Ruuhkavuodet - Katja

Katja asuu perheineen Suvelassa ja on muuttanut tänne vuonna 1995.  Hän on syntynyt Helsingissä, asunut Lauttasaaressa, käynyt koulunsa Martinlaaksossa Vantaalla ja asunut Kirkkonummella, Oulussa, Lappeenrannassa ja Suvelassa, joten hänellä on vertailukohtia. Katja on tanssin ja terveysliikunnan ohjaaja ja hänellä on 9-, 13- ja 14-vuotiaat lapset. Täällä on hyvä harrastaa ja viettää vapaa-aikaa. ”Kun lapset olivat pieniä, kävimme paljon leikkipuistossa ja luistelukentällä”. Täällä on työväenopiston jumpat ja kurssit ja hyvät kulkuyhteydet, Helsinkiin tai minne vain pääsee helposti.

Alueella on tarvittavat palvelut, uusi kirjasto ja uimahalli. Muutos jonka huomaa, on että maahanmuuttajia on täällä nykyään paljon enemmän.

”Arki on täällä tällä hetkellä. Olen ennen harrastanut paljon Helsingissä ja kesät olemme mökillä. Keskuspuistossa käymme usein.”  Kirjasto on mukava tapaamispaikka ja ajanviettopaikka, enimmäkseen nuorille tarkoitettu. Saisi olla enemmän yhteisöllisyyttä, mutta nyt opinnot, työ ja perhe vievät ajan. Katja haluaisi liittyä Marttoihin, yhteisöllisyys on hänestä periaatteessa hyvä asia.

”Ihmiset roskaavat, se harmittaa hirveästi, koirien ulkoiluttajia, jotka eivät korjaa jätöksiä, tekee mieli soimata, huumepiikkejä on metsissä. Tämä on parjattu asuinalue, vaikka moni asia on tosi hyvin, hyvät palvelut, hyvät kulkuyhteydet.” Miten huonosta maineesta voisi päästä eroon? ”Tarvitaan yhteisöllisyyttä, vanhukset, kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat pitäisi saada puhaltamaan yhteen hiileen. Kirjasto voisi olla se paikka, josta toiminta lähtisi liikkeelle ja saisi julkisuutta, olisimme edelläkävijöitä, että asiat, jotka ovat olleet ongelmia, ovatkin nyt hyvin täällä.”


Kirjoittanut Kirsi Hann

 

 


 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot