Alueneuvottelukunnat koolla Porvoossa, Mäntsälässä ja Lohjalla


​Alueneuvottelukunnat ovat Laurean sidosryhmien edustajista koottuja asiantuntijafoorumeja, jotka osallistuvat Laurean koulutus-, TKI- ja aluepalvelutehtävien kehittämiseen ja laadunvarmistukseen. Alueneuvottelukuntien jäsenet edustavat Laurean osakkaiden luottamushenkilöitä, virkamiesjohtoa, elinkeinoelämää sekä aluekehitys-, innovaatio- ja koulutustoiminnan organisaatioita Uudeltamaalta.

Kuluneella viikolla Laurean kolme alueneuvottelukuntaa tapasivat kokouksissaan eri puolilla Uudenmaan maakuntaa.

Laurean sosionomikoulutuksen alkaminen ilonaihe Porvoossa

Vantaan - Porvoon alueneuvottelukunta kokoontui tiistaina Porvoon kaupungintalolla. Porvoon kaupungin puolelta tilaisuutta isännöi sivistysjohtaja Hilding Mattsson, joka esitteli kokouksen avauspuheenvuorossaan Laurean merkitystä kaupungille:

- Kaupunki on monessa tilanteessa korostanut, miten tärkeää Laurean läsnäolo Porvoossa on - varsinkin näin sote-uudistuksen aikaan, Mattsson totesi.
- Tähän liittyen olemme myös erittäin iloisia siitä, että sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan koulutusten lisäksi Porvoossa alkaa keväällä myös sosiaalialan koulutus ja siihen on ollut syksyn yhteishaussa runsaasti hakijoita.

Kaupungin puheenvuoron lisäksi alueneuvottelukuntien kokousten asialistalla oli ajankohtaiskatsaus Laureasta ja korkeakoulukentältä. Erityisesti kiinnostusta ja keskustelua herättivät Laurean kansainvälinen auditointi sekä Haaga-Helian ja Metropolian kanssa solmittu strateginen liittouma.

Monipuolista yhteistyötä kuntien kanssa Uudellamaalla

Tiistai-iltapäivänä kokoontui myös Keski- ja Pohjois-Uudenmaan alueneuvottelukunta Mäntsälän kunnantalolle. Mäntsälässä kuuliin kunnanjohtaja Esko Kairesalon esitys kunnan ajankohtaisista asioista sekä yhteistyöstä Laurean kanssa.

Kunnanjohtaja Kairesalo kiitti ammattikorkeakoulua hyvästä yhteistyöstä. Opiskelijat ovat tehneet kunnan ja Mäntsälän Yrityskehityksen kanssa vuosien varrella lukuisia projekteja, kuten erilaisia selvityksiä, tutkimuksia, turvallisuussuunnitelmia ja esittelyvideoita sekä osallistuneet tapahtumien järjestämiseen. 

Kolmas eli Espoon - Lohjan alueneuvottelukunta tapasi puolestaan omassa kokouksessaan torstaina Lohjalla. Kaupungintalolla kokousta isännöi kaupunginjohtaja Mika Sivula. Sivula painotti ammattikorkeakoulun merkitystä Lohjalla.

- Soveltavan tieteen ammattikorkeakoulu sopii Lohjalle erittäin hyvin ja hankkeet Laurean kanssa ovat olleet kaupungille hyödyllisiä. Esimerkkeinä näistä on esimerkiksi kuntaliitostutkimus sekä Turku-Helsinki -moottoritien liittymäalueiden kehittämistä tutkinut Moottoritie on kuuma -hanke, jossa Lohja ja Laurea olivat mukana, kaupunginjohtaja Sivula sanoi.

Lue lisää Laurean alueneuvottelukunnista.


Viimeksi muokattu 10.10.2016 8:33

​Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski piti ajankohtaiskatsauksen Laurean Espoon - Lohjan alueneuvottelukunnan kokouksessa Lohjan kaupungintalolla torstaina.