Hävikkiviikko käynnissä - restonomiopiskelijat mukana Hävikkiruokafestivaaleilla


​Suomalainen heittää vuosittain keskimäärin 24 kiloa ruokaa roskiin, mikä vastaa noin 6 prosenttia kaikesta kuluttajien ostamasta ruoasta. Yhteensä suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan vuosittain 500 miljoonan euron edestä. Ravintolaruoasta jätteeksi päätyy Suomessa noin viidennes.

Tällä viikolla vietetään Kuluttajaliiton koordinoimaa valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Neljättä kertaa järjestettävän teemaviikon tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokaketjun osia ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen.

Hävikkiviikon aikana järjestetään paljon tapahtumia eri puolella maata. Hävikkiviikon lukuisat yhteistyökumppanit jakavat viikon aikana vinkkejä ja hävikkifaktoja sekä kannustavat kiinnittämään huomiota omiin toimintatapoihin.

Hävikkiviikko huipentuu tänä vuonna Hävikkiruokafestareihin, jotka järjestetään 3. - 4.9. Helsingissä Korjaamolla. Mukana festareilla ovat myös Laurean restonomiopiskelijat, jotka tarjoilevat Korjaamon sisäpihalla Särki-lahna burgereita suoraan grillistä. Roskakalaburgereiden tuotto menee lyhentämättömänä Itämeren suojelutyöhön.

Lue lisää Hävikkiviikon verkkosivuilta osoitteesta https://havikkiviikko.wordpress.com/


Viimeksi muokattu 31.8.2016 9:31

​Viime syksynä Laurean restonomiopiskelijat osallistuivat Hävikkiviikkoon tarjoilemalla ylijäämäkasviksista valmistettua keittoa Helsingin Narinkkatorin Saa syödä! -tempauksessa.