https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=46<img alt="" src="/update/Palvelunkuvat/Yläbannerit/Kayttajatuki.png" style="BORDER:0px solid;" />

​Laurean käyttäjätunnukset ja salasanat

Katso kirjautumisohjeet jos et pääse kotikoneelta kirjautumaan.

Salasanan vaihtaminen ja unohtuneen resetointi https://my.laurea.fi.

Uusi opiskelija - aktivoi käyttäjätunnus ennen aloittamista

"Mikäli sinulla ei ole suomalaisia pankkitunnuksia nouda tunnus ja kertakäyttöinen salasana opintotoimistosta, henkilöstöpalveluista tai Service Deskistä. Lue käyttösäännöt etukäteen, voit myös tulostaa ja allekirjoittaa käyttösäännöt valmiiksi."

Voit aktivoida tunnuksen 5 vrk ennen opinto-oikeuden alkamista. Aktivoi tunnus käyttöön ennen ensimmäistä koulupäivääsi. Jos sinulla on ongelmia ota yhteyttä Laurean Service Deskiin tai opintotoimistoon.

1. Avaa https://my.laurea.fi/

2. Tunnistaudu pankkitunnuksilla

 • Tarkista sivulta henkilötietojesi oikeellisuus
 • Lue Laurean tietoverkon ja –järjestelmien käyttösäännöt
 • Laita rasti valintaruutuun ”Hyväksyn Laurean tietoverkon ja –järjestelmien käyttösäännöt”.
 • Lue huolella salasanaohjeet
 • Kirjoita uusi salasana ja toista se
 • Hyväksy uusi salasana painamalla ”Aktivoi tunnus” painiketta

3. Aktivoinnin onnistuminen

Onnistuneen aktivoinnin jälkeen sinut ohjataan omien tietojesi perussivulle. Ota talteen opiskelijanumerosi joka on myös käyttäjätunnuksesi. Testaa käyttäjätunnus ja salasana kirjautumalla MyLaurea -tunnushallintapalveluun. https://my.laurea.fi

Katso myös ohjevideo.

Yleistä käyttäjätunnuksista ja salasanoista

Käyttölupa myönnetään sähköisesti tunnuksen aktivoinnin yhteydessä, käyttäjän hyväksyttyä nämä säännöt.​

Käyttäjätunnus on yksilöllinen merkkijono, jolla käyttäjä tunnistetaan järjestelmässä. Salasana on merkkijono, jolla varmennetaan että oikea henkilö käyttää käyttäjätunnusta. Käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia eikä niitä saa luovuttaa toisten käyttöön. Henkilö on vastuussa omalla käyttäjätunnuksellaan tehdyistä väärinkäytöksistä.

Henkilökunnan tunnukset ovat voimassa henkilön työsuhteen ajan, opiskelijan tunnukset ovat puolestaan voimassa hänen opiskeluoikeutensa ajan. Väärinkäytökset voivat aiheuttaa tunnusten sulkemisen.

Käyttäjätunnukset lukkiutuvat samana päivänä, kun opiskelija valmistuu tai hänet kirjataan eronneeksi Laurea-ammattikorkeakoulusta. Tästä syystä valmistuvien opiskelijoiden on syytä ajoissa kerätä esim. henkilökohtaisilta verkko-asemiltaan ja sähköpostistaan kaikki tarpeelliseksi katsomansa tieto.

Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan resetointi pankkitunnuksilla

Avaa https://my.laurea.fi ja valitse oikeasta reunasta Mitä jos olen unohtanut salasanani.

MIkäli sinulla ei ole pankkitunnuksia hae kertakäyttöinen salasana opintotoimistosta tai Service Deskistä (IT). Kertakäyttöisellä salasanalla tulee kirjautua Laurean koneelle ja vaihtaa se omaksi ensimmäisellä kirjautumisella. Tämä kertakäyttöinen salasana ei toimi mylaureassa.

Salasanan vaihto-ohje

Käyttäjän tulee vaihtaa salasanansa neljän kuukauden välein, tai käyttäjätunnus lukkiutuu. Salasanan muuttamisesta lähetetään käyttäjälle muistutus sähköpostitse.

Mikäli salasanasi on lukkiutunut voit resetoida sen pankkitunnuksilla https://my.laurea.fi -palvelussa.

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia hae kertakäyttöinen salasana opintotoimistosta tai Service Deskistä (IT). Kertakäyttöisellä salasanalla tulee kirjautua Laurean koneelle ja vaihtaa se omaksi ensimmäisellä kirjautumisella. Tämä kertakäyttöinen salasana ei toimi mylaureassa.

Hyvän salasanan vaatimuksista lisää Link:ssä.

