Kehittäjä-lehti: Ammattikorkeakoulu on arkipäivän kehittämiskumppani


​Espoon ja Vantaan kaupungit ovat olleet merkittävässä roolissa Laurean 25-vuotisen historian aikana. Kysyimme Espoon
sivistystoimenjohtaja Sampo Suihkolta ja Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothilta, millainen yhteistyökumppani ammattikorkeakoulu on tänä päivänä.

- Työskentelin Espoon sivistystoimessa myös silloin, kun Laurean edeltäjää oltiin perustamassa. Sen jälkeen katsoin ammattikorkeakoulua ensin Omnia-koulutuskuntayhtymän johtajan näkökulmasta ja nyt sivistystoimenjohtajana, kertoo
Espoon kaupungin sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko.

- Voikin sanoa, että olen nähnyt läheltä Laurean toimintaa ja kehitystä koko 25 vuoden ajan. Olen iloinnut Laurean jokaisesta edistysaskeleesta, laatupalkinnosta sekä tunnustuksesta, koska ne kertovat pitkäjänteisestä opetuksen kehittämisestä.

Tänä aikana ammattikorkeakoulusta on tullut Sampo Suihkon mielestä osa Espoon kaupungin arkipäivän kehittämisyhteistyötä. Laurea on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeiden puolella tärkeä kumppani kaupungille.

Kaupunki on kehittämistyölle myös erinomainen alusta, jossa eri toimialoilla on käynnissä monenlaista toimintaa. Aloite yhteistyöhön tulee yhä useammin niin, että kaupungilla on ratkaistava tietty kehittämishaaste ja pallo heitetään Laurealle. Parhaat tulokset syntyvät Suihkon mielestä silloin, kun kysymys ei ole liian pitkälle jalostettu tai ratkaisu pakotettu tiettyyn muotoon.

- Yksi parhaista esimerkeistä hyvästä yhteistyöstä omalla toimialallani on ollut Opinmäki-kehittämisprojekti Suurpellon alueella, Suihko kuvailee.

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan toukokuussa ilmestyneestä Kehittäjä-lehdestä.  


Viimeksi muokattu 4.7.2016 13:40