”Det lönar sig att våga prata svenska”


​Laurean Tikkurilan kampuksella järjestettiin maanantaina 21.11. Sverigepaket 2016 -seminaari, johon osallistui opiskelijoita useista pääkaupunkiseudun korkeakouluista. Tilaisuuden tavoitteena oli tuoda opiskelijoille ajankohtaista tietoa Ruotsista ja ruotsalaisesta työelämästä sekä tarjota mahdollisuus käyttää ruotsinkieltä käytännössä.

Mukana seminaarissa oli opiskelijoita niin Laureasta, Haaga-Heliasta, Metropoliasta, Aalto-yliopistosta kuin Helsingin yliopistostakin.

Sverigepaket -seminaarin järjestivät Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Svenska nu -verkosto ja Sverigekontakt i Finland -yhdistys. Jo useana vuotena järjestetty seminaari järjestettiin tänä vuonna Laurean kampuksella Hanasaaren kulttuurikeskuksen remontin vuoksi.

”Närä band mellan Sverige och Finland”

Maanantain seminaarin avasi lehdistö- ja kulttuurineuvos Jan Nyberg Ruotsin Suomen-suurlähetystöstä. Hän muistutti avauspuheenvuorossaan siitä, miten samankaltaisia Suomi ja Ruotsi ovat.

- Yhteys Suomen ja Ruotsin välillä on tiivis. Tämä yhteys johtuu paitsi yhteisestä historiasta, mutta myös läheisistä väleistä politiikassa, kulttuurissa ja liike-elämässä, hän totesi.

Alkupuheenvuorojen jälkeen seminaarissa kuultiin kolme alustusta ruotsiksi teemasta viestintä.

”Vilka fördomar hade ni om Finland?”

Puheenvuorot johdattelivat seminaariin osallistuneita opiskelijoita ryhmätöihin, joissa opiskelijat pääsivät käyttämään ruotsia käytännössä. Ruotsalaisen ryhmänvetäjän johdolla opiskelijat keskustelivat alustusten teemoista ja samalla ryhmissä mietittiin kysymyksiä paneelikeskustelua varten.

Paneelissa alustuspuheenvuorojen asiantuntijat vastailivat opiskelijoiden kysymyksiin. Kysymyksissä käsiteltiin muun muassa johtamista, viestintään ja puhetaitoa, mutta myös mahdollisia havaintoja suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurien eroista.


Viimeksi muokattu 23.11.2016 8:24

​Paneelikeskustelu Sverigepaket-seminaarissa.