https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=99<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Yläbannerit/Opiskelu_ja_hakeminen.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Hakijapalveluille usein esitettyjä kysymyksiä

Miten haen Laureaan?

Voit hakea ammattikorkeakoulututkintoon sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa. Hakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemus tulee olla täytettynä yhteishaun viimeisenä päivänä klo 15.00.

Voinko hakea useampaan korkeakouluun yhtä aikaa?

Kyllä, ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin haetaan samassa yhteishaussa ja hakutoiveita on mahdollista valita yhdestä kuuteen. Hakutoiveet kannattaa asettaa mieluisuusjärjestykseen, koska voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät.

Onko hakemiseen ikärajaa?

Ei ole. Voit valita hakulomakkeelta yhteishaussa mukana olevista koulutuksista sinulle sopivimman opiskelumuodon joko päivä- tai monimuotototeutuksen. Tutustu yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin ja toteutuksiin.

Voinko hakea päivätoteutukseen vaikka käyn töissä?

Voit hakea, mutta muista, että ammattikorkeakoulussa opiskelu on kokopäiväistä työskentelyä. Päiväopiskelun rinnalle sopii parhaiten osa-aikatyö, joka painottuu iltoihin. 

Voinko hakea korkeakoulujen yhteishaussa, vaikka olen jo aiemmin suorittanut korkeakoulututkinnon?

Voit hakea. Korkeakoulujen on kuitenkin lain mukaan varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa.
Jos olet jo suorittanut suomalaisen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnon tai olet ottanut vastaan korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta, et ole ensikertalainen. Ei-ensikertalaiset voivat silti hakea yhteishaussa, ja lain mukaan aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa kohtuuttomasti heikentää muiden kuin ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. 

Voinko muuttaa hakemustani?

Voit muokata hakemuksesi tietoja (yhteystiedot, hakemuksen lisäkysymykset, hakutoiveet) kirjautumalla Oma opintopolku -palveluun osoitteessa www.opintopolku.fi. Voit käyttää kirjautumiseen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia. Huomaathan, että hakutoiveita ei ole enää mahdollista muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai haluat tehdä muita muutoksia hakemukseesi liittyen, olethan yhteydessä ylimmäisenä toiveena olevan korkeakoulun hakijapalveluihin.

Tuleeko minun toimittaa todistuskopioita hakuaikana?

Sinun tulee toimittaa todistuskopiot ensisijaisen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin 20.4.2017 15.00 mennessä vain, jos haet ulkomailla suoritetulla tutkinnolla, EB-, IB-, Reifeprüfung-tutkinnolla tai ennen vuotta 1990 suoritetulla yo-tutkinnolla.

Voiko valintakoepäivää tai -aikaa muuttaa?

Valintakoepäivät ilmoitetaan etukäteen Laurean verkkosivuilla. Laureassa valintakoeaikaa tai -paikkaa ei ole mahdollista muuttaa. Selvitä ennen hakemistasi mahdollisuutesi osallistua kaikkien niiden koulutuksien valintakokeisiin, joihin haet.

Mistä löydän valintakokeisiin liittyvät ennakkomateriaalit tai tehtävät?

Kaikki ennakkomateriaalit löytyvät Laurean Valintakokeet -sivulta.

En ole saanut valintakoekutsua, mitä teen?

Kevään 2017 yhteishaussa ammattikorkeakoulut eivät lähetetä valintakoekutsuja liiketalouden alan päivätoteutus valintakokeisiin ja matkailu- ja ravitsemisalan päivä- tai monimuotototeutus valintakokeisiin.  Voit tarkistaa Laurean verkkosivulta Valintakokeet, koulutukset joiden valintakokeisiin kutsuja ei enää lähetetä ja missä valintakoe tulee tässä tapauksessa tehdä. Valintakokeet sivulta selviää myös koulutukset, joiden valintakokeisiin ammattikorkeakoulut edelleen lähettävät valintakoekutsuja ja milloin kutsuja lähetetään. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse, joten tarkista huolellisesti sähköpostisi kansiot, myös roskapostikansiot.
Jos olet sitä mieltä, että valintakoekutsu olisi pitänyt tulla, mutta et ole sitä saanut, ota hyvissä ajoin ennen valintakoetta yhteyttä Laurean hakijapalveluihin.

Mitä tarkoittaa valintakoeyhteistyö?

Valintakoeyhteistyöllä tarkoitetaan sitä, että toisessa ammattikorkeakoulussa tehty valintakoe käy Laureaan ja päinvastoin. Lisätietoja valintakoeyhteistyöstä löytyy Laurean Valintakokeet  -sivulta.

Mikä vaikuttaa opiskelijavalintaan?

Laurea noudattaa ammattikorkeakoulujen valintaperustesuositusta vuodelle 2017. Suositus koskee kevään 2017 ja syksyn 2017 yhteishakuja. Tutustu koulutuskohtaisiin valintaperusteisiin ja valintatapoihin Laurean Yhteishaussa oleva koulutukset ja valintaperusteet -sivulla.

Mitä tarkoittaa yhden korkeakoulupaikan säännös?

Yhden korkeakoulupaikan säännös tarkoittaa, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Sääntö koskee sekä yhteishaussa että erillishaussa saatua opiskelupaikkaa.

Onko opiskelu maksullista?

Opiskelusta suomenkielisissä tutkintoon johtavissa koulutuksissa ei peritä lukuvuosimaksua. Hankittavien opiskelumateriaalien sekä mahdollisen opiskelijayhdistyksen jäsenyyden maksuista vastaa opiskelija itse.

Kuinka paljon saan hyväksilukuja aiemmista opinnoistani?

Päätökset hyväksiluvuista tehdään aina vasta opintojen alkaessa. Lisätietoa hyväksilukemisesta.

Miten voin opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa? 

Avoimen ammattikorkeakoulun koulutustarjontaan voit tutustua Laurean Avoin AMK -sivulla .

 

 

 

Hakukohteet ja valintaperusteethttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=40<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Kuvalinkkikuvat/kl_Haussa_olevat_koulutukset.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Hakukohteet ja valintaperusteetYhteishaussa mukana olevat koulutukset ja valintaperusteet.<a href="/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/yhteishaussa-olevat-koulutukset-ja-valintaperusteet"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">yhteishaussa-olevat-koulutukset-ja-valintaperusteet</a>
Yhteishaun aikatauluhttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=42<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Kuvalinkkikuvat/kl_Yhteishaku.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Yhteishaun aikatauluAikataulusta näet miten yhteishaku etenee ja voit tarkistaa tärkeimmät päivämäärät.<a href="/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/yhteishaun-aikataulu"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">yhteishaun-aikataulu</a>
Valintakokeethttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=43<img alt="" src="/update/Palvelunkuvat/Kuvalinkkikuvat/lainaus-palvelut.jpg" style="BORDER:0px solid;" />ValintakokeetKevään 2017 yhteishaun valintakoeajat, valintakokeiden ennakkomatariaalit ja ohjeet valintakokeisiin osallistumiseen.<a href="/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/valintakokeet"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">valintakokeet</a>

 Tiedotteet

 

 

Ylempien AMK-tutkintojen infotilaisuudet maaliskuussahttps://www.laurea.fi/tiedotteet/Sivut/yamk-info.aspx2017-02-19T22:00:00Z<img alt="" src="/update/Laureankuvat/Kuvalinkkikuvat/_w/Alumni%20Advisory%20Board_jpg.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Ylempien AMK-tutkintojen infotilaisuudet maaliskuussa

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot