InnoEspoossa kehitetty Seniori365.fi –palvelu voitti kansainvälisen Best Practice 2015 – palkinnonKansainvälinen Design for All Foundation valitsi tammikuussa 2015 Seniori365.fi -verkkopalvelun erinomaiseksi palveluinnovaatioksi Good Practice 2014. Tämän myötä palvelu oli mukana maailmanlaajuisessa kilpailussa, jossa viisi parasta palveluinnovaatiota tai -projektia maailmasta palkittiin Best Practice – palkinnolla maaliskuussa 2015 Pariisissa.

Seniori365.fi on Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden InnoEspoo-hankkeen aikana kehittämä ja toteuttama digitaalinen palveluinnovaatio espoolaisille senioreille ja heidän omaisilleen kotona selviytymisen tueksi.

Sivustolta löytyy senioreille palveluja, tuotteita, aktiviteettejä ja tietoa yhdestä paikasta. Sinne on myös koottu Espoon tapahtumia ja sieltä on pääsy esimerkiksi Espoon kaupungin ja muiden toimijoiden palvelusivustoille. Aktiviteetit-osiossa on useita kuntoa ylläpitäviä jumppa-, aivojumppa- ja rentoutusvideoita ja lisäksi sieltä löytyy linkit muun muassa eri medioihin ja peleihin. Yhdessä Espoon ja Kauniaisten omaishoitajat ry:n kanssa on kehitetty uutena osiona omaishoitajille oma alasivusto, jossa on hyödyllistä ja aktivoivaa sisältöä helpottamaan omaishoitajien arkea.

Palvelu on kehitetty palvelumuotoilun keinoin yhdessä senioreiden kanssa useissa työpajoissa. Palvelu tuo helpotusta senioreiden arkeen. Lisäksi se tukee Espoon alueen yritystoimintaa, uusien hyvinvointialan yritysten perustamista sekä opiskelijoiden kannustamista osuuskuntatoimintaan. Sivustolla kohtaavat seniorit, heidän omaisensa sekä palveluntarjoajat kuten yritykset, julkiset ja kolmannen sektorin toimijat sekä opiskelijat.

Palveluun voi tutustua osoitteessa www.seniori365.fi.

Katso myös uusi Seniori365.fi –esittelyvideo.

InnoEspoo-hanke

InnoEspoo-hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama yrittäjyyshanke Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian, Laurea-ammattikorkeakoulun, Aalto-yliopiston pienyrityskeskuksen ja Espoon kaupungin välillä. Hanke käynnistyi alkuvuodesta 2013 ja päättyy huhtikuussa 2015. Hankkeen tavoitteena on luoda eri koulutusasteet ylittävä ja yrityspalveluja kehittävä yhteisö tukemaan ja edistämään opiskelijayritysten ja pienyritysten käynnistymistä ja toimintaa sekä kehittämään innovatiivista palvelujen tarjontaa Espoon kaupungissa.

Lisätietoja:

Pia Kiviharju
Aluepalvelupäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu
Puh. 0400 816 612, pia.kiviharju@laurea.fi

Johanna Lyytikäinen
Projektipäällikkö, InnoEspoo-hanke
Puh. 040 126 7110, johanna.lyytikäinen@omnia.fi


Viimeksi muokattu 1.4.2015 9:36