Avaimia omaan polkuun - seminaari taiteesta nuorten elämäntaitojen tukena

Tapahtuman paikka: Tikkurilan kampus (Ratatie 22, Vantaa)
Aihealue: Tutkimus, kehitys ja innovaatiot; Terveys ja yhteiskunnallinen eheys; Hankkeet; TENHO; TENHO1; Laurea; Tikkurila

Kun mikään ei huvita ja vaarana on kotiin jääminen, taidetoiminta voi auttaa nuorta pääsemään kiinni elämään. Seminaarissa asiantuntijapuheenvuorot ja käytännön työpajat tarjoavat ilman koulutus- ja työpaikkaa olevien nuorten kanssa työskenteleville avaimia taidetoimintaan ja sen järjestämiseen.

Taidetoiminta ja sille asetetut tavoitteet tukevat julkisen sektorin lakisääteisiä palveluja. Taidetoiminnassa nuoret vahvistavat sosiaalisia taitojaan, itsetuntoaan ja rohkeuttaan toimia ja sillä voidaan tukea nuoren kuntoutumista, kiinnittymistä yhteiskuntaan sekä tarjota erilaisia näkökulmia ammatinvalintaan. Parhaita tuloksia saadaan monialaisella yhteistyöllä sosiaali-, nuoriso- ja kulttuurialan ammattilaisten kesken. Osallistu seminaariin – ota avaimet haltuun!

Avaimia omaan polkuun -seminaari on osa Lasten ja nuorten säätiön Tenhoa ja se järjestetään kolmella paikkakunnalla: Oulussa 15.2.2018, Tampereella 22.2.2018 ja Vantaalla 27.2.2018. Seminaari on maksuton.

Aika: Ti 27.2.2018
Paikka: Laurea-ammattikorkeakoulu, Tikkurilan toimipiste, Ratatie 22, 01300 Vantaa
Järjestäjinä Tenhon toteuttajat: Lasten ja nuorten säätiö, Laurea-ammattikorkeakoulu, Nuorisotutkimusseura, Sirkus Magenta
Lisätietoja: Tuomas Tirkkonen, p. 040 7056472, tuomas.tirkkonen@nuori.fi (Lasten ja nuorten säätiö)

Ilmoittautuminen 20.2.2018 mennessä: https://urly.fi/T33

Tulostettava ohjelma

​Ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen alkaa

9:00 Tilaisuuden avaus

9:30 Puheenvuoro: Taide osana nuorten palveluja
- Tommi Hoikkala, Nuorisotutkimusseura

10:30 Työpajat alkavat

12:00 Lounas (omakustanteinen)

13:00 Työpajat jatkuvat

14:30 Työpajojen kooste

15:00 Tutkimustuloksia Tenhosta
- Fanny Vilmilä, Nuorisotutkimusseura

16:00 Yhteenveto
Tilaisuus päättyy klo 16:30.

Työpajat
Avaimia omaan polkuun sirkuksen keinoin, Sirkus Magenta

Avaimia omaan polkuun teatterin kentältä, - Teatteri ILMI Ö, Anne Korhonen ja Outi Sädekallio-Snellman

Omakuva N.Y.T., Space! – tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön, Finfami Uusimaa ry

Osallistuja osallistuu seminaarissa yhteen työpajaan. Ohjelman ja työpajojen tiedot voivat tarkentua tilaisuuden lähestyessä.

 

Tenhossa ilman koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret tekevät taidetta kuudella eri paikkakunnalla Suomessa. Elokuvan, sirkuksen ja teatterin avulla nuoret saavat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. Kolmevuotisen Tenhon rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Suomessa rahoitusta hallinnoiva viranomainen on sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoja Tenhosta: www.nuori.fi/tenho