 

 Usein kysytyt kysymykset

Käyttösäännöt täytyy hyväksyä, jotta tunnus voidaan aktivoida. Tunnuksen aktivointisivulla laita raksi valintaruutuun, jossa pyydetään hyväksymään Laurean tietoverkon ja – järjestelmien käyttösäännöt

Uudet salasanat eivät täsmää. Kirjoita salasanat uudestaan.

Uusi salasana ei sisällä riittävästi erilaisia merkkityyppejä. Lue salasanaohjeet huolella, salasanassa oltava ainakin kolmea eri merkkityyppiä. Älä käytä salasanassa käyttäjätunnustasi tai nimeäsi tai niiden osia.

 Muita mahdollisia virheitä:

 • Opiskelijalla ei ole opiskeluoikeutta, opintorekisterin mukainen opinto-oikeus ei ole alkanut
 • Henkilökunnalla työsuhde ei ole alkanut
 • Pankkitunnuksillasi ei ole oikeutta sähköiseen tunnistautumiseen
 • Opintorekisteristä tai henkilöstön henkilötietojärjestelmässä ei ole henkilötunnusta

Toimenpiteet:

 • Ota yhteyttä opintotoimistoon tai HR-palveluihin

 Mistä tiedän, että salasanani on vanhenemassa?  Saat sähköpostilla muistutusviestin kun salasanasi on syytä vaihtaa. Varo kuitenkin salasanan kalastelijoita, lisätietoa Link:ssä.

 Kuinka usein salasana pitää vaihtaa? Salasana tulee vaihtaa vähintään 4kk välein.
 Missä voin vaihtaa salasanani? Salasanan voi vaihtaa osoitteessa https://my.laurea.fi

 Voinko vaihtaa salasanani vaikka en ole vielä saanut muistutusta? Kyllä. Salasanan voi vaihtaa niin usein kun haluaa.

Näenkö mistään koska salasanani vanhenee? Salasanan vanhenemispäivämäärän näkee my.laurea.fi -palvelusta kohdasta henkilötiedot, "Salasana vanhenee"

Jos Ylläpito tietää koska salasana vanhenee, näkeekö se myös mikä salasanani on? Ei. Salasanan vanheneminen todetaan aikaleimalla, joka nollautuu kun salasana vaihdetaan. Tämä tapahtuu täysin ohjelmallisesti, eikä tietohallinto näe käyttäjien salasanoja.​

 

 

Sähköposti:  servicedesk(at)laurea.fi

Puhelin:  (09) 8868 7112

Avoinna arkisin klo  8.00 - 16.00. Poikkeusaukioloajat kesäisin ja arkipyhinä.

Jätä palautetta.

 Videot

 

 

Kirjautumisen pikaohjehttps://www.laurea.fi/update/Lists/Videotembed/DispForm.aspx?ID=10<iframe id="kmsembed-0_qe5ub5tl" width="400" height="285" src="https://video.laurea.fi/embed/secure/iframe/entryId/0_qe5ub5tl/uiConfId/14974241" class="kmsembed" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozAllowFullScreen frameborder="0"></iframe>Kirjautumisen pikaohjeLyhyt esittely kirjautumiseen Laurean palveluihin.
Mitä on käyttäjätunnushttps://www.laurea.fi/update/Lists/Videotembed/DispForm.aspx?ID=9<iframe id="kmsembed-0_6p9vzsda" width="100%" height="100%" src="https://video.laurea.fi/embed/secure/iframe/entryId/0_6p9vzsda/uiConfId/14974241" class="kmsembed" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozAllowFullScreen frameborder="0"></iframe>Mitä on käyttäjätunnusLyhyt katsaus käyttäjätunnukseen ja salasanaan.
Käyttäjätunnuksen aktivointihttps://www.laurea.fi/update/Lists/Videotembed/DispForm.aspx?ID=11<iframe id="kmsembed-0_af3c46rw" width="100%" height="100%" src="https://video.laurea.fi/embed/secure/iframe/entryId/0_af3c46rw/uiConfId/14974241" class="kmsembed" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozAllowFullScreen frameborder="0"></iframe>Käyttäjätunnuksen aktivointiLaurean käyttäjätunnus tulee aktivoida ennen käyttöä.

 Tiedotteet

 

 

ServiceDesk palvelee poikkeuksellisesti lauantaina (27.8.)https://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/ServiceDesk-palvelee-poikkeuksellisesti-tämän-viikon-lauantaina.aspx2016-08-25T21:00:00Z<img alt="" src="/update/Palvelunkuvat/Kuvalinkkikuvat/kl_salasanan_vaihto.jpg" style="BORDER:0px solid;" />ServiceDesk palvelee poikkeuksellisesti lauantaina (27.8.)

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit