https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=99<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Yläbannerit/Opiskelu_ja_hakeminen.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Usein kysytyt kysymykset

Miten haen Laureaan?

Voit hakea korkeakoulututkintoon sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemus tulee olla täytettynä yhteishaun viimeisenä päivänä klo 15.00.

Voinko hakea useampaan korkeakouluun yhtä aikaa?

Kyllä, ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin haetaan samassa yhteishaussa ja hakutoiveita on mahdollista valita yhdestä kuuteen. Hakutoiveet kannattaa asettaa mieluisuusjärjestykseen, koska voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät.

Onko hakemiseen ikärajaa?

Ei ole. Voit valita hakulomakkeelta yhteishaussa mukana olevista koulutuksista sinulle sopivimman opiskelumuodon joko päivä- tai monimuotototeutuksen. Yhteishaussa mukana olevat koulutukset ja toteutukset löydät osoitteesta www.laurea.fi/yhteishaku

Voinko hakea päivätoteutukseen vaikka käyn töissä?

Voit hakea, mutta muista, että ammattikorkeakoulussa opiskelu on kokopäiväistä työskentelyä. Päiväopiskelun rinnalle sopii parhaiten osa-aikatyö, joka painottuu iltoihin. 

Voinko muuttaa hakemustani?

Voit muokata hakemuksesi tietoja (yhteystiedot, hakemuksen lisäkysymykset, hakutoiveet) kirjautumalla Oma opintopolku -palveluun osoitteessa www.opintopolku.fi.  Voit käyttää kirjautumiseen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia. Huomaathan, että hakutoiveita ei ole enää mahdollista muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai haluat tehdä muita muutoksia hakemukseesi liittyen, olethan yhteydessä ylimmäisenä toiveena olevan korkeakoulun hakijapalveluihin.

Tuleeko minun toimittaa todistuskopiota hakuaikana?

Sinun tulee toimittaa todistuskopiot ensisijaisen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin 20.4.2017 15.00 mennessä vain, jos haet ulkomailla suoritetulla tutkinnolla, EB-, IB-, Reifeprüfung-tutkinnolla tai ennen vuotta 1990 suoritetulla yo-tutkinnolla.

Mistä löydän valintakokeisiin liittyvät ennakkomateriaalit tai tehtävät?

Kaikki ennakkomateriaalit löytyvät Laurean verkkosivuilta osoitteesta https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/valintakokeet

Mitä tarkoittaa valintakoeyhteistyö?

Valintakoeyhteistyöllä tarkoitetaan sitä, että toisessa ammattikorkeakoulussa tehty valintakoe käy Laureaan ja päinvastoin. Lisätietoja valintakoeyhteistyöstä löydät osoitteesta https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/valintakokeet

Mitä tarkoittaa yhden korkeakoulupaikan säännös?

Yhden korkeakoulupaikan säännös tarkoittaa, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Sääntö koskee sekä yhteishaussa että erillishaussa saatua opiskelupaikkaa.

Voiko valintakoepäivää tai -aikaa muuttaa?

Valintakoepäivät ilmoitetaan etukäteen Laurean verkkosivuilla. Laureassa valintakoeaikaa tai -paikkaa ei ole mahdollista muuttaa. Selvitä ennen hakemistasi mahdollisuutesi osallistua kaikkien niiden koulutuksien valintakokeisiin, joihin haet.

Mikä vaikuttaa opiskelijavalintaan?

Jokainen korkeakoulu vahvistaa vuosittain valintaperusteet. Tutustu Laurean valintaperusteisiin osoitteessa: https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/valintaperusteet

Onko opiskelu maksullista?

Opiskelusta suomenkielisissä tutkintoon johtavissa koulutuksissa ei peritä lukuvuosimaksua. Hankittavien opiskelumateriaalien sekä mahdollisen opiskelijayhdistyksen jäsenyyden maksuista vastaa opiskelija itse.

Kuinka paljon saan hyväksilukuja aiemmista opinnoistani?

Päätökset hyväksiluvuista tehdään aina vasta opintojen alkaessa.
 Lisätietoa hyväksilukemisesta https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/opintojen-kulku/opiskelutavat

Miten voin opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa? 

Avoimen ammattikorkeakoulun koulutustarjontaan voit tutustua osoitteessa https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/avoin-amk.

Voinko hakea korkeakoulujen yhteishaussa, vaikka olen jo aiemmin suorittanut korkeakoulututkinnon?

Voit hakea. Korkeakoulujen on kuitenkin lain mukaan varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa.
Jos olet jo suorittanut suomalaisen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnon tai olet ottanut vastaan korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta, et ole ensikertalainen. Ei-ensikertalaiset voivat silti hakea yhteishaussa, ja lain mukaan aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa kohtuuttomasti heikentää muiden kuin ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. 

 

 

 

 Tiedotteet

 

 

Muutokset ammattikorkeakoulujen valintaperusteissahttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Muutokset-ammattikorkeakoulujen-valintaperusteissa.aspx2015-10-08T21:00:00ZMuutokset ammattikorkeakoulujen valintaperusteissa
Syksyn yhteishaussa Laureaan lähes 8000 hakijaa https://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/Syksyn-yhteishaussa-lahes-8000-hakijaa-Laureaan.aspx2015-09-23T21:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Tiedotekuvat/Opiskelijatarinat-syksy.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Syksyn yhteishaussa Laureaan lähes 8000 hakijaa

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot