Kehittäjä-lehti: Haavanhoitoprosessi yhdisti liiketalouden ja hoitotyön opiskelijat


​Lohjan kampuksen sairaanhoitaja- ja tradenomiopiskelijoiden projektitiimi toteutti talven aikana haavanhoidon oppaan HUS:n Lohjan sairaalalle. Monipuolisessa projektissa yhdistyi käytettävyyden ja teknisen toteutuksen sekä sairaanhoidollinen osaaminen.

- Meillä Lohjan sairaalassa on vuodesta 2014 kehitetty yhtenäistä haavapotilaan hoitoketjua ja tämän työn tuloksena syntyi suuri määrä materiaalia haavanhoitoon liittyen, kuvailee toimeksiantoa sairaanhoidon vs. ylilääkäri Valtteri Kiuru Lohjan terveyskeskuksesta.
- Tästä materiaalista piti saada helppokäyttöinen kokonaisuus ja tähän työhön haimme apua Laurean opiskelijatiimiltä.

Projektitiimin muodostivat liiketalouden opiskelijat Tea Pätsi ja Jarkko Komulainen sekä opinnäytetyötään projektissa tehneet sairaanhoitajaopiskelijat Maarit Iivarinen ja Riikka Salmi. Hoitotyön opiskelijat suunnittelivat, miten haavanhoidon prosessi järjestettäisiin sisällöllisesti järkevästi, ja Pätsi ja Komulainen kehittivät teknisen toteutuksen.

Lopputuloksena syntyi sähköinen tietopankki, josta löytyvät aihealueittain jaoteltuna tärkeimmät haavanhoidon ohjeet, lomakkeet ja muu materiaali. Tietopankki löytyy tällä hetkellä terveydenhuollon ammattilaisten Terveysportti-palvelusta ja on Lohjalla lääkärien ja hoitohenkilökunnan käytössä.

- Lopputulos on sairaanhoitopiirin näkökulmasta juuri sitä, mitä pitikin. Opiskelijoiden toteutus on ensiluokkainen sekä laadultaan, ulkoasultaan, käytettävyydeltään, mutta myös työn aikataulun onnistumisenkin kannalta, vs. ylilääkäri Kiuru kiittää.

Myös opiskelijatiimi on tyytyväinen työhönsä ja iloinen saamastaan erinomaisesta palautteesta:

- Yhteistyö toimi eri alojen opiskelijoiden välillä hienosti. Erityisen tärkeää onnistuneen projektin kannalta oli se, että tapasimme tiimin kesken usein ja saatoimme käydä läpi esimerkiksi sitä, mikä on teknisen toteutuksen kannalta mahdollista, projektipäällikkönä toiminut Tea Pätsi kuvailee.

- Ajatukset työn suhteen kyllä kohtasivat hyvin tiimin kesken. Tätä projektia oli myös mukava tehdä, kun tiesi, että tästä on todellakin hyötyä jokapäiväisessä hoitotyössä, Maarit Iivarinen jatkaa.

 

Toukokuussa ilmestyneeseen Kehittäjä-lehden tuoreimpaan numeroon voi tutustua tästä linkistä.


Viimeksi muokattu 1.8.2016 15:05