E-kirjojen lukeminen mobiililaitteella

     

Laurea-kirjaston lisensioituja tietokantoja voi käyttää:
• Internet-yhteydessä verkon yli
• tarkoitukseen suunnitellulla lukualustalla (BlueFire Reader) lataamalla kirjan mobiililaitteelle.    

Tietyt kirjaston hankkimat e-kirjat on mahdollista ladata määräajaksi PC:lle tai mobiililaitteelle. Laurea-kirjaston käyttämistä e-kirjapalveluista kirjojen lataamisen sallivat Ellibs, ebrary ja EBL.

Ladattavat e-kirjat on kopiosuojattu Adoben digitaalisten käyttöoikeuksien hallinnan (DRM) ohjelmistolla. Tämän vuoksi käyttäjän tulee ennen kirjojen lukemista asentaa laitteelleen DRM-suojausta tukeva lukuohjelma. Mobiililaitteilla kyseinen ohjelma on Bluefire Reader. PC-koneilla käytetään Adobe Digital Editions -ohjelmaa. Molemmat ohjelmat ovat ilmaisia.  

Lukuohjelman lataaminen mobiililaitteelle (Android / iPad / iPhone)

Lukuohjelman lataaminen PC:lle

E-kirjapaketteihin liittyvät käyttöominaisuudet

 • Ebook Library (EBL)  
  Kirjoja voi lukea selaimen yli online tai ne voi ladata kahdeksi viikoksi DRM-suojausta tukevalle lukualustalle (Bluefire Reader). Bluefire Reader on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta. Bluefire Readerin lisäksi käyttäjällä tulee olla luotuna myös Adobe -tili, jonka tunnuksia tarvitaan Bluefire Readerin valtuuttamiseen (authorize). 
 • Ebrary
  Kirjoja voi lukea selaimen yli online tai ne voi ladata kahdeksi viikoksi DRM-suojausta tukevalle lukualustalle (Bluefire Reader). Bluefire Reader on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta. Bluefire Readerin lisäksi käyttäjällä tulee olla luotuna myös Adobe -tili, jonka tunnuksia tarvitaan Bluefire Readerin valtuuttamiseen (authorize). Tarkemmat ohjeet Ebraryn kirjojen lataamiseen löytyvät Ebraryn sivuilta http://support.ebrary.com/kb/category/en/download/ .    
 • Ellibs
      Kirjoja ei voi lukea online selaimen yli. Kirjat ladataan luettavaksi määräajaksi DRM-suojausta tukevalle lukualustalle (Bluefire Reader). Bluefire Reader on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta. Bluefire Readerin lisäksi käyttäjällä tulee olla luotuna myös Adobe tili, jonka tunnuksia tarvitaan Bluefire Readerin valtuuttamiseen (authorize). Tarkemmat ohjeet Ellibsin sivulta http://www.ellibs.com/fi/ohjeet .    
 • MyiLibrary
  Kirjoja luetaan vain selaimen yli. Luettavan tekstin koko on parasta asettaa sopivaksi palvelun omien zoomaustoimintojen avulla (+ / -). Offline-lukeminen ei ole Laurean hankkimien MyiLibraryn kirjojen kohdalla mahdollista. Kirjojen yhtäaikaiskäyttö on rajattu 1 - 3 käyttäjään / kirja.   
 • SanomaPro
  Kirjoja luetaan vain selaimen yli. Offline-lukumahdollisuutta tai mobiilisovellusta ei ole tarjolla. Androidin oma selain ei osaa (14.12.12) vierittää kirjojen sivuja. Ongelma ratkeaa lataamalla applikaatiokaupasta Android-laitteelle toinen selain. Esim. Mozilla Firefox.
 • Suomenlaki.com
  Kirjoja luetaan selaimen yli. Offline-lukumahdollisuutta tai mobiilisovellusta ei ole tarjolla. Kirjojen lukemista haittaa se, että sivujen vasemmassa reunassa näkyvää teoslistausta ei saa pois näkyvistä.

Ebraryn e-kirjojen lukeminen BlueFire Readerin avulla mobiililaiteella

1. Luo ensin tietokoneella itsellesi Ebrary-tili seuraavasti:

 • Mene Laurean Ebrary-sivuille (http://site.ebrary.com.nelli.laurea.fi/lib/laurea) ja luo tili itsellesi.  
 • Klikkaa "Sign In" -linkkiä oikealla ylhäällä
 • Avautuu uusi ikkuna. Klikkaa avautuvalla sivulla kohtaa "Create an account" -linkkiä.   
 • Luo itsellesi tili (anna todellinen sähköpostiosoitteesi, sillä jos unohdat salasanan, se lähetetään tähän osoitteseen) 
 • Lähellä alaosaa, klikkaa kohtaa agree on Terms of Service.

2. Luo tietokoneella itsellesi Adobe-tili

3. Lataa BlueFire Reader-sovellus tabletillesi   

 • Mene laitteesi sovelluskauppaan ja lataa BlueFire Reader. Huomaathan, että Applen AppStoren käyttöön tarvitset Apple-tilin. Pääset luomaan Apple-tilin täältä: http://support.apple.com/kb/HT2534    
 • Kun BlueFire Reader on ladattu, valtuuta (authorize) oman tablettisi käyttö luomillasi Adobe-tunnuksilla.

Lue tarkemmat ohjeet ebraryn omasta oppaasta.

 

 

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot