Siirry sisältöön

Erikoistumiskoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen verkko- ja lähiopetusta. Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa, ja ne voidaan suorittaa työn ohessa.

Perustiedot

 • Kohderyhmä: Sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, kätilöt ja ensihoitajat
 • Hakuaika: Lokakuu 2021
 • Ajoitus: Kevät ja syksy 2022
 • Laajuus: 30 opintopistettä
 • Sijainti: Tikkurilan kampus
 • Hinta: 1500€

Akuuttihoitotyö kehittyy ja alan osaamisvaatimukset muuttuvat nopeasti. Koulutuksessa ammattilainen vahvistaa tietoja ja taitoja, joita tarvitaan akuuttihoitotyön eri alueilla.

Erikoistumiskoulutuksessa hankittu osaaminen vahvistaa terveydenhuollon ammattilaisten   valmiuksia työskennellä asiantuntijana erilaisissa akuuttihoitotyön tilanteissa. Koulutuksen käyneitä ja akuuttitilanteiden hoidon hallitsevia ammattilaisia on tarpeen olla kaikissa terveydenhuollon toimintaympäristöissä ja hoitopaikoissa.

Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutus on suunniteltu suomalaisten terveysalan koulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen yhteistyönä.

Koulutuksen sisältö

Opinnot koostuvat akuuttihoitotyön kliinisen osaamisen vahvistamisesta ja näyttöön perustuvan akuuttihoitotyön soveltamisesta käytäntöön sekä akuuttihoitotyön kehittämisestä. Opinnot sisältävät myös valinnaisia opintojen osia.

Erikoistumiskoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen verkko- ja lähiopetusta. Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa, ja ne voidaan suorittaa työn ohessa.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen käytyäsi osaat:

 • hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa akuutisti ja kriittisesti sairaan potilaan hoidossa ja kykenet edelleen kehittämään akuuttihoitotyötä,
 • hallita akuuttihoidon edellyttämät laaja-alaiset ja edistyneet kliiniset tiedot ja kriittisesti sairaan potilaan edellyttämän kokonaishoidon,
 • käyttää akuuttihoidossa eri alojen tietoa ja tarkastella sitä kriittisesti potilaan tilan arvioinnissa
 • priorisoida potilaan hoidossa tehtäviä ja työskennellä potilasturvallisesti
 • toimia akuuttihoidon asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä, potilaan ja hänen läheistensä ohjaamisessa ja tukemisessa,  
 • viestiä akuuttihoidosta suullisesti ja kirjallisesti

Aikataulu

Opiskelu jakautuu kevät- ja syyslukukaudelle 2022 alkaen tammikuusta 2022. Opiskelu sisältää kontaktiopetusta 1-2 päivää kuukaudessa sekä itsenäistä opiskelua. Kontaktiopetus sisältää sekä lähiopetusta kampuksella että verkko-opetusta. Lähiopetus toteutuu Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksella.

Aikataulu tarkentuu alkusyksystä 2021.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Ilmoittautuminen koulutukseen käynnistyy syksyllä 2021. Jos kiinnostuit koulutuksesta ennen hakuajan alkamista ja haluat meiltä lisätietoa koulutuksesta ja muistutuksen hakuajan alkaessa, jätä yhteystietosi alle.

Haluan vastaanottaa lisätietoa Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutuksesta

Lisätietoja: