https://www.laurea.fi/update/Lists/Sivunylabanner/DispForm.aspx?ID=41<img alt="" src="/update/Opiskelujahakeminenkuvat/Yläbannerit/Avoin_AMK.jpg" style="BORDER:0px solid;" />

Polkuopinnot (AMK)

Ilmoittautuminen tammikuussa 2017 alkaviin polkuopintoihin on päättynyt.

Valintahaastattelu sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin ilmoittautuneista on ilmoittautumisjärjestyksen perusteella viisi ensimmäistä per koulutus kutsuttu valintahaastatteluun. Haastattelu on Laurean Tikkurilan kampuksella keskiviikkona 14.12. Haastatteluaikaa ei ole mahdollista muuttaa! Mikäli paikkoja valintahaastattelun jälkeen vapautuu, olemme yhteydessä jonotuslistalla seuraaviin.

Valinnoista tiedottaminen ja opiskelumaksu

Opiskelupaikka on vastaanotettava ja vahvistettava erikseen sähköpostiin tulevasta linkistä 15.-16.12.2016. Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu 400 euroa on maksettava polkuopiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Tämä koskee kaikkia koulutuksia.

Ilmoittautuminen

Polkuopintoihin ilmoittautuminen on kaksi kertaa vuodessa, elo- ja joulukuussa. Ilmoittautuminen tammikuussa 2017 alkaviin polkuopintoihin on 7.12. klo 8.00 - 9.12.2016 klo 15.00. Lue alempaa sivulta tarkemmat ohjeet ilmoittautumislomakkeen täytöstä sekä kuvaus polkuopinnoista.

Mikäli olet jonossa (saat ilmoittautumisen yhteydessä tiedon vain ruudulle sijoituksestasi, jonottajille ei lähde sähköpostiviestiä), muistathan seurata sähköpostiasi. Jos paikkoja vapautuu, saat sähköpostiin ilmoittautumislinkin. Sinulla on 24 tuntia aikaa täyttää ilmoittautuminen. Mikäli et reagoi määräajassa, menetät sinulle tarjotun opiskelupaikan.

Opiskelupaikkoja on tarjolla syksyn 2016 yhteishaussa olleisiin koulutuksiin 5-10 polkuopintopaikkaa/suomenkielinen koulutus. Englanninkielisiin koulutuksiin ei oteta avoimen AMK:n polkuopiskelijoita.

  

Tarvittavat opiskeluvalmiudet

Olet itse vastuussa siitä, että sinulla on riittävät opiskeluvalmiudet suoriutua ammattikorkeakouluopinnoista ja pystyt etenemään opinnoissasi muun ryhmän mukana. Ammattikorkeakouluopiskelijan kielitaidon tasovaatimus on C1 koskien koulutuksen opiskelukieltä (suomi tai englanti), jotta suoriudut esseevastausten ja raporttien kirjoittamisesta.

Opintojen aikataulut

Alla olevassa listassa on kunkin koulutuksen kohdalla kampuksen nimen perässä aloittavan opiskelijaryhmän tunnus. Näet aloitusryhmäsi lukujärjestyksen keväälle 2017 ASIO-järjestelmästä. Lue ohjeet Lukujärjestysohje-sivulta, jonne pääset myös klikkaamalla sivun oikeassa reunassa linkkiä "Opiskelijan lukujärjestys". Tutustu myös opintojen aloitusaikatauluun oman kampuksesi sivulla, jolle pääset Tietoa opintonsa aloittavalle -sivun kampuskuvakkeista. HUOM! Ohjeet todistuskopiosta ja opiskelupaikan vastaanottamisesta eivät koske polkuopiskelijoita.

Polkuopintopaikat, kevät 2017

Päiväopiskelu

Päiväopiskeluun osallistuminen edellyttää mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa ja -ohjauksessa arkisin päiväaikaan. Kampuksella opiskelun lisäksi päivätoteutuksissa hyödynnetään verkko-opiskelua. Opiskeluun kuuluu sekä yksin että ryhmätyönä toteutettavia projekteja ja muita oppimistehtäviä.   

