Siirry sisältöön

Ota yhteyttä!

Sähköposti: avoinamk@laurea.fi

Pyrimme vastaamaan viesteihin kolmen arkipäivän sisällä

Palvelunumero: 09-8868 7330

Puhelinaika tiistaisin klo 13-15.45

 

Opintojen ohjaus

Mikäli kaipaat ohjausta avoimen AMK:n opintojen suunnittelussa, varaa 30 minuutin ohjausaika varauskalenterin kautta. Ohjaukset toteutetaan joko Teamsin tai puhelimen välityksellä.

Varaa henkilökohtainen ohjausaika.

HUOM! Jos varaat ohjausajan ja et jostain syystä tarvitsekaan sitä, muista perua se!

Mikäli kaipaat ohjausta tutkintoon johtavan koulutukseen hakemisesta (esim. yhteishaku, avoimen AMK:n erillishaku, muut tutkintoon johtavat erillishaut), varaa ohjausaika Laurean Hakijapalveluilta.

YAMK-polkuopinnot

Ylemmän AMK:n polkuopintoihin liittyviin kysymyksiin vastaa Eeva Lassila (eeva.lassila@laurea.fi)

YAMK-TKI-polkuopinnot

Ylemmän AMK:n TKI-polkuopintoihin liittyviin kysymyksiin vastaa Taina Vuorela (taina.vuorela@laurea.fi)

Väyläopinnot

Avoimen ammattikorkeakoulun toiseen asteen väyläopintoihin liittyviin kysymyksiin saat vastauksen sähköpostiosoitteesta vaylaopinnot@laurea.fi

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Onko sinulla kysyttävää avoimen AMK:n opinnoistamme? Jätä yhteystietosi ja kysymyksesi, niin olemme sinuun yhteydessä. HUOM! Tarkastathan, että sähköpostiosoitteesi on varmasti oikein, jotta pystymme vastaamaan kysymykseesi.

Haluatko vastaanottaa tietoa Laurean koulutuksista sähköpostitse?

Usein kysytyt kysymykset

 • Miten avoimen AMK:n opintoihin ilmoittaudutaan? 

  Avoimen AMK:n yksittäisille opinnoille ja polkuopintoihin on omat erilliset ilmoittautumislomakkeet ja -ajankohdat.

  Yksittäisille opinnoille on ilmoittautuminen kolme kertaa vuodessa kevään, kesän ja syksyn opintoihin. Lisätietoa ilmoittautumisesta, opintomaksuista ja peruutusehdoista on Ilmoittautumisohjeet-sivuilla.

  AMK-polkuopintoihin ilmoittautuminen on kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. AMK-polkuopinnot-sivuilta näet tarkemmat ilmoittautumisajankohdat ja -ohjeet.

  YAMK-polkuopintoihin on myös omat ilmoittautumisajankohdat sekä ohjeet ja voit tutustua niihin YAMK-polkuopinnot-sivuilla.

 • Paljonko opiskelu avoimessa AMK:ssa maksaa? Voiko maksun maksaa useammassa erässä? 

  Avoimen AMK:n yksittäiset opinnot voi maksaa joko opintopisteiden mukaan (15 euroa/opintopiste) tai vuosimaksulla (400 euroa). Opintomaksu on maksettava kokonaisuudessaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoa opintomaksuista Ilmoittautumisohjeet-sivulla.

  Avoimen AMK:n polkuopinnot maksavat avoimen AMK:n vuosimaksun (400 euroa) verran. Opiskelumaksu maksetaan yhdessä erässä opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Lisätietoa polkuopinnoista voit lukea AMK-polkuopinnot ja YAMK-polkuopinnot-sivuilta.

 • Mistä tiedän, mitä opintoja minun pitää valita polkuopiskelijana ja täytyykö niihin ilmoittautua? 

  Opinnot suunnitellaan yhdessä oman opettajatuutorin kanssa opiskelun alkaessa. Opintojen ensimmäisen lukukauden opintoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Polkuopiskelijana opiskelet yhdessä tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä ja suoritat koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja. Poikkeuksena sosiaali- ja terveysalalla on harjoittelu, jota ei voi suorittaa avoimessa AMK:ssa. Harjoittelun tilalle sovitaan muita opintoja.

 • Mistä näen avoimen AMK:n opintotarjonnan? 

  Laurean avoimen AMK:n opintotarjonnan näet Avoimen AMK:n opintotarjonta-sivuilta.

 • Onko avoimen AMK:n opintoihin mahdollista saada opintotukea? 

  Opiskeluun avoimessa AMK:ssa  ei voi saada Kelan myöntämää opintotukea, koska opiskelu avoimessa AMK:ssa ei johda tutkintoon. Muista etuuksista, kuten esim. työttömyystuella opiskelusta, kannattaa olla yhteydessä oman paikkakunnan TE-toimistoon. Tuen myöntämisen edellytykset on hyvä varmistaa etukäteen.

 • Voinko suorittaa polkuopintoja työn ohella? 

  Polkuopintoja on tarjolla sekä päivä-, monimuoto- että verkko-opintoina. Opiskelutavat eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Opiskelutapojen tarkemmat kuvaukset ja olennaisimmat erot löydät sivulta Opiskelutavat Laureassa.

  Huomioithan, että yksi opintopiste vaatii sinulta 27 tuntia työpanosta kaikissa opiskelutavoissa.

 • Kun olen suorittanut 60 op avoimessa AMK:ssa (tai YAMK-opintoja 30 op), pääsenkö suoraan tutkinto-opiskelijaksi? 

  Tutkinto-opiskelijaksi haetaan avoimen AMK:n erillishaussa kaksi kertaa vuodessa Opintopolku.fi-sivun kautta.

  Opintojen täytyy olla avoimessa AMK:ssa suoritettuja koulutukseen soveltuvia opintoja ja ne on voitu suorittaa myös toisessa  avoimessa AMK:ssa. Opinnot tulee olla suoritettuna hakukauden päättymiseen mennessä (keväällä 31.7. ja syksyllä 31.12.). Haussa käytetyt opinnot eivät saa olla yli kolme vuotta vanhoja.

  Tutustu tarkempiin hakuohjeisiin ja valintakriteereihin Erillishaku avoimen AMK:n opintojen perusteella-sivuilla.