Palvelutori piti opiskelijat kiireisinä koko kesän


Elokuun puolivälissä Espoon kaupunki avasi uudenlaisen palvelukokonaisuuden, palvelutorin, Ison Omenan kauppakeskukseen Matinkylään. Palvelutori kokoaa yhteen 10 kuntalaisille tarkoitettu palveluyksikköä saman katon alle. Palvelutorin avajaisia vietettiin 11.8. ja kahden viikon aikana palvelutorille on tehty jo 100 000 asiakaskäyntiä.

Palvelutorilla työskentelee yhteensä noin 140 työntekijää. Heidän lisäkseen kesän ja alkusyksyn aikana mukana palvelutorin avajaisviikkojen parissa on työskennellyt yhdeksänhenkinen opiskelijatiimi Laureasta.

Opiskelijat ovat toteuttaneet osana Tapahtuman suunnittelu ja toteuttaminen -kesäopintojaksoa erilaisia tempauksia palvelutorilla yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Viimeisimpänä opiskelijat olivat mukana palvelutorin Seniorit liikkeelle -teemapäivän toteuttamisessa keskiviikkona 24.8. Lisäksi opiskelijat ovat opastaneet kävijöitä palvelutorilla sekä keränneet asiakaspalautetta.

”Tämä ei ole ihan tavallinen kirjasto”

- Tämä on ollut mielenkiintoinen kokemus päästä mukaan tällaiseen uuteen konseptiin. Tämä ei ole mikään tavallinen kirjasto tai terveysasema, kun mukana on niin paljon muitakin toimijoita, kuvailee palvelutoria kesäopintojaksolla mukana ollut liiketalouden opiskelijat Fatima Habeb.
- On ollut kiva nähdä, miten kaikki palvelut ovat täällä yhdessä paikassa ja toimivat, jatkaa restonomiopiskelija Tanja Pulksten.

Habeb, Pulksten ja seitsemän muuta eri alojen opiskelijaa aloitti kesäopintojakson toukokuussa. Teoriaan tutustumisen jälkeen he ryhtyivät ideoimaan, millaisia erilaisia tempauksia ja tapahtumia palvelutorilla voisi järjestää. Kohderyhmiä heillä oli kolme: lapsiperheet, työikäiset sekä seniorit.

- Olemme toteuttaneet täällä muun muassa bingoa senioreille sekä kasvomaalaustuokioita ja tanssijumppaa lapsille, Fatima Habeb kertoo.
- Kaikkia ideoimiamme tempauksia ei päästy vielä avajaisviikkoina toteuttamaan, mutta ne odottavat mahdollisesti toteutusta myöhemmin.

Tapahtumajärjestäminen opettaa joustavuutta

Kesäopintojaksolle osallistuneet opiskelijat saavat suorittamastaan työmäärästä riippuen viidestä kymmeneen opintopistettä. Fatima Habeb toimi lisäksi opiskelijatiimin projektipäällikkönä, mikä tuo hänelle kaikkiaan 15 opintopistettä.

- Koko kesän ajan olemme tehneet kaikenlaista. Heinäkuussa oli pari rauhallisempaa viikkoa, mutta kyllä tässä on tekemistä riittänyt, Habeb kertoo.

Habeb on aloittanut liiketalouden opintonsa Laurean Otaniemen kampuksella vuosi sitten, mutta projektien vetäminen ja vastuun ottaminen on tullut jo hänelle tutuksi opinnoissa.

- Jokaisessa projektissa kommunikointi tiimin ja muiden toimijoiden kanssa nousee merkittävään rooliin - niin myös tässä projektissa. Projektipäällikkönä olen myös huomannut jämäkän otteen merkityksen. Asiat pitää saada hoidettua ajallaan, hän sanoo.

- Tässä projektissa on myös huomannut, miten tärkeää tapahtumaa järjestettäessä on osata varautua riskeihin, Tanja Pulksten jatkaa.
- Yksi iso riski toteutui, kun metro ei valmistunutkaan ajallaan. Siinä meni myös meillä aikataulut hetkeksi sekaisin, joten tapahtumajärjestäjältä vaaditaan ehdottomasti myös joustavuutta.

 

Lue lisää Espoon kaupungin palvelutorista.


Viimeksi muokattu 30.8.2016 9:11

​Seniorit liikkelle -teemapäivä käynnissä Espoon palvelutorilla.