Liiketalouden koulutus, tradenomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Leppävaara HLA217KN (5), Otaniemi HLG217KN (10), Tikkurila HLV217KN (5)

Tietojenkäsittelyn koulutus, tradenomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Leppävaara NTA217KN​ (5)

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, restonomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Leppävaara MKA217KN (5)

Sairaanhoitajakoulutus, sairaanhoitaja (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Tikkurila SHV217KN (5), Hyvinkää SHB217KN (5)

Sosionomikoulutus, sosionomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Tikkurila SSV217KN (5)

Terveydenhoitajakoulutus, terveydenhoitaja (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Tikkurila STV217KN (5)

 

Monimuoto-opiskelu 

Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Monimuoto-opetuksen lähiopetuspäivä on tammikuussa 2017 alkavissa koulutuksissa maanantaisin ja tiistaisin klo 8-16. HUOM! Sairaanhoitaja- ja sosionomikoulutuksessa ammattitaitoa edistävän harjoittelun tilalle polkuopiskelija ottaa muita opintoja esim. välitarjottimen, päiväopiskelun ryhmien tai FUASin tarjonnasta, jolloin opiskelupäivät määräytyvät ko. opintojen toteutuksen mukaan. Opinnoista sovitaan yhdessä tuutoropettajan kanssa opintojen alkaessa. 

Liiketalouden koulutus, tradenomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Hyvinkää HLB217KA​ (10) Leppävaara HLA217KA (5), Lohja HLF217KA (5)

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, restonomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Leppävaara MKA217KA (5)

Sairaanhoitajakoulutus, sairaanhoitaja (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Otaniemi SHG217KA (5), Lohja SHF217KA (5), Porvoo SHP217KA (5)

Sosionomikoulutus, sosionomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Hyvinkää SSB217KA​ (5), Otaniemi SSG217KA (5), Porvoo SSP217KA (5)

Tietojenkäsittelyn koulutus, tradenomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Tikkurila NTV217KA (5)

Turvallisuusalan koulutus, tradenomi (AMK)
Kampus (aloituspaikat): Leppävaara HSA217KA (10)

Ohjeita ilmoittautumislomakkeen täyttöön

Lomakkeella kysytään tavanomaiset henkilö- ja yhteystiedot sekä asuinpaikka- ja kotikuntatieto. Todistusjäljennöksiä ei tarvita liitteeksi, eikä lomakkeella kysytä myöskään aiempien opintojen keskiarvotietoja.  Ilmoittautumista on rajoitettu siten, että voit ilmoittautua kerralla vain yhteen koulutukseen polkuopiskelijaksi.

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan opintoihin ilmoittautuneet kutsutaan ilmoittautumisjärjestyksen perusteella lyhyeen valintahaastatteluun Tikkurilan kampukselle. Haastattelupäivä on keskiviikko 14.12., haastatteluaikaa tai -päivää ei voi vaihtaa.

Näet ilmoittautumislomakkeelta heti, montako paikkaa missäkin koulutuksessa on vapaana. Valitse listalta haluamasi vaihtoehto. Paikka on varattuna sinulle 20 minuuttia valinnan tekemisestä. Jos saat ilmoittautumislomakkeen auki, voit rauhassa kirjoittaa siihen tietosi. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta pdf-vahvistuksen sähköpostiisi. Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu, 400 euroa, on maksettava polkuopintopaikan vahvistamisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla. Maksamattomat ilmoittautumiset poistetaan, eikä niitä huomioida opiskelupaikkoja täytettäessä. 

Koska polkuopintopaikkoja on tarjolla vain muutama paikka per koulutus, täyttyvät suosituimpien koulutusten opiskelupaikat yleensä heti ilmoittautumisen alkaessa. Mikäli opiskelupaikat ovat ilmoittautumishetkellä jo täynnä, lisää itsesi jonotuslistalle antamalla nimesi, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi. Järjestelmä näyttää sinulle sijoituksesi jonotuslistalla, mutta et saa muuta vahvistusta. Jos opiskelupaikkoja vapautuu, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Muista seurata myös sähköpostitilisi roskapostikansiota! Sinulla on viestin saapumisen jälkeen 24 tuntia aikaa täyttää ilmoittautumislomake. Tämän jälkeen opiskelupaikkaa tarjotaan seuraavalle jonottajalle ja menetät mahdollisuutesi polkuopintopaikkaan. Jonotuslistalta on mahdollisuus päästä ilmoittautumaan opintoihin ilmoittautumisajan alkamisen jälkeen, jos edellä olevan ilmoittautuminen poistuu em. syistä tai hän saa opiskelupaikan Laureassa tutkintoon johtavassa koulutuksessa yhteishaun varasijamenettelyn kautta. 

