Kansainvälisellä viikolla teemana monikulttuurinen viestintä


​Laurea järjestää vuosittain kansainvälisen viikon, joka kokoaa yhteen opetus- ja muuta henkilökuntaa Laurean kumppanikorkeakouluista eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna kv-viikko järjestettiin Lohjan, Porvoon ja Hyvinkään kampuksilla 3. - 7.4.

Kansainvälisen viikon teemana oli tänä vuonna ”Come together - Cross-cultural communication”. Viikon ohjelmassa oli paitsi opetusmahdollisuuksia opettajille ja erilaisia työpajoja muulle henkilöstölle myös monenlaista yhteistä ohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia. Samalla osallistujilla oli mahdollisuuksia tutustua myös Laurean kampuskaupunkeihin.
Tämän vuotiselle kv-viikolle osallistui 32 osallistujaa 14 eri maasta. Kaikkiaan he edustivat 23 eri korkeakoulua.

”Hyvä tilaisuus verkostoitumiseen”

Luoteis-Saksassa toimivaa Jade Hochschulea edusti Laurean kv-viikolla mm. kansainvälisen toiminnan johtaja Andrea Menn. Hänelle viikon ehdoton kohokohta oli uusien ihmisten tapaaminen.

- Tällainen kv-viikko on erinomainen mahdollisuus tavata ja verkostoitua kollegojen kanssa. Paitsi että täällä tapaa opettajia ja opiskelijoita isännöivästä korkeakoulusta, niin täällä on myös mahdollisuus verkostoitua eri puolilta maailmaa tulevien kollegoiden kanssa, Menn kuvaili.

Andrea Menn oli erityisen kiinnostunut oppimaan Suomen vierailullaan siitä, millaista opetus täällä on, ja mitä uusia opetusmetodeja Laureassa on käytössä. Menn piti myös Hyvinkään kampuksen opiskelijoille torstaina luennon kulttuurienvälisestä viestinnästä ja vierailu opetti paljon myös kulttuurin näkökulmasta.

- Kerroin luennollanikin, että suomalaisissa ja saksalaisissa on viestinnän näkökulmasta paljon samaa, mutta myös eroavaisuuksia. Kokemukseni täällä ovat osoittaneet, että suomalaiset muun muassa puhuvat rauhallisesti eivätkä epäröi pitää taukoja puheessaan, Menn kuvaili havaintojaan.

Kansainvälistyminen yhteinen tavoite Suomessa ja Meksikossa

Yksi kaukaisimpia vieraita Laurean tämän vuotisella kv-viikolla oli meksikolainen Claudia Ugalde. Hän työskentelee Technólogico de Monterrey -yliopistossa saapuvien opiskelijoiden ohjaajana. Suomi ei kuitenkaan ole Claudialle vieras, vaan hänen yliopistollaan on kumppanuussopimuksia useiden suomalaiskorkeakoulujen kanssa.

- Yritämme yhä enemmän tuoda opiskelijoillemme esiin Suomea hyvänä vaihto-opiskelukohteena. Usein opiskelijamme miettivät ensimmäisenä esimerkiksi Espanjaa, Ranskaa ja Saksaa, mutta opiskelijoitamme on ollut paljon myös Suomessa, hän kertoo.

Kuten saksalainen Andrea Menn myös Claudia Ugalde pitää yhtenä kv-viikon tärkeimmistä anneista juuri uusien ihmisten tapaamista.

- Tämä viikko on ollut mahtava kokemus. Opetus- ja muun henkilöstön yhdistävä ohjelma on ollut mukavaa ja olen saanut paljon hyödyllisiä kontakteja täällä, hän kuvailee.
- Viikon aikana on ollut myös hienoa kuulla muiden korkeakoulujen ajatuksia. Vaikka sijaitsemme eri puolilla maapalloa, on kaikilla korkeakouluilla kuitenkin yhteinen tavoite: opiskelijoiden ja henkilökunnan kansainvälistäminen.


Viimeksi muokattu 12.4.2017 8:57

​Kansainvälisen viikon osallistujia ryhmäkuvassa Porvoon kampuksella. Klikkaa kuva suuremmaksi