Siirry sisältöön

Tervetuloa opiskelemaan sairaanhoitajaksi Otaniemen kampukselle!

Tämän kevätlukukaudella 2020 Otaniemessä aloittavan sairaanhoitajakoulutuksen toteutustapa on monimuoto-verkkopainotteinen. Ryhmäsi tunnus on SHG220KA.

Ryhmänne lähiopetus kampuksella toteutuu maanantaisin ja tiistaisin kerran kuukaudessa.

Tarkempi aikataulu ilmoitetaan 13.1.2020. Osa opiskelusta tapahtuu lähiopetuspäivien ulkopuolella, jolloin opiskelet itsenäisesti, pienryhmässä tai osallistut esimerkiksi verkkoluennoille. Laskennallisesti opiskeluun kuluu viikossa aikaa noin 40 tuntia. Tämä on hyvä huomioida erityisesti, jos käyt töissä opiskelun ohella. Ensimmäinen harjoittelu toteutuu loppukeväällä 2020, viikoilla 16-19.

Opettajatuutori ohjaa opiskelijaa yksilö- ja ryhmätapaamisissa Laurean järjestelmiin ja käytäntöihin perehtymisessä, oppimisvalmiuksien kehittämisessä, henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadinnassa (HOPS) sekä sen ylläpidossa. Lisäksi hän tukee sinua ammatillisessa kehittymisessä ja urasuunnittelussa. Opettajatuutori on tukenasi koko koulutuksen ajan. Ryhmälläsi on 2 opettajatuutoria:

Pirjo Huikko  pirjo.huikko(at)laurea.fi ja
Anne Kokko  anne.kokko(at)laurea.fi

Perehdy koulutuksesi opetussuunnitelmaan jo ennen opintojen alkua ja kirjoita ennakkotehtävänä lähtötilanteesi kuvaus (ennakkotehtävän ohje alla). Lähtötilannekuvauksen tarkoituksena on, että perehdyt koulutuksesi opetussuunnitelmaan ja tunnistat omaa osaamistasi. Laadi oma lähtötilannekuvauksesi ja lähetä se sähköpostin liitteenä 6.1.2020 opettajatuutori Anne Kokolle osoitteeseen anne.kokko(at)laurea.fi. Huomioithan, että opettajatutorit vastaavat sähköpostiviesteihin/muihin mahdollisiin tiedusteluihin vasta 7.1.2020 alkaen.

Tästä linkistä voit tutustua Laurean sairaanhoitajakoulutukseen ja sen opetussuunnitelmaan.

HOt-tilaisuus

Jos sinulla on sellaista aiemmin opintojen tai muun kokemuksen kautta hankittua osaamista, jonka haluat esittää hyväksi luettavaksi sairaanhoitajan tutkintoon, osallistuthan opintopäällikkö Eila Toiviaisen pitämään infotilaisuuteen hankitun osaamisen tunnistamisesta (HOT) 7.1.2020 klo 15-16. Paikka on Otaniemen kampus, Metsänpojankuja 3, Espoo, luokka 212.

Ystävällisin terveisin,

Pirjo ja Anne
Opettajatuutorit

Ennakkotehtävä

Laadi henkilökohtaisen oppimissuunnitelmasi (HOPS) lähtötilannekuvaus vastaamalla alla oleviin kysymyksiin.

Laita lähtötilannekuvauksen alkuun perustietosi:

Nimi:
Osoite:
Puhelinnumero:
Sähköpostiosoite:

Lähtötilanteesi kuvaus (max 2 sivua):

1. Kuvaa oma koulutus-, työ-, harrastus- yms. oppimishistoriasi

-mitä olet opiskellut? Esim. koulutukset ja kurssit, joista ajattelet olevan hyötyä terveydenhoitajaksi opiskelussa.

-millaista työkokemusta sinulla on (kesto, aloitus- ja päättymisajankohdat, työorganisaatio, työtehtävät) ja mitä olet oppinut työkokemuksesi kautta?

-mikä muu on opettanut sinua: harrastukset, järjestötoiminta, luottamustehtävät, vapaa-ajan toiminta, vapaaehtoistyö jne.?

2. Kuvaa ammatillisia haaveitasi ja haasteitasi:

-mitkä ovat olleet merkityksellisimmät oppimiskokemuksesi?

-miten opiskelu sopii elämäntilanteeseesi?

-millaisia toiveita sinulla on opiskelun suhteen?

-mikä on toivetyöpaikkasi tulevaisuudessa?

-milloin olet ajatellut valmistua?

3. Millaista tukea toivot opettajatuutorilta ja opintojen ohjaukselta?

4. Mitä muuta haluat lähtötilannekuvauksen yhteydessä sanoa?