Opiskelijoiden markkinointitiimin kesä oli täynnä tapahtumia


​Kuluneen kesän aikana Laurean Hyvinkään kampuksen opiskelijoista koostuva tiimi toteutti Miksi Laureaan? -markkinointikiertueen, jossa he kiersivät kesätapahtumissa esittelemässä Laureaa. Kuusihenkisen tiimin ohjelmassa oli kaikkiaan yhdeksän tapahtumaa Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa.

-    Hyvinkään lentokentällä kesäkuussa järjestetty Rockfest jäi parhaiten mieleen. Nelipäiväinen ja noin 60 000 kävijää kerännyt festivaali oli suurin tapahtuma, missä kävimme, muistelevat kesän tapahtumia markkinointitiimiin kuuluneet Johanna Nieminen ja Harri Kaseva.

Myös vastaanotto festareilla oli loistava:

-    Rock-kansa oli myös todella rentoa ja rauhallista, mikä jäi festivaalista positiivisena asiana mieleen.

Satoja kohtaamisia opiskelusta kiinnostuneiden kanssa

Muita tiimin kiertämiä tapahtumia olivat muun muassa Helsinki-päivä kesäkuussa, Lahden Summer Up heinäkuussa sekä Red Carpet -elokuvafestivaalit Hyvinkäällä elokuussa. Tavoitteena opiskelijoiden markkinointiprojektissa oli tavata tapahtumissa potentiaalisia hakijoita ja esitellä heille opiskelua Laureassa. Kullekin tapahtumalle oli etukäteen asetettu tavoite uusien kontaktien määrästä, jonka tiimi ylitti kaikissa tapahtumissa. Samalla opiskelijat myös tuottivat sisältöä Laurean sosiaalisen median kanaviin.

-    Pääviesti, mitä halusimme amk-opintoihin hakemista pohtiville välittää, oli että Laureassa opiskelu on monipuolista ja joustavaa. Opinnot on helppo sovittaa oman elämäntilanteen mukaan, Harri kertoo.

-    Oli myös kiva, että meidän tiimissä itsessäänkin oli niin monenlaisia opiskelijoita. Itse opiskelen nelikymppisenä ja toiset suoraan lukiosta, Johanna jatkaa.

Kesän aikana monilla ihmisillä oli jo mielessä nyt syyskuun yhteishaku, joten opiskelijat pääsivät vastailemaan muun muassa yhteishaussa olevia koulutuksia ja hakuaikoja koskeviin kysymyksiin. Monia myös kiinnosti tietää käytännössä, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on.

-    Toisaalta tapasimme myös monia nuorten vanhempia, jotka pohtivat lastensa opiskelumahdollisuuksia, Johanna ja Harri sanovat.

Kesä opetti tapahtumajärjestämistä ja esiintymistaitoja

Markkinointikiertueen toteuttaneelle opiskelijatiimille kesän projekti oli yksi opintoihin kuuluvista työelämäprojekteista. Projekti opettikin tiimiläisille paljon muun muassa tapahtumajärjestämisestä:

-    Olin meidän tiimin projektipäällikkö, joten tämä kesä toi paljon uutta myös johtamistaitojen näkökulmasta - samoin esiintymistaitoja ja -rohkeutta tuli paljon lisää. Kaiken kaikkiaan elämäni kesä ehdottomasti, Johanna Nieminen tiivistää.


Lisätietoja:

projektipäällikkö Johanna Nieminen,  Johanna.Nieminen@student.laurea.fi


Viimeksi muokattu 14.9.2018 10:46