Siirry sisältöön

Otaniemi, tutorkirje, liiketalous

 

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Laureaan liiketalouden opintoja verkossa!

Aloitamme lukukauden yhteisellä orientaatiolla keskiviikkona 21.8.2019 8.30-16.30, Laurean Otaniemen kampuksella, osoitteessa Metsänpojankuja 3, 02130 Espoo.

Orientaatio jatkuu torstaina 22.8. klo 9-11.30. Zoom –verkkokokouspalvelussa. Voit osallistua etänä omalta tietokoneeltasi tästä linkistä

Yhteinen ohjelma päättyy klo 15.30. Heti sen jälkeen klo 15.30-16.30 järjestetään hyväksilukuklinikka. Tule sinne, jos sinulla on aiempia korkeakoulutasoisia opintoja tai muuta tutkintoon liitettävää osaamista, jonka haluat hyväksiluettavaksi tutkintoon (katso tarkemmin esitietolomake: Aikaisemmat korkeakoulutasoiset opinnot ja muu osaaminen).

Hyväksilukuklinikka on tarkoitettu niille, joilla on aiempia korkeakoulutasoisia opintosuorituksia tai opintoihin liittyviä osaamisia, jotka haluat lukea hyväksi tutkintoon. Jos sinulla siis on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia tai muulla tavoin hankittua osaamista, täytä esitietolomake huolellisesti. Aiemmilla suorituksilla saattaa olla vaikutusta syksyn opintojesi suunnitteluun, siksi on tärkeätä hoitaa tämä asia kuntoon heti. Tietyssä määrin aiemmin hankitun osaamisen voi osoittaa myös erillisellä näytöllä. Tästä kerromme lisää orientaatiopäivänä.

Vastaa kyselyyn uusille verkko-opiskelijoille. Verkkokyselyyn vastaaminen vie 2 minuuttia ja tieto kerätään anonyymisti. Tarkoituksena selvittää verkko-opiskelijoiden tarpeita opiskeluun ja ohjaukseen liittyen, jotta sitä voidaan kehittää. Kysely on auki orientaatioon saakka.

Orientaatiopäivien ohjelma

Keskiviikko 21.8.

Otaniemen kampus

 

8.30-9.15

Ilmoittautuminen aulassa

 

9.15-10.15

Avaus, koulutuksen esittely, opetussuunnitelma

 

10.15-10.30

Tauko

 

10.30-11.45

Tietoverkot ja ohjelmat, viestintäkäytänteet, opiskelijatiimit

Huom. ota oma läppäri ja kuulokkeet mukaan!

11.45-12.45

Lounas (omakustanteinen)

 

12.45-13.15

Opiskelijan tietotekniset työkalut

 

13.15-15

Syksyn opintojaksojen esittely, tauko

 

15-15.30

Opintopäällikön ja opintotoimiston puheenvuoro

 

15.30-16.30

Hyväksiluku / näyttöklinikka

 

Torstai 22.8.

Zoom verkkokokous (etänä)

Tähän voit osallistua etänä omalta koneeltasi.

9-9.15

Aloitus ja tunnelmat eiliseltä (Q&A, kyselytuokio)

 

9.15-9.45

Opintojakso Ammatillisen kehittämisen työvälineet ja harjoitteluinfo

 

9.45-10.15

Laureamko / TBA

 

10.15-10.30

Tauko

 

10.30-10.45

Terveydenhoitajan puheenvuoro

 

10.45-11

Kirjaston palvelut / Aino Helariutta

 

11-11.30

Mahdollisuus yhteiseen ja tiimikeskusteluihin. Lopetus 11.30.

Zoom-huoneet / tiimi

Syksyn opinnoista yleisesti

Syksyn opinnot alkavat heti elokuussa ja opintojen suoritustavoite on 30 opintopistettä.

Etenemistahti on samanlainen kuin ns. päivätoteutuksissa. Aika monesti esitetään kysymys, kuinka paljon aikaa opintojen tekemiseen menee viikkotasolla. Tähän on mahdoton antaa yksiselitteistä vastausta. Jos sinulla on taustaa liiketalouden opinnoista, tai jos olet liiketoiminnan kanssa tekemisissä töittesi puolesta, sinulla on paljon taustaosaamista, jota voit hyödyntää opiskelutehtävien tekemisessä. Opiskelutehtävien tekeminen saattaa silloin sujua nopeammin. Jos taas sinulla ei ole liiketalouden opintoja tai työkokemusta taustalla, saatat joutua käyttämään paljonkin aikaa tehtäviin sisälle pääsemiseksi. Tausta vaikuttaa siis paljon, ja siitä syystä aloittavilla opiskelijoilla opintoihin käytettävä aika vaihtelee.

Esitietolomakkeen täyttö viimeistään 12.8.2019 mennessä 

Pyydämme sinua täyttämään lomakkeen, jossa kysytään aiempia korkeakoulutasoisia suorituksia, osaamisiasi liittyen ensimmäisen opiskeluvuoden opintoihin ja työkokemustasi. Tutoropettajasi tarvitsee näitä tietoja, jotta voi auttaa sinua suunnittelemaan sinulle tarkoituksenmukaisimman opinto-ohjelman.

Esittäydy Teams-alueella 12.8.-20.8.

Teams –työtila aukeaa opiskelijoille viimeistään 12.8. Opiskelijatunnusten aktivoinnin jälkeen (ja saatuasi student.laurea.fi -sähköpostin) mene Microsoft Teams –alueelle tästä linkistä.

Kirjaudu käyttäen student.laurea.fi -sähköpostiosoitetta. Käy Teamsissä esittäytymässä ja laita profiiliisi kuvasi, niin pääsemme tutustumaan toisiimme jo ennen lähipäivää. Käytämme Teamsiä yhteydenpitoon koko opiskeluajan. Teamsissä voimme sähköpostia helpommin jakaa tietoa, ajatuksia ja ideoita. Teams-kuvakkeen voi asentaa älypuhelimeen ja tietokoneelle, jolloin Teamsiin pääsee helposti kaikkialta. Kun otat hälytykset käyttöön, näet kuvakkeesta heti, kun siellä on toimintaa.

Opiskelijatuutorit ovat valmiina auttamaan jo nyt!

Liity mukaan Laurea Otaniemi Fuksit SYKSY 2019 -ryhmään Facebookissa. Ryhmän kautta saat lisätietoa ja ohjeita, voit kysyä ja keskustella, sekä tutustua tuleviin opiskelijakollegoihisi.

Jos tämän kirjeen asioihin tulee mitä tahansa kysymyksiä, laita kysymyksesi Teams-alueelle (pääset sinne siis Laurean järjestelmään kirjautumisen jälkeen). Sitä ennen voit tutustua opiskelijakunnan toimintaan. Siellä voit lähettää kysymyksiä, jos jokin askarruttaa.

Lähipäivänä 21.8. jatkamme yhteistä keskustelua kasvokkain.

Hyvää loppukesää!

Opiskeluterveisin,
Opettajatuutorit Johanna ja Mika