Open Access ja avoimen TKI:n palvelut

Tutkijan tueksi -opas

Laurean LibGuides-opas Tutkijan tueksi on käytössäsi. Oppaassa käsitellään julkaisemista, Open Access-käytänteitä, rinnakkaistallentamista ja avointa tiedettä ja tutkimusta Laureassa. Opas on tarkoitettu Laurean kehittäjille, tutkijoille ja julkaisijoille. Oppaasta saat myös apua ja työvälineitä kirjoittamisen tueksi. Pääset tutustumaan oppaaseen tästä linkistä.

Avoin julkaiseminen ja rinnakkaistallennus

Vuoden 2016 alusta Laureassa tehtiin julkaisemisesta avointa: Laurean julkaisusarja ja artikkelit tallennetaan Theseus-julkaisuarkistoon avoimesti saatavaksi. Laurean julkaisupalvelut tarkistaa artikkelien rinnakkaistallentamista varten oikeudet kustantajalta ja hoitaa tallennuksen kirjoittajan puolesta. Lue lisää toimintamallista Tutkijan tueksi -oppaasta.

Aineistonhallinta ja DMPTuuli

Yhä useampi rahoittaja (mm. Suomen Akatemia ja Horizon 2020) vaatii aineistonhallintasuunnitelmaa osana rahoitushakemusta. Hankkeiden aineistonhallinnan suunnittelussa suositellaan käytettäväksi DMPTuuli-työkalua. Työkalu on käytössä Suomen yliopistoissa ja korkeakouluissa ja on rahoittajien hyväksymä ja Laurea on aloittanut työkalun käyttöönoton kesällä 2016. Lue lisää työkalusta Tutkijan tueksi -oppaasta.

Theseukseen vuodesta 2016Data management planning tool Tuuli


 

 

 

 

 

 Open Access -palvelut

Ammattikorkeakoulujen julkaisu- ja rinnakkaistallennusalustana toimii Theseus-julkaisuarkisto.

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot