Siirry sisältöön

Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onnistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen

Perustiedot

  • Kohderyhmä: Anatomiasta ja fysiologiasta kiinnostuneet
  • Hakuaika: 9.12.2020-4.1.2021
  • Ajoitus: 18.1.-31.7.2021
  • Laajuus: 5 op
  • Sijainti: Verkko
  • Hinta: 75 €

Opintojakson osaamistavoitteet

Opiskelija osaa

  • kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
  • kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
  • arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
  • suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja

Sisältö

1. Orientaatio
2. Ravitsemuksen fysiologia (2 zoom-luentoa)
3. Aktiivisuuden- ja ravinnonarviointi (2 zoom-luentoa)

Toteutuu kevään 2021 aikana - zoom-luentoja aiheista. Tarvittaessa opintojen etenemistä tuetaan zoom -luennoilla. Oppimistehtäviä kolmessa jaksossa: Ravitsemuksen fysiologia (2op), Ravitsemus- ja aktiivisuusarviointi (2op) ja kliinisen ravitsemuksen essee itselleen kiinnostavasta aihepiiristä (1op)

  • Kurssi on soveltavaa fysiologiaa.
  • Soveltuu lähinnä niille, joilla ravitsemus kuuluu terveysneuvonnan ja ohjaamisen alueeseen.
  • Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onnistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen.

Materiaalit ja kirjallisuus

Ravitsemustiede -kirja (oppiportti)

Aikataulu

Zoom-luennot ilmoitetaan Canvas-oppimisalustalla. 

Arviointi

  • Kurssin oppimistehtävät arvioidaan hyväksytyiksi tai täydennettäviksi.
  • Hyväksytty/Hylätty

Lisätietoja: