Siirry sisältöön

Hakeaksesi koulutukseen sinulla on oltava vähintään 3 vuoden työkokemus ravintolan tai suurkeittiön esimies- ja päällikkötehtävissä tai ravitsemisalan yrittäjänä. Koulutuksessa on 30 aloituspaikkaa.

Perustiedot

 • Kohderyhmä: Ravitsemisalan esimies- ja päällikkötehtävissä työskentelevät
 • Hakuaika: 1.2.2021 klo 8:00 – 15.2.2021 klo 15:00
 • Ajoitus: Koulutus alkaa 17.5.2021 klo 10
 • Laajuus: 210 op - Opinnot kestävät noin 2 vuotta
 • Sijainti: Laurean Leppävaaran kampus
 • Hinta: Maksuton

Haluatko kehittää ja syventää osaamistasi ravitsemisalalla? Onko sinulla yli 3 vuoden työkokemus ravitsemisalan esimies- ja päällikkötason tehtävistä? Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa juuri sinulle suunnatun restonomi (AMK)-koulutuksen!

Opinnot on suunniteltu siten, että pystyt hyödyntämään niissä mahdollisimman paljon jo työelämässä hankkimaasi osaamista sekä aiemmin mahdollisesti suorittamiasi korkeakouluopintoja. Pystyt myös työn opinnollistamisen kautta hyödyntämään nykyistä työtäsi opintojen edistämisessä. Työn opinnollistamisessa hankit työtehtävien tueksi tietoperustaa, jota pääset heti soveltamaan käytäntöön tekemällä sovitut työtehtävät.

Voit suorittaa opinnot työn ohessa, sillä osa opinnoista toteutetaan verkossa ja lähiopetusta on 2-3 kertaa / lukukausi 1-3 päivää. Osan opinnoista voit suorittaa jo kesän aikana yksilöllisen oppimissuunnitelman mukaan.

Restonomitutkinnon pituus on 3,5 vuotta, mutta parhaimmillaan voit suorittaa sen jo noin 2 vuodessa. Opintojen alussa aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan ja suoritettavat opintosi suunnitellaan yksilöllisesti.

Restonomikoulutuksen opinto-ohjelmaan sisältyy ravitsemisalan opintojen lisäksi palveluliiketoimintaa, palvelumuotoilua, kieliä ja viestintää sekä menetelmäopintoja. Osa opinnoista on englanninkielisiä.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Opinnäytetyö

Opintoihin kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jonka voit tehdä nykyistä organisaatiotasi ja tehtäviäsi hyödyttävästä aiheesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Restonomikoulutus vahvistaa kilpailukykyäsi työmarkkinoilla, minkä lisäksi voit AMK-tutkinnon jälkeen jatkaa opintojasi.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea myöhemmin opiskelemaan ylempää korkeakoulututkintoa. Restonomitutkinnon suorittaneille on Laureassa ja muissa ammattikorkeakouluissa tarjolla runsaasti erilaisia YAMK-koulutuksia.

Hakeminen ja esivalinta

Koulutukseen haetaan Opintopolun kautta niin sanotussa erillishaussa. Hakuaika on 1.2.2021 klo 8:00 – 15.2.2021 klo 15:00. Täytä hakemus opintopolku.fi-palvelussa hakuaikana. Hakemukseen tarvittavat liitteet (tutkintotodistuksen kopio, työtodistusten kopiot ja ennakkotehtävä) on oltava tallennettu hakulomakkeelle viimeistään 22.2.2021 klo 15.00.

Hakijalla tulee olla suoritettuna toisen asteen tutkinto (esim. ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto).

Hakuajan päätyttyä hakijoista tehdään esivalinta, jonka maksimipistemäärä on 30 pistettä. Esivalinnassa pisteitä kerryttävät työkokemus (max. 10 pistettä) ja kirjallinen tehtävä (max. 20 pistettä.)

Työkokemus (1-10 pistettä)

Työkokemuksen pisteytyksellä arvioidaan hakijan ammatillisia valmiuksia kyseiseen koulutukseen. Jos työkokemusta on alle 3 vuotta, ei voi tulla valituksi.

Valintapisteitä kerryttävänä työkokemuksena otetaan huomioon työskentely esimies- ja päällikkötehtävissä  ravintolassa ja suurkeittiössä tai ravitsemisalan yrittäjänä.

Työkokemus pisteytetään seuraavasti:

 • Työkokemusta yli 3 vuotta: 1 piste
 • Työkokemusta yli 5 vuotta: 4 pistettä
 • Työkokemusta yli 7 vuotta: 7 pistettä
 • Työkokemusta yli 8 vuotta: 10 pistettä

Kirjallinen tehtävä, motivaatiokirje (0-20 pistettä)

Kirjallisessa tehtävässä arvioidaan motivaatiotasi koulutukseen, valmiuksiasi ja kykenevyyttäsi AMK-opiskeluun sekä ajatuksiasi oman työn kehittämisestä.

Sinun odotetaan pystyvän käyttämään riittävästi aikaa opintoihisi. Vaikka opiskelu on lähtökohtaisesti monimuoto- ja verkko-opiskelua, joudut käyttämään opintoihin varsin paljon aikaa. Pyri kirjallisessa tehtävässä perustelemaan esittämäsi asiat ja mielipiteesi.

 • Miksi haet opiskelemaan restonomikoulutukseen?
 • Mikä sinua tässä koulutuksessa motivoi?

Kuvaile lyhyesti tavoitteitasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi. Pohdi myös sitä, miten opiskelu muuttaa arkeasi ja ajankäyttöäsi ja mitä olet valmis muuttamaan tämänhetkisessä elämäntilanteessasi, jotta onnistuisit opinnoissasi ja valmistuisit restonomiksi 3,5 vuodessa tai nopeammin.

 • Millaisia haasteita ja vahvuuksia arvelet sinulla olevan opintojen toteuttamisessa?
 • Minkälaista osaamista sinulla on ennestään, voisitko näyttää osaamisesi joistakin opinnoista tai opintojen osista?
 • Minkälaisia kehittämisen kohteita näet nykyisessä työssäsi?

Talleta kirjallinen tehtävä omalla nimelläsi erillishaun hakulomakkeen liitteeksi 22.2.2021 klo 15 mennessä.

Opiskelijavalinta

Valintahaastattelu (0-25 pistettä)

Esivalinnan pisteiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastatteluun kutsutaan enintään 60 hakukelpoista hakijaa.

Haastattelut järjestetään 15. – 16.3.2021. Tarkemman ajan saat kutsussa.

Lopullinen valinta koulutukseen tehdään esivalinnan pisteiden (maks. 30 pistettä) ja haastattelusta saatujen pisteiden (maks. 25  pistettä) perusteella.

Valintapisteiden enimmäismäärä on 55. Jos pistemäärä jää alle 35:n, ei voi tulla valituksi.

Tulosten julkaisu ja opintojen aloittaminen

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 13.4.2021 Oma Opintopolku-palvelussa. Hyväksytyille lähetetään tieto myös sähköpostitse. Varmista että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä, sekä muista tarkistaa myös roskapostikansiot.

Tarjottu opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 20.4.2021 klo 15.00 mennessä.

Opinnot alkavat orientaatiopäivillä 17.-18.5.2021.

Lisätietoja: