Mika Sivula: "Laurea tärkeä alueellinen kehittäjä"


​1. Koulutus tärkeä vetovoimatekijä

"Koulutus on kunnalle erittäin kova vetovoimatekijä; mitä parempi koulutustarjonta on, sitä vetovoimaisempi kunta. Lohjalla meillä on hyvä perusopetus ja hyvät ammatilliset oppilaitokset. Laurea on kuitenkin Lohjan ainoa korkea-asteen oppilaitos ja siksi sen läsnäolo täällä äärimmäisen tärkeää.

On myös hienoa nähdä opiskelijoita Lohjan katukuvassa. Minulla on ollut tapana käydä uusien opiskelijoiden lukukauden avajaistilaisuudessa Laurean kampuksella keväisin ja syksyisin toivottamassa uudet opiskelijat tervetulleiksi Lohjalle. He tuovat energiaa ja elämää kaupunkiin. "

2. Koulutettua työvoimaa alueen tarpeisiin

"Ammattikorkeakoulu kouluttaa kaupungin ja lohjalaisten yritysten tarpeisiin ammattilaisia, joita tällä alueella kipeästi tarvitaan. Laurean sairaanhoitajat ovat tärkeitä sosiaali- ja terveysalalle ja tradenomit elinkeinoelämälle. Hyvä esimerkki on myös syksyllä Lohjalla ensi kertaa alkanut sosionomikoulutus, joka oli yhteishaussa Laurean vetovoimaisimpia koulutuksia. Tämä kertoo, miten kova tarve alan koulutetuille osaajille tällä alueella on."

3. Alueellinen kehittämistoimija

"Laurean kolmantena tärkeänä roolina Lohjan näkökulmasta nostaisin esiin alueellisen kehittämisen. Olemme tehneet Laurean kanssa monia merkittäviä yhteistyöhankkeita, joissa opiskelijoiden tuoma panos alueen kehittämiseen on ollut vahva. Kaupunki tarvitsee kehittämisen tueksi tutkimuksia ja erilaista dataa, joten vakiintunut käytäntö onkin kysyä Laureasta, löytyisikö aiheesta kiinnostunutta opiskelijaryhmää hankkimaan tietoa.

Hyvä esimerkki yhteistyöprojektista on Helsinki-Turku -moottoritien liittymien kehittämisselvitys, jossa arvioitiin Lohjan viiden moottoritieliittymän erilaisia profiileja ja niiden kehittämistä. Tämä selvitys ei jäänyt hyllyyn pölyttymään, vaan sitä on käytetty systemaattisesti avuksi muun muassa kaavoituksessa."

 

Laurea-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja on käynnissä. Lahjoittamalla Laurealle voimme yhdessä varmistaa entistä laadukkaamman koulutuksen lähes 8000 opiskelijallemme. Samalla tuet myös kampuspaikkakuntiemme elinvoimaisuutta sekä vahvistat tulevaisuuden osaamista Uudellemaalle ja koko Suomelle. Lue lisää varainhankintakampanjasta.


Viimeksi muokattu 25.4.2018 13:21

​Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.