Opiskelijat jälleen toteuttamassa Herkkujen Suomi -tapahtumaa


​Kotimaista ruokakulttuuria esittelevä Herkkujen Suomi -tapahtuma järjestetään loppuviikosta Helsingissä ja aikaisempien vuosien tapaan Laurea on näkyvästi mukana tapahtumassa. Laurealaisten opiskelijoiden tiimi on vastannut Uudenmaan tapahtumaosaston toteuttamisesta. Herkkujen Suomi -tapahtumasta löytyy myös BarLaurean pop-up -ravintola.

Uusia avauksia tapahtuman markkinointiin

Uudenmaan osaston toteuttaminen on ollut osa FUAS-kesäopintoihin kuuluvaa Tapahtumatuotannon kehittäminen palvelumuotoilun keinoin -opintojaksoa. Kahdeksanhenkinen opiskelijatiimi aloitti projektin alkukesästä suunnittelulla

- Tosiasia on se, että hyvän tapahtuman toteuttaminen koostuu 50 prosenttisesti suunnittelusta, kertovat tapahtumatiimin projektipäällikkönä toimiva Nicklas Lepistö ja markkinoinnista vastaava Aleksi Kähkönen.
- Tällä hetkellä meillä on todella hyvä tilanne valmistelujen suhteen ja keskiviikkona aloitamme osaston rakentamisen Rautatientorilla.

Lepistön ja Kähkösen lisäksi opiskelijatiimiin kuuluvat Ida Oinonen, Juuso Myllylä, Anni-Elina Torvikoski, Tomi Lindfors, Essi Paavola sekä Suvi Kärkäs.

Laurea on mukana Herkkujen Suomi -tapahtumassa nyt viidettä kertaa. Projektitiimin apuna Uudenmaan osaston suunnittelussa ovat olleet edellisten vuosien projektien raportit sekä kävijäpalautteet. Edellisten vuosien kokemusten perusteella projektitiimi on kiinnittänyt huomiota tällä kertaa muun muassa opastukseen. Tapahtumaan on odotettavissa jopa kymmeniä tuhansia kävijöitä, joten osaston tilaratkaisut ja opastukset ovat tärkeässä roolissa.

- Toinen asia, jonka parissa olemme tehneet tänä vuonna erityisesti töitä, on tapahtuman markkinointi, Nicklas ja Aleksi sanovat.
- Olemme esimerkiksi olleet yhteydessä bloggaajiin sekä tehneet mainosvideoita kahden tapahtumaan osallistuvan lähiruokatuottajan kanssa. Tapahtuman aikana luvassa on lisäksi ainakin kuvakilpailua Instagramissa.

Näytön paikka opiskelijoille

Herkkujen Suomi -projektiin Nicklas Lepistön ja Aleksi Kähkösen houkutteli kiinnostus nimenomaan tapahtumajärjestämiseen:

- Tämä projekti on aivan mahtava tilaisuus päästä opiskelijana mukaan näin suuren tapahtuman järjestelyihin. Olemme päässeet paneutumaan juuri käytännön tekemiseen ja testaamaan omaa osaamistamme, he kertovat.

Onnistuneen tapahtuman järjestämisessä korostuvat heidän mielestään juuri projektityöskentelyn taidot. Koko projektitiimin on toimittava hyvin yhteen.

- Itse tapahtuman aikana aiomme panostaa asiakaspalveluun; hyvä ja ystävällinen palveluasenne on erittäin tärkeä tekijä kävijöiden viihtymisen kannalta, Nicklas ja Aleksi jatkavat.


Kuudetta kertaa järjestettävä Herkkujen Suomi -tapahtuma pidetään Helsingin Rautatientorilla yhdessä kotimaisten oluiden Syystober -tapahtuman kanssa 18. - 20. elokuuta.  Lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta
www.mtk.fi/herkkujen_suomi


Viimeksi muokattu 17.8.2016 10:03

​Kuvassa Herkkujen Suomi -tapahtumatiimistä Laurean opiskelijat Juuso Myllylä (vas.), Aleksi Kähkönen, Nicklas Lepistö ja Tomi Lindfors.