https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=99<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Yläbannerit/Opiskelu_ja_hakeminen.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Yhteishaun aikataulu

Tämä aikataulu koskee syksyn  2018 yhteishakua Laurean suomenkielisiin koulutuksiin. Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia.

Kaikissa hakemukseesi liittyvissä asioissa ota yhteyttä ensimmäisen hakutoiveesi ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin.

 

Hakuaika alkaa

Hakuaika Laurean suomenkielisiin koulutuksiin alkaa 5.9.2018 klo 8.00. Täytä sähköinen hakemus osoitteessa www.opintopolku.fi.

Varaa esille tutkinto- ja työtodistukset ja poimi tarvittavat tiedot niistä. Älä arvaa tietoja hakulomakkeelle. Hakija on vastuussa siitä, että hän on haun yhteydessä antanut oikeat tiedot esimerkiksi koulutustaustasta, arvosanoista ja työkokemuksesta. Opiskelupaikka on ehdollinen niin kauan, kunnes haussa käytettyjen tietojen ja dokumenttien oikeellisuus on tarkastettu.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat siitä sähköpostiisi vahvistusviestin.

Hakuaikana voit vielä vaihtaa hakutoiveita ja niiden järjestystä. Hakuajan päättymisen jälkeen valinta on sitova.

Kevään ensimmäisenä hakuaikana hakeneet voivat lisätä hakulomakkeelleen hakutoiveita kevään toisen hakuaikana, vain jos kaikkia hakutoiveita ei ole käytetty ensimmäisen haun aikana. Ensimmäisenä hakuaikana valittuja hakukohteita ei voi poistaa toisena hakuaikana. Yhteensä voi valita enintään kuusi hakutoivetta.

Hakuaika päättyy

Hakuaika päättyy 19.9.2018. Hakulomake sulkeutuu viimeisenä päivänä klo 15.00.

Esivalintakokeen erityisjärjestelyhakemukset

Jos olet hakenut sosiaali- ja terveys- liikunta- tai kauneudenhoitoalalle voit hakea mahdollisia erityisjärjestelyjä valtakunnalliseen esivalintakokeeseen 26.9.2018 klo 15.00 mennessä.
 Ohje ja hakulomake erityisjärjestelyistä sosiaali-, terveys- ja kauneudenhoitoalan valtakunnalliseen esivalintakokeeseen

Huom. Sosiaali- ja terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoalalle hakevien, jotka ovat hakeneet erityisjärjestelyjä valtakunnalliseen esivalintakokeeseen, tulee hakea erikseen erityisjärjestelyjä myös ammattikorkeakoulussa järjestettävään varsinaiseen valintakokeeseen 26.9.2018 klo 15.00 mennessä.

Todistuskopioiden toimittaminen

Hakuaikana vaaditut liitteet tulee toimittaa 26.9.2018 klo 15.00 mennessä.

Todistuskopiot tulee toimittaa vain jos haet jollain seuraavista tutkinnoista;
- Ennen vuotta 1990 suoritetulla yo-tutkinnolla
- Kansainvälisellä ylioppilastutkinnolla (EB-, IB-, Reifeprüfung-tutkinnolla)
- Ulkomailla suoritetulla tutkinnolla. Jos todistuksen kieli ei ole suomi, ruotsi tai englanti, tulee sinun lähettää myös kopio virallisen kielenkääntäjän tekemästä käännöksestä.

Toimita liitteet lisäämällä ne omalle hakulomakkeellesi. Tallenna liitteesi PDF/JPG/PNG-muodossa.

Voit tarvittaessa lähettää liitteesi postitse. Jos lähetät liitteesi postitse, lähetä ne ylimpänä ammattikorkeakouluhakutoiveena olevan ammattikorkeakoulun hakijapalveluiden.

Jos Laurea-ammattikorkeakoulu on ylin ammattikorkeakouluhakutoiveesi, postita liitteet osoitteeseen Hakijapalvelut, Ratatie 22, 01300 Vantaa. Mikäli posti toimittaa lähetyksen myöhässä, katsotaan liite myöhässä saapuneeksi, eikä liitettä oteta huomioon.

Erityisjärjestelyhakemukset Laurean valintakokeisiin

Hakijan tulee toimittaa mahdolliset hakemukset ammattikorkeakouluissa järjestettäviin valintakokeisiin liittyvistä erityisjärjestelyistä korkeakoulujen hakijapalveluihin 26.9.2018 klo 15.00 mennessä. 
Ohjeet ja lomake erityisjärjestelyjen hakemiseen Laurean valintakokeisiin

Valtakunnallinen esivalintakoe

Sosiaali- ja terveys- liikunta- ja kauneudenhoitoalan yhteinen valtakunnallinen esivalintakoe on 11.10.2018. Kaikki hakijat osallistuvat valtakunnalliseen esivalintakokeeseen ilman erillistä kutsua. Esivalintakoetta ei voi tehdä muuna ajankohtana.
Ohjeet sekä esivalintakokeen ennakkomateriaali löytyvät verkkosivulta http://soteli.metropolia.fi/

Valintakoekutsut lähetetään

Kutsut varsinaiseen valintakokeeseen lähetetään viimeistään viikkoa ennen valintakoetta.

Huomaathan, että valintakoekutsuja ei lähetetä kaikilla aloilla. Tutustu Valintakokeet -sivuun, josta näet mihin valintakokeisiin kutsuja ei enää lähetetä. Sivulta löytyvät myös ohjeet, minkä hakutoiveen korkeakoulussa hakijan tulee tässä tapauksessa valintakokeensa tehdä.

Tarkista huolellisesti sähköpostisi kansiot, myös roskapostikansiot. Huolehdi myös että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä. Jos et saa valintakoekutsua viimeistään viikkoa ennen valintakoetta tai et ole varma missä sinun tulisi tehdä valintakokeesi, ota hyvissä ajoin ennen valintakoetta yhteyttä ylimmän hakutoiveesi ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin on valtakunnallinen esivalintakoe. Esivalintakokeen perusteella osa hakukelpoisista hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen. 

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan

Todistusvalinnassa ovat mukana vain ylioppilastutkinnolla hakevat. Todistusvalintojen tulokset julkaistaan lokakuun lopulla ennen valintakokeita, kun korkeakoulut ovat saaneet ylioppilasarvosanat ylioppilastutkintolautakunnalta (YTL). Todistusvalinnalla valittujen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.

Syksyllä ylioppilastutkintoon valmistuvat eivät ole mukana syksyn todistusvalinnoissa.

Valintakokeet järjestetään Laureassa

Laurean valintakoeajat, valintakokeiden ennakkoaineistot ja ohjeet valintakokeisiin saapuville löydät sivulta Valintakokeet

Lopulliseen valintaan vaikuttavien tietojen ilmoittaminen

Mahdolliset lopulliseen valintaan vaikuttavat tiedot, esim. työkokemustiedot, jos niitä on hakuvaiheessa hakulomakkeella pyydetty, on ilmoitettava 12.10.2018 klo 15:00 mennessä.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 29.11.2018, jolloin kaikki hakijat saavat sähköpostitse Opetushallituksen lähettämän henkilökohtaisen tuloskirjeen.

Laureasta opiskelupaikan saaneille on koottu kaikki opiskelupaikan vastaanottamiseen, tarvittavien tutkintotodistusten ja/tai työtodistusten toimittamiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvät ohjeet Uudelle opiskelijalle –sivustolle, jotka päivitetään 29.11.2018 mennessä.

Varasijoilta hyväksyminen alkaa. Oman tilanteen kehittymistä on mahdollista seurata Oma opintopolku–palvelun kautta osoitteessa www.opintopolku.fi

Mikäli päätöstä opiskelijavalinnasta ei ole tehty valtakunnallisten valintaperusteiden mukaisesti, henkilöllä on mahdollisuus hakea kirjallisesti oikaisua ammattikorkeakoulun johtoryhmältä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista.
Oikaisumenettelyohje

Mahdolliset lisähaut vapaiksi jääneille paikoille

Ammattikorkeakoulut voivat järjestää lisähakuaja syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin ajalla 3. - 14.12.2018.

