennäköisimmin palkanneet meidät, hän jatkaa.

Projektijohtamisen SM-kisaan finaaliin valittiin edustajat kussakin oppilaitoksessa pidettyjen karsintojen perusteella. Laureassa kisaan osallistui kaikkiaan 38 3 - 4 opiskelijan tiimiä.

- Projektiosaamisella on tänä päivänä työelämässä suuri painoarvo, joten siihen kannattaa ehdottomasti panostaa, Juha Eriksson toteaa.
- Tässä kisassa menestyminen on varmasti hyvä lisä omaan CV:hen ja hyvä osoitus projektinjohtamistaidoista.

Useissa eri maissa järjestettävän Projektijohtamisen mestaruuskilpailun järjestää kansainvälinen projektijohtamisen yhdistys IPMA. Lue lisää kilpailun verkkosivuilta.


Viimeksi muokattu 9.11.2016 10:17