Avoimen AMK:n opiskelumaksu palautetaan ennen opintojen alkua vain siinä tapauksessa, että saat tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelupaikan Laureassa yhteishaun varasijajärjestelyn kautta. Tutkinto-opiskelupaikka toisessa AMK:ssa ei ole peruste rahojen palautukselle, koska voit olla samanaikaisesti avoimen AMK:n opiskelijana Laureassa. Opintojen alkamisen jälkeen noudatetaan Laurean avoimen AMK:n yleisiä peruutusehtoja, eikä vuosimaksua palauteta edes osittain riippumatta siitä, käytätkö vuoden opiskeluoikeuttasi Laurean avoimessa AMK:ssa. 

Polkuopintojen kuvaus

Polkuopinnot-käsitettä käytetään opintojen kokonaisuudesta, joka suoritetaan avoimessa ammattikorkeakoulussa tavoitteellisesti ennen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutumista (Avoin AMK -verkoston suositus polkuopintoprosessista). Polkuopinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun integroituina opintoina tutkintoon johtavan koulutuksen kanssa samoissa ryhmissä. 

Koulutuksia on tarjolla sekä päiväopiskeluna että monimuotototeutuksina. Päiväopiskelu vaatii mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa ja -ohjauksessa arkisin päiväsaikaan. Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Monimuoto-opetuksen lähiopetuspäivät ovat tammikuussa 2017 alkavissa koulutuksissa maanantaisin ja tiistaisin klo 8-16. Lisäksi sairaanhoitaja- ja sosionomikoulutuksessa ammattitaitoa edistävän harjoittelun tilalle polkuopiskelija ottaa muita opintoja esim. välitarjottimen, FUASin tai päiväopiskelun ryhmien tarjonnasta, jolloin opiskelupäivät ja -tavat määräytyvät ko. opintojen toteutuksen mukaan. Opinnoista sovitaan yhdessä tuutoropettajan kanssa opintojen alkaessa. Opintojen alussa ja tarvittaessa lukuvuoden aikana voidaan järjestää intensiivitoteutuksia. Opintoihin kuuluu lähiopetuspäivien ulkopuolella tehtäviä oppimistehtäviä ja projekteja, joita tehdään sekä itsenäisesti että ryhmätöinä. Opiskelussa hyödynnetään virtuaalisia oppimisympäristöjä ja nykyaikaista viestintäteknologiaa. Voit ottaa myös muuta tarjontaa opintosuunnitelmaasi esim. päiväopintojen tarjonnasta. Monimuoto-opiskelu sopii erityisesti opiskelijoille, jotka käyvät opiskelun ohella töissä. Lue lisää laurealaisista opiskelumuodoista Opiskelutavat-sivulta.

Polkuopinto-opiskelijalla on oikeus samaan ohjaukseen ja tukeen kuin tutkinto-opiskelijoilla. Opiskelijoille nimetään henkilökohtainen tuutoropettaja.  Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijaa kohdellaan tasavertaisesti tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Avoimen AMK:n opintoihin ei voi saada Kelan myöntämää opintotukea. Muista tuista, esim. työllisyystuella opiskelusta kannattaa kysyä oman kotipaikkakunnan TE-toimistosta.

Opintojen kokonaisuus suunnitellaan yhdessä tuutoropettajan kanssa opiskelun alkaessa, opintojaksoille ei tarvitse erikseen ilmoittautua etukäteen. Käytännössä tämä tarkoittaa koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja (60 op). Ammattitaitoa edistävää harjoittelua ei voi sosiaali- ja terveysalalla suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa, vaan sen tilalle sovitaan muita opintoja.

Erillishaku tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n opintojen perusteella

Avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä suorittanut voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Tammikuussa 2017 alkavia tutkinto-opintoja koskeva avoimen AMK:n erillishaku on 16.-30.11.2016.  Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Lisätietoja hakemisesta: https://www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/erillishaku

 

 

​Lisätietoja

Sari Kinnaslampi
suunnittelija, avoin AMK
avoinamk(at)laurea.fi

Tietoa opintonsa aloittavalle

Katso opintojen aloitusaika kampuskohtaisilta sivuilta.

 

Opiskelijan lukujärjestys

ASIO-tilanvarausjärjestelmässä voit etsiä oman tulevan opiskeluryhmäsi lukujärjestyksen vaikka sinulla ei vielä olekaan Laurea-tunnuksia.  

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot