Siirry sisältöön

Yhteiset ohjeet

1. Ota ensimmäisenä päivänä mukaasi virallinen, kuvallinen henkilöllisyystodistus

Virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat passi ja poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

2. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen aloittamista

Laurean tunnusta tarvitset suurimmassa osassa koulutuksista jo opintojen ensimmäisenä päivänä!

Pääset aktivoimaan tunnuksesi aikaisintaan 5 vrk ennen opintojesi alkamista. Käyttäjätunnuksilla pääset Laurean tietojärjestelmiin ja voit tutustua mm. opiskelijaintra LINKiin.

3. Kannettava tietokone

On suositeltavaa, että sinulla on käytössäsi kannettava tietokone opintojen suorittamista varten. 

Kannettavan tietokoneen voit tuoda mukanasi kampukselle, osallistua opetukseen että muuhun työskentelyyn. Vaatimukset kannettavalle vaihtelevat esimerkiksi asennettavien sovellusten mukaan, sekä oman mielenkiintosi mukaisesti (esim. käytätkö vain toimisto-ohjelmistoja vai teetkö myös kuvankäsittelyä). Saat apua asiantuntevasta liikkeestä.

Laurean opiskelijana voit saada erilaisia sovelluksia toimittajilta myös ilmaiseksi tai alennettuun hintaan, joko opiskelun ajaksi tai muuten määrätyn ajan. Tarjotut sovellukset vaihtelevat sopimuskausittain, alla näet voimassa olevat edut. Tarkista tilanne ServiceDeskin portaalista kun olet saanut käyttäjätunnuksen ja opintosi alkavat.

  • Microsoft Office (ilmainen)
  • Windows10 (ilmainen)
  • F-Secure virustorjunta (alennettu hinta)
  • Opiskelun aloittamiseen liittyviä asiakirjoja ja lomakkeita

4. Mistä ja milloin saa yleisimpiä opintojen alussa tarvittavia asiakirjoja ja lomakkeita?

  • Opetushallituksen lähettämä tuloskirje, joka lähetetään Sinulle sähköpostitse, käy opiskelupaikan saamisen todistamiseen esim. opiskelija-asunnon hakua varten.
  • Opiskeluun liittyviä todistuksia (esim. VR, HSL) saat tarvittaessa kampuksesi opintotoimistosta opintojen alkamispäivänä. HSL:n opiskelijan kausilipun voi pääsääntöisesti ostaa myös HSL:n sovelluksen kautta. Lisätietoja HSL:ltä.
  • Opiskelijayhdistyksen tarjoaman opiskelijakortin voit ladata käyttöösi, kun saat opiskelijanumerosi opiskelijatunnusten aktivoinnin yhteydessä ja olet liittynyt jäseneksi.
  • Koulutuspalvelun tuottajan selvityksen TE-toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista voit saada Laurean hakijapalveluista sen jälkeen kun; olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan, ilmoittautunut lukuvuodelle ja olemme tarkistaneet vaaditut tutkinto ja/tai työtodistukset. Opinnot aloitettuasi voi pyytää lomakkeen täytettynä omasta opintotoimistostasi.

5. Digistarttipaketti 2019

Digistarttipaketin tutustuttaa sinut Laurean verkkotyökaluihin sekä ohjelmistoihin, jotta opintoihin tarttuminen helpottuisi. Aktivoituasi Laurean tunnukset (kts. ohjeet), digistarttipaketti löytyy oppimisympäristö Optimasta (kirjautuminen Laurea tunnuksillasi).

Suosittelemme että teet paketin ennen varsinaisten opintojen alkamista. Paketin tekemällä tutustut Laurean järjestelmiin ja verkko-opetuksessa käytettävään termistöön. Tutustuminen edesauttaa orientoitumistasi korkeakouluopiskeluun Laureassa. Paketti on pidetty kevyenä; taidoista riippuen vie noin 30min aikaa. Paketista ei saa opintopisteitä.

6. Opiskelija-asuminen

Korkeakouluopiskelijana voit hakea opiskelija-asuntoa opiskelupaikkakunnalta.

Hyvinkää

Lohja

Porvoo

Pääkaupunkiseutu