Ravitsemus hyvinvoinnin tukena
Kiinnostaako sinua ravitsemus ja hyvinvointi? Ilmoittaudu opintoihin!
Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onnistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen
Perustiedot
- Kohderyhmä: Anatomiasta ja fysiologiasta kiinnostuneet
- Hakuaika: 9.12.2020-4.1.2021
- Ajoitus: 18.1.-31.7.2021
- Laajuus: 5 op
- Sijainti: Verkko
- Hinta: 75 €
Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja
Sisältö
1. Orientaatio
2. Ravitsemuksen fysiologia (2 zoom-luentoa)
3. Aktiivisuuden- ja ravinnonarviointi (2 zoom-luentoa)
Toteutuu kevään 2021 aikana - zoom-luentoja aiheista. Tarvittaessa opintojen etenemistä tuoetaan zoom -luennoilla. Oppimistehtäviä kolmessa jaksossa: Ravitsemuksen fysiologia (2op), Ravitsemus- ja aktiivisuusarviointi (2op) ja kliinisen ravitsemuksen essee itselleen kiinnostavasta aihepiiristä (1op)
- Kurssi on soveltavaa fysiologiaa.
- Soveltuu lähinnä niille, joilla ravitsemus kuuluu terveysneuvonnan ja ohjaamisen alueeseen.
- Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onnistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen.
Materiaalit ja kirjallisuus
Ravitsemustiede -kirja (oppiportti)
Aikataulu
Zoom-luennot ilmoitetaan Canvas-oppimisalustalla.
Arviointi
- Kurssin oppimistehtävät arvioidaan hyväksytyiksi tai täydennettäviksi.
- Hyväksytty/Hylätty
Lisätietoja:
- Tapani Risto
- Lehtori
- Tapani.Risto@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7524