Lisähaussa olevat koulutukset julkaistaan www.opintopolku.fi palvelussa.

Opiskelupaikka otettava vastaan 11.12.2018 klo 15.00 mennessä

Opiskelupaikan vastaanottoilmoitus oltava perillä, sekä tarvittavat tutkintotodistusten ja/tai työtodistusten kopiot toimitettava hakijapalveluihin 11.12.2018 klo 15.00 mennessä.
(Hakukautena valmistuvien tulee toimittaa tutkintotodistuksen kopio tai oppilaitoksen myöntämä väliaikainen todistus valmistumisesta 11.12.2018 klo 15.00 mennessä)

Jos saat varasijalta opiskelupaikan 29.11.2018 jälkeen opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja tarvittavat todistuskopiot toimittaa 10 vuorokauden kuluessa valinnan tiedoksi saannista.

Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen ja todistuskopioiden toimittamiseen ovat Uuden opiskelijan -sivuilla, joka päivitetään 29.11.2018 mennessä.

Varasijoilta hyväksyminen päättyy

Varasijoilta hyväksyminen päättyy 18.12.2018 klo 15.00.

Opinnot alkavat

Opinnot alkavat tammikuussa 2019.  Lukujärjestys julkaistaan opiskelijavalintojen julkaisun yhteydessä Laurean Uudelle opiskelijalle -sivustolla.

 Tutustu päivitettyihin Uuden opiskelijan -sivuihin 29.11.2018 jälkeen!

 

 

 

Hakukohteet ja valintaperusteethttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=40<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Kuvalinkkikuvat/kl_Haussa_olevat_koulutukset.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Hakukohteet ja valintaperusteetLaurean yhteishaussa mukana olevat koulutukset. Kuka voi hakea ammattikorkeakouluun ja miten opiskelijat valitaan?<a href="/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/yhteishaussa-olevat-koulutukset-ja-valintaperusteet"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">yhteishaussa-olevat-koulutukset-ja-valintaperusteet</a>
Valintakokeethttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=43<img alt="" src="/update/Palvelunkuvat/Kuvalinkkikuvat/lainaus-palvelut.jpg" style="BORDER:0px solid;" />ValintakokeetOhjeet valintakokeisiin osallistuville, valintakoepäivät ja pääsykoemateriaalit.<a href="/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/valintakokeet"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">valintakokeet</a>
Usein kysytyt kysymyksethttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=44<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Kuvalinkkikuvat/kl_Usein_kysytyt.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Usein kysytyt kysymyksetHakijapalveluille usein esitettyjä kysymyksiä ja hakijatilastoja.<a href="/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/usein-kysytyt-kysymykset"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">usein-kysytyt-kysymykset</a>

 Tiedotteet

 

 

YAMK-infotilaisuuksia syksyn yhteishaun aikanahttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/YAMK-infotilaisuuksia-yhteishaun-aikana.aspx2018-08-05T21:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/_w/kuva1_jpg.jpg" style="BORDER:0px solid;" />YAMK-infotilaisuuksia syksyn yhteishaun aikana
YAMK-infotilaisuuksia Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksillahttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/YAMK-infotilaisuudet-.aspx2018-02-19T22:00:00Z<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/_w/Laurea_DSC_1692_jpg.jpg" style="BORDER:0px solid;" />YAMK-infotilaisuuksia Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksilla

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

https://www.laurea.fi/update/Lists/Linkit/DispForm.aspx?ID=185<a href="https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/valintakokeet/erityisjarjestelyt"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">Valintakokeen erityisjärjestelyt</a>Ohjeet sekä lomake erityisjärjestelyjen hakemiseen Laurean valintakokeisiin
https://www.laurea.fi/update/Lists/Linkit/DispForm.aspx?ID=187<a href="https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/sote-alan-terveydentilasuositukset"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">Terveydelliset vaatimukset</a>Sosiaali- ja terveysalan terveydelliset vaatimukset ja käytännön ohjeet

 Blogit

 

 

 Videot