https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=163<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Yläbanner/1920x498_Events_onnistunut_investointi_Nettisivut.png" style="BORDER:0px solid;" />

​Onnistu investoinneissa!

 

 Osaatko vertailla erilaisia investointeja keskenään? Tiedätkö, mihin kannattava investointipäätös pohjautuu? Hallitsetko nykyaikaiset työvälineet investointien tekemiseksi?

Investoinnin tekeminen on yksi vaativimmista yrityksessä tehtävistä päätöksentekotilanteista. Menestyksekästä investointia edeltää huolellinen suunnittelu ja mallinnus, johon tarvitaan oikeat työkalut ja keskeisimpien käsitteiden ja muuttujien ymmärtäminen. Onnistunut investointi -koulutuksessa käydään läpi investointien kannattavuuteen, riskeihin ja herkkyyksiin sekä rahoitukseen liittyvät tekijät. Osallistujat pääsevät itse mallintamaan investointisuunnitelman käyttäen apuna Invest for Excel -ohjelmaa. Lopputuloksena laaditaan investointiesitys ja päätöksenteon tueksi raportteja.

 

Ilmoittautuminen koulutukseen on suljettu. Lisätietoja seuraavan koulutuksen ajankohdasta events@laurea.fi.

 

Tietoa Onnistunut investointi -koulutuksesta

 • Koulutuksen nimi: Onnistunut investointi
 • Koulutuksen ajankohta: 24.-25.8.2016. Koulutus on lähiopetusta.
 • Koulutuksen lähipäivien koulutuspaikka: Laurea-ammattikorkeakoulu, Leppävaaran kampus (Vanha maantie 9, 02650 Espoo)
 • Osallistujamäärä: Koulutukseen otetaan enintään 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus toteutuu 13 osallistujalla.
 • Koulutus tarjoaa työskentelytavat ymmärtämään investointien suunnitteluun liittyviä tekijöitä ja tekemään investointilaskelmia käytännössä.
 • Hinta: 950,00 € + alv 24 %. Lisätietoja Hinnat-otsikon alta.

 

Onnistunut investointi on käytännönläheinen koulutus, jonka aikana opit ymmärtämään investointien suunnitteluun liittyvät tekijät ja tekemään investointilaskelmia.
Koulutuksen jälkeen:

• osaat laatia investoinnin kassavirran ja perustella siihen pohjautuvan investointipäätöksen

• osaat vertailla erilaisia investointeja keskenään

• ymmärrät, mitkä tekijät voivat vaikuttaa investoinnin onnistumiseen ja siihen liittyviin riskeihin

• osaat tehdä herkkyysanalyysejä

• hallitset nykyaikaiset työvälineet investointien tekemiseksi

• osaat sujuvasti käyttää Invest for Excel –ohjelmistoa

 

OhjelmaAikaKeskeinen sisältö

 


8.30-9.00      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00-9.15      Koulutuksen esittely ja esittäytyminen

9.15-10.00    Investointien luokittelu

10.00-10.45  Investointiprojektin vaiheet

10.45-11.30  Kassavirran mallintaminen Invest for Excel –ohjelmalla

11.30-12.30  Lounas

12.30-14.00  Investoinnin kannattavuuden ja riskien arvioiminen

14.00-15.30  Konkreettinen liiketoiminta-case
                    Invest for Excel -ohjelmistolla

15.30-16.00  Päivän yhteenveto

 

 


8.30-9.00      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00-9.30      Investoinnin rahoittaminen

9.30-10.30     Investointivaihtoehtojen vertailu

10.30-11.30   Herkkyys- ja riskianalyysi

11.30-12.30   Lounas

12.30-14.15   Investointiehdotuksen laatiminen johdolle

14.15-15.30   Investointihankkeen esittäminen rahoittajalle

15.30-16.00   Koulutuksen yhteenveto

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksille.

 Kouluttajat

Kaija Koivusalo, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Koulutus: KTM (HKKK)

Kaija on työskennellyt Laurean Espoon koulutusyksikössä taloushallinnon lehtorina vuodesta 1999 lähtien. Hän opettaa perustutkinnoissa ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa, ja osaamisalueita ovat mm. budjetointi, kustannushallinta ja investointilaskenta. Hän on kehittänyt investointilaskennan case-opetusta MS Excelillä ja Invest for Excel -ohjelmistolla.

Kaija on toiminut aikaisemmin yrityskoulutusten suunnittelijana ja kouluttajana myös mm. K-instituutissa ja Amiedussa. Ennen siirtymistä opetustehtäviin hän on toiminut yritysanalyytikkona metsäteollisuustoimialalla (Ekono-yhtymä/CTS Consulting Oy) erityisalana investointien kannattavuusselvitykset.

Lauri Larjavaara, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Koulutus: KTM (HKKK), Master in Management (ESC Toulouse, France)

Ennen viime syksynä alkanutta uraa akateemisessa maailmassa Lauri on työskennellyt vaativissa talousjohdon tehtävissä pörssiyhtiö Oral Hammaslääkärit Oyj:n talousjohtajana sekä talous- ja rahoitusjohtajana Mediverkko Oyj:ssä sekä Ekokem Oyj:ssä. Näiden lisäksi hän on työskennellyt mm.  Euroopan Komission johtavana budjettivirkamiehenä sekä mm. tilintarkastajana ja controllerina useissa eri yhtiöissä.

Lauri on osallistunut uransa aikaan kymmeniin investointipäätöksiin kymmenien miljoonien eurojen kansainvälisistä yrityskaupoista pienempiin tuotantokoneistoihin liittyviin investointeihin. Hän tuntee investointipäätöksiin liittyvät vaiheet alustavista kartoituksista ja kannattavuuslaskelmista rahoituksen hankintaan ja tehtyjen investointien implementointiin.

Seppo Luode, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Koulutus: DI (TKK), MBA (Stanford University, California)

Seppo on työskennellyt Laurean Espoon koulutusyksikössä liiketalouden lehtorina vuodesta 2014 alkaen. Sepolla on yli 20 vuoden työkokemus kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä erityisesti lääketieteellisen ja hyvinvointiteknologian yrityksistä. Hän on toiminut useiden teknologiayritysten hallituksissa ja johdon neuvonantajana. Hänen eritysalaansa ovat yrityskaupat ja muut yritysjärjestelyt. Laureassa hänen opetusalaansa kuuluvat investointien suunnittelu, yrityksen liiketoimintamallit ja start-up yrittäjyys.

Seppo on toiminut monipuolisissa investointien suunnittelutehtävissä, työantajina mm. Jaakko Pöyry Consulting Oy, Maailmanpankki (IBRD), Instrumentarium Oyj ja GE Healthcare.

Marjo Koistinen, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu

Marjolla on kokemusta onnistuneista yksikkö - ja konsernitason kehityshankkeista. Lakisääteisen raportoinnin, kassavirran ja yritysrahoituksen kehittäminen ovat hänen ydinosaamistaan. Marjon vahvuuksia ovat erilaisten kuukausi, kvartaali ja rullaavien vuosiennusteiden tekeminen ja budjetointi. Marjolla on monen vuoden kokemus suurista kansainvälisistä yhtiöistä sekä ulkoisesta- että sisäisestä laskennasta, kuukausiraportoinnista, kassavirtalaskelmista, tilinpäätöksistä, rahoitus- ja verotusasioista. Marjolla on IFRS osaamista ja hän tietää, miten tehdään konsernitilinpäätös noudattaen sekä Suomen kirjanpito- ja verolakeja että IFRS laatimisperiaatteita.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu yrityselämän edustajille, jotka haluavat oppia tekemään investointisuunnitelmia ja ymmärtämään niihin liittyvät kannattavuuden ja riskeihin liittyvät osatekijät.

Kenelle:

 • Taloushallinnon ja rahoituksen ammattilaisille
 • Liiketoiminnan suunnittelusta vastaaville
 • Yrityksen strategiasuunnitteluun osallistuville
 • Yrityksen lukuja tulkitseville
 • Investointisuunnittelussa parempia työkaluja etsiville
 • Kaikille investointeja tekeville

 Osallistumisen dellytyksenä on Excel-ohjelmiston perusosaaminen. Invest for Excel -ohjelman osaamista ei etukäteen edellytetä.

 

Hinta, ilmoittautuminen & peruutusehdot

 

Hinta

Koulutuksen hinta: 950,00 € + alv 24 %.

Koulutusmaksuun sisältyvät opetuksen ja ohjauksen lisäksi koulutuksen materiaalit, tietokoneiden käyttö ja lähiopetuspäivinä aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi.

Koulutus laskutetaan ilmoittautumisen vahvistamisen jälkeen.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Kaikki ilmoittautuneet läpikäydään ja osallistuminen vahvistetaan erikseen.

Voit ilmoittautua sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla osallistuja sitoutuu peruutusehtoihin.
Peruutus tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi.

 • 19.7.2016 mennessä tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme peruutusmaksun   310,00 € kulujen kattamiseksi.
 • 20.7.-3.8.2016 välisenä aikana tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme 50 % osallistumismaksusta.
 • 3.8.2016 jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistujamaksua ei palauteta ja ilmoittautunut sitoutuu maksamaan osallistumismaksun.

Koulutus toteutetaan, kun ilmoittautuneita on 13. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden peruuttaa koulutus liian vähäisen osallistujamäärän takia. Mikäli koulutus perutaan järjestäjän toimesta ja osallistuja on maksanut osallistumismaksun, osallistujalle palautetaan maksettu osallistumismaksu täysimääräisenä. Mikäli osallistuja ei ole vielä maksanut laskuaan ja koulutus perutaan toimeksiantajan toimesta, lasku mitätöityy.

Estyneen henkilön tilalle voi organisaatiosta ilmoittautua toinen henkilö. Vaihdoksista on ilmoitettava kirjallisesti ennen koulutuksen alkamista osoitteeseen events@laurea.fi.

Lisätietoja ilmoittautumisesta ja ilmoittautumisen virallisesta vahvistamisesta:
events@laurea.fi

 

Yhteystiedot

 Kaikki muutokset ilmoittautumiseen liittyen pyydämme kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi .

Lisätietoja:

Laurea Events
sähköposti: events@laurea.fi
puh: 040 631 5014 tai 046 856 7493

Koulutuksen vastaava projektipäällikkö: Sini Rauhala, puh. 040 509 2996 tai sähköposti: sini.rauhala@laurea.fi

Koulutuksen vastuukouluttaja: Lauri Larjavaara, 0400 324 978                                                                           
tai sähköposti: lauri.larjavaara@laurea.fi

Lisätietoja DataPartnerista ja Invest for Excel -ohjelmistosta


Datapartner Oy on vuonna 1987 perustettu suomalainen perheyritys joka kehittää ja myy taloussuunnittelun ohjelmistoja. Yritys tarjoaa myös palveluita ohjelmiin liittyen. Päätuote Invest for Excel® on johtava investointilaskenta-, talousmallinnus- ja arvonmääritysohjelma jota käyttää yli 1500 organisaatiota n. 50 maassa. Datapartnerin päätoimipiste on Porvoossa jossa työskentelee n. 10 henkeä. Yrityksellä on tytäryhtiö Ruotsissa ja yli 30 paikallista edustajaa eri maissa. www.datapartner.fi/fi
 
Invest for Excel® on valmisohjelmisto kassavirtapohjaiseen mallintamiseen. Laskenta perustuu rahan aika-arvoon ja diskontattuun kassavirtaan. Sovellus on suunniteltu tukemaan omistajaohjausta ja sisäistä valvontaa. Invest for Excel® on nimensä mukaisesti Microsoft Excelin päälle ohjelmoitu sovellus. Ohjelmistovaatimukset: Microsoft Windows ja Microsoft Excel (2007, 2010, 2013 tai 2016). Ohjelmistoversio vaihtoehdot ovat Enterprise, Pro, Standard ja Lite, jotka rakentuvat samalle pohjalle, mutta sisältävät eri ominaisuuksia. Näistä ohjelmaversioista Enterprise sisältää eniten ominaisuuksia. Invest for Excelillä on muun muassa seuraavia käyttöalueita:  investointilaskenta, kassavirtamallinnus, arvonmääritykset (yrityskaupat), liiketoiminnan suunnittelu, arvonalentumistesti, jälkilaskelmat, elinkaarilaskelmat ja rahoitussuunnittelu. Ohjelma nopeuttaa mallintamista, tuo parhaan laskentakäytännön ja antaa turvaa valmiiksi testatuilla laskentakaavoilla. http://www.datapartner.fi/fi/tuotteet/invest-for-excel 

 

 

Järjestäjänä Laurea-ammattikorkeakoulu yhteistyössä DataPartnerin kanssa.

 

 

Onnistunut investointi -koulutus

Ilmoittautuminen suljettu. 
Lisätietoja seuraavan koulutuksen ajankohdasta events@laurea.fi

 

​Järjestäjä

 Yhteistyössä

 

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot