Siirry sisältöön

Laureassa syksyllä 2020 alkavat polkuopinnot

Syksyllä 2020 alkavissa polkuopinnoissa on tarjolla 300 aloituspaikkaa kymmenessä koulutuksessamme. Tarjolla on verkko-opintoja, monimuoto-opintoja ja päiväopintoja. Tutustu tarjontaamme ja hae polkuopiskelijaksi!

Polkuopinnot ovat avoimen AMK:n opintoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo ennen tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. Suoritettuasi vähintään 60 opintopistettä koulutuksen opintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Käytännössä polkuopintojen kokonaisuus tarkoittaa koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja.

Polkuopinnot toteutetaan pääsääntöisesti tutkintoon johtavan koulutuksen kanssa samoissa ryhmissä. Polkuopinnot maksavat Laurean avoimen AMK:n vuosimaksun (400 €) verran.

Ilmoittautuminen syksyn 2020 polkuopintoihin on päättynyt ja kutsut valintahaastatteluihin on lähetetty Lyyti-järjestelmästä 5.8.2020. Tarkistathan tarvittaessa sähköpostiohjelmasi roskaposti- ym. mainos-/tarjous- jne. kansiot.

Koulutus

Kampus

Toteutus

Paikat

Liiketalous

Hyvinkää

Leppävaara

Tikkurila

Otaniemi

Verkko

Päivä

Päivä

Päivä

Monimuoto

Verkko

10

15

10

15

20

Oikeudellinen osaaminen

Hyvinkää

Monimuoto

10

Tietojenkäsittely

Leppävaara

Tikkurila

Monimuoto

Päivä

10

5

Turvallisuus ja riskienhallinta

Leppävaara

Päivä

10

Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen

Leppävaara

Päivä

10

Sairaanhoitajakoulutus

Hyvinkää

Tikkurila

Lohja

Otaniemi

Porvoo

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

5

5

10

10

10

Terveydenhoitajakoulutus

Otaniemi

Monimuoto

5

Fysioterapeuttikoulutus

Otaniemi

Päivä

30

Sosionomikoulutus

Otaniemi

Tikkurila

Lohja

Tikkurila

Verkko

Verkko

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Verkko

Verkko

10

5

15

35

10

30

Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-ala

Päivä

Tikkurila

5

 Jokaiselle polkuopiskelijalle määritellään henkilökohtainen opettajatuutor, joka auttaa opintojen suunnittelussa. Opinnoista sovitaan yhdessä opettajatuutorin kanssa opintojen alkaessa.

Avoimen AMK:n opintoihin ei voi saada Kelan myöntämää opintotukea tai muita opintososiaalisia etuja. Muista tuista, esim. työllisyystuella opiskelusta kannattaa kysyä oman kotipaikkakunnan TE-toimistosta jo hyvissä ajoin ennen opintoihin hakeutumista.

Valintahaastattelut polkuopintoihin

Ilmoittautuneet kutsutaan valintahaastatteluun ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Valintahaastatteluihin kutsutaan noin puolitoistakertainen määrä ilmoittautuneita opiskelupaikkoihin verrattuna. Haastattelussa arvioidaan motivaatiota ja sitoutumista opiskeluun, oppimisvalmiuksia sekä alalle soveltuvuutta. Lopulliset opiskelijavalinnat tehdään ilmoittautumisjärjestyksen mukaan valintahaastattelun tulos huomioiden. Suuren hakijamäärän vuoksi annettua haastattelupäivää ei voi vaihtaa.

 • Kauneudenhoitoalan koulutus sekä sosiaali- ja terveysalan koulutukset: videohaastattelu (5.-9.8.2020)
 • Liiketalouden verkko-opinnot: etähaastattelu (6.8.2020)
 • Liiketalouden, tietojenkäsittelyn, turvallisuuden ja riskienhallinnan sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutukset: Laurean Leppävaaran kampus (10.-11.8.2020) Tarkempi haastattelupäivä selviää ilmoittautumisen päätyttyä. Päivämäärät on hyvä laittaa kalenteriin ja varata em. päivät vapaaksi. Suuren hakijamäärän vuoksi emme vastaanota toiveita haastattelupäiväksi, eikä sitä voi myöskään vaihtaa.

Ilmoittautuminen polkuopiskelijaksi

Ilmoittautumislomake avautuu maanantaina 3.8. klo 8.00. Suosituimmat koulutukset täyttyvät minuuteissa, joten olethan ajoissa liikkeellä! Voit ilmoittautua yhdessä haussa yhteen koulutukseen polkuopiskelijaksi. Ilmoittautumislomakkeelta näet, missä koulutuksissa on vielä polkuopintopaikkoja jäljellä.  Mikäli opiskelupaikat ovat täynnä, lisää itsesi jonotuslistalle antamalla nimesi, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi. Jos opiskelupaikkoja vapautuu, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Sinulla on 24 tuntia aikaa reagoida saamaasi viestiin ja täyttää ilmoittautumislomake. Jos et reagoi määräajassa, opiskelupaikkaa tarjotaan seuraavalle jonottajalle ja menetät mahdollisuutesi polkuopintopaikkaan. Jonotuslistalta on mahdollisuus päästä ilmoittautumaan opintoihin ilmoittautumisajan alkamisen jälkeen, jos edellä jonossa oleva hakija ei ota paikkaa vastaan.

Näin ilmoittaudut:

 1. Siirry polkuopintojen ilmoittautumislomakkeelle linkin kautta. Linkki lisätään tälle sivulle ennen polkuopintojen haun alkua.
 2. Valitse listalta haluamasi vaihtoehto. Paikka on varattuna sinulle 20 minuuttia valinnan tekemisestä. Jos saat ilmoittautumislomakkeen auki, voit rauhassa kirjoittaa siihen tietosi.
 3. Kun olet ilmoittautunut, saat onnistuneesta ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiisi.
 4. Ilmoittautumisen jälkeen ja hakuajan päätyttyä saat erikseen kutsun valintahaastatteluun. Osallistu valintahaastatteluun ilmoitettuna ajankohtana
 5. Haastattelupäivän jälkeen opiskelupaikan vahvistuspyynnön, jos olet tullut valituksi. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan heti kun saat tiedon valinnasta, viimeistään keskiviikkona 12.8.
 6. Maksa Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu, 400 euroa, polkuopintopaikan vahvistamisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla yhdessä erässä.

Tutustu polkuopintojen yleisiin ohjeisiin

Opiskelutavat ja -paikat

Polkuopintoja voidaan tarjota päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoina. Opiskelutavat eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Opiskelutapojen tarkemmat kuvaukset ja olennaisimmat erot löydät sivulta Opiskelutavat Laureassa.

Polkuopintoja voidaan tarjota kaikilla kuudella kampuksellamme. Koulutuksen yhteydessä mainittu kampus on opintojen pääasiallinen toteutuspaikka. Varauduthan osallistumaan lähiopetukseen sillä kampuksella, jossa koulutus toteutetaan.

Tutustu kampuksiimme >>

Hae polkuopintoihin

Aikataulut & lisätietoja

 • Syksyllä 2020 alkavien opintojen aikataulut 

  Opintojen aikataulut ovat erillisryhmiä lukuun ottamatta samat kuin tutkinto-opiskelijoilla. Syksyn aikatauluja pääsee tarkastelemaan Lukkarikoneen kautta.

  1. Avaa Lukkarikone.
  2. Valitse hakukriteeriksi "Hae ryhmiä" ja kirjoita hakukenttään ryhmäkoodi hakuperusteeksi (katso ryhmäkoodi hakukohteen perästä alla olevasta hakukohdelistauksesta, esim. SSD220SA).
  3. Klikkaa ”Lisää” painiketta hakutuloksen kohdalta ja siirry kalenterinäkymässä elokuuhun. Voit selata aikatauluja kuukausi, viikko tai päivä kerrallaan.

  Kalenterissa olevia varauksia klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen opinnon toteutuksesta.

  Ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava englanti, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.

  Ryhmäkoodit

  Liiketalous
  Hyvinkää, päiväopinnot, HLB220SN
  Leppävaara, päiväopinnot, HLA220SN
  Otaniemi, monimuoto, HLG220SA
  Tikkurila, päiväopinnot, HLV220SN
  Verkkokampus, verkko-opinnot, HLD220SA

  Oikeudellinen osaaminen
  Hyvinkää, monimuoto, HLB220SA

  Tietojenkäsittelyn koulutus
  Leppävaara, monimuoto, NTA220SA
  Tikkurila, päiväopinnot, NTV220SN

  Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus
  Leppävaara, päiväopinnot, HTA220SN

  Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen
  Leppävaara, päiväopinnot, MSA220SN

  Sairaanhoitajakoulutus
  Hyvinkää, päiväopinnot, SHB220SN
  Lohja, monimuoto, SHF220SA
  Otaniemi, monimuoto, SHG220SA
  Porvoo, monimuoto, SHP220SA
  Tikkurila, päiväopinnot, SHV220SN

  Terveydenhoitajakoulutus
  Otaniemi, monimuoto, STG220SA

  Fysioterapeuttikoulutus
  Otaniemi, päiväopinnot, SFGOPS20

  Sosionomikoulutus
  Lohja, monimuoto, SSF220SA
  Otaniemi, päiväopinnot, SSG220SN
  Tikkurila, päiväopinnot, SSV220SN
  Tikkurila, monimuoto, SSVOPS20
  Verkkokampus, verkko-opinnot, SSD220SA
  Verkkokampus, verkko-opinnot, SSDOPS20

  Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus
  Tikkurila, päiväopinnot, PKV220SN

 • Maksuehdot 

  Avoimen AMK:n opiskelumaksu palautetaan ennen opintojen alkua vain siinä tapauksessa, että saat tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelupaikan Laureassa yhteishaun varasijajärjestelyn kautta.

  Tutkinto- tai polkuopiskelupaikka toisessa AMK:ssa ei ole peruste rahojen palautukselle, koska voit olla samanaikaisesti avoimen AMK:n opiskelijana Laureassa. Opintojen alkamisen jälkeen noudatetaan Laurean avoimen AMK:n yleisiä peruutusehtoja, eikä vuosimaksua palauteta edes osittain riippumatta siitä, käytätkö vuoden opiskeluoikeuttasi Laurean avoimessa AMK:ssa.

 • Opiskelu työttömyystuella 

  Jos suunnittelet opiskelua työttömyystuella, selvitä etuuksien saamisen edellytykset ennen opiskelupaikan vahvistamista. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei oikeuta avoimen AMK:n opiskelumaksun palautukseen. HUOM! TE-toimiston vaatimia todistuksia kirjoitetaan opintoihin hyväksytyille vasta opintojen alkaessa. Tarkista oman kampuksesi opintotoimiston aukioloaika ja sovi lomakkeen täytöstä opintosihteerin kanssa.