Terveys- ja hyvinvointimessut

Tapahtuman paikka: Laurentius -sali, Lohja
Tapahtumaan ilmoittautuminen:  
Aihealue: Opintojen kulku

​Laurean sairaanhoitajaopiskelijat ovat mukana toteuttamassa Terveydeksi! Terveys- ja hyvinvointimessuja Lohjalla

 

Terveydeksi! Terveys- ja hyvinvointimessut järjestetään Lohjalla 14.4.2018 klo 10.00-15.00 Laurentius Salissa. Lohjan Sydän ry. on messutapahtuman pääjärjestäjä yhteistyössä Lohjan kaupungin, Laurea-ammattikorkeakoulun, yhdistysten ja yritysten kanssa. Messujen kohderyhmänä ovat kaikenikäiset, perheet, lohjalaiset ja lähikuntien asukkaat, joita kiinnostaa oma hyvinvointi ja terveys sekä terveelli set elämäntavat ja ravinto.  

Monipuolista ohjelmaa on tarjolla eri pisteissä koko päivän ajan. Sairaanhoitajaopiskelijat järjestävät "neuvokas perhe" suunnistusrastit perheille sekä deffa- ja elvytys harjoituspisteen. Neuvokas perhe -suunnistusrasteilla sairaanhoitajaopiskelijat käsittelevät seuraavia aiheita: ravitsemusta ja suun hoitoa, ruutuaikaa ja lepoa sekä liikunnan vaikutuksia terveyteen liikuntasuosituksia hyödyntäen. Deffa pisteellä sairaanhoitajaopiskelijat opettavat maallikkoelvytystä. Pisteillä pääset harjoitteleman tajuttoman/ elottoman ihmisen kohtaamista, kylkiasentoon laittamista ja avun hälyttämistä, painanta elvytystä sekä defibrilaattorin käyttöä. Päivän aikana on myös luentoja kiinnostavista terveyteen liittyvistä aiheista, yritys- ja yhdistystoiminnasta, terveys mittaustoimintaa, lapsille pelejä ja leikkimieltä. Sisällä ja ulkona mielenkiintoista nähtävää. 

Messuilla on 70 näytteilleasettajaa, joista yhdistyksiä on noin puolet. Yhdistyksille mahdollisuus esitellä toimintaansa, sekä herätellä kävijöitä kiinnostumaan yhdistystoiminnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Messut ovat Näköalapaikka Yrityksille ja pientoimijoille. Kävijätavoitteena on 1000 kävijää.