Laurea mukana Smart City Expossa Barcelonassa


​Laurea-ammattikorkeakoulu oli mukana viime viikolla Barcelonassa järjestetyssä kansainvälisessä Smart City Expo World Congress -tapahtumassa. Edellisenä vuonna Barcelonan älykkään kaupunkikehityksen kongressissa oli esillä 568 kaupunkia eri puolilta maailmaa ja tapahtumassa vieraili yli 14 000 kävijää.

Kongressissa Laurea isännöi paneelikeskustelua, jonka aiheena olivat sosiaaliset innovaatiot ja Living Labit eli elävät laboratoriot. Digitalisaation myötä lukuisat kansalaisten tarvitsemat palvelut, kuten pankkipalvelut, siirtyvät verkkoon, mutta kalliiden laitteiden hankinta voi olla kynnyskysymys monille. Johtaja Tuija Hirvikosken vetämässä paneelikeskustelussa pohdittiinkin, miten Living Labien avulla voitaisiin kehittää sosiaalista koheesiota vahvistavia menetelmiä.

Laurea oli myös kongressissa esillä yhdessä uusmaalaisten kaupunkien kanssa. Yhtenä esimerkkinä oli Espoon kaupungin yritysten ja koulujen yhteiskehittämisen KYKY-toimintamalli. Living Lab -toimintamalliin perustuvan KYKY:n kehittämisessä on ollut mukana Laurean asiantuntijoita.

Katso myös Espoon kaupungin video KYKY-toimintamallista Youtubesta.


Viimeksi muokattu 21.11.2016 10:15