Siirry sisältöön

Sensing Rural Cultures

Sensing Rural Cultures (SING) -hankkeen tavoitteena on Keski-Uudenmaan ja Riihimäen seutukunnan maaseudun elinkeinoelämän monipuolistaminen. Hankkeessa kerätään, tallennetaan ja analysoidaan alueellisten toimijoiden paikallista identiteettiä. Hankkeen tarkoituksena on kerätä ja tallentaa alueellisten toimijoiden paikalliseen kulttuuriin liittyviä kokemuksia ja moniaistisia elämyksiä, järjestää kehittämisseminaareja, järjestää alueen toimijoille benchmarking-matka Ranskaan, järjeatää benchmarking-matka Suomessa ja tuottaa DVD/video tai muuta materiaalia alueen kulttuuri- ja matkailutuotteista.

  • Toteutusaika:1.4.2011 - 31.12.2013
  • Rahoittaja:
  • Tutkimusalue:
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

Sensing Rural Cultures (SING) -hankkeen tavoitteena on Keski-Uudenmaan ja Riihimäen seutukunnan maaseudun elinkeinoelämän monipuolistaminen. Hankkeen tarkoituksena on kerätä ja tallentaa alueellisten toimijoiden paikalliseen kulttuuriin liittyviä kokemuksia ja moniaistisia elämyksiä, järjestää kehittämisseminaareja, järjestää alueen toimijoille benchmarking-matka Ranskaan ja tuottaa DVD alueen kulttuuri- ja matkailutuotteista.

Hankkeessa kerätään, tallennetaan ja analysoidaan alueellisten toimijoiden paikallista identiteettiä. Paikalliskulttuuri, autenttisuus, moniaistisuus ja suomalaisuus ovat sen keskipisteessä. Moniaistisuus voi ilmetä lehtien havinana, ravintoloiden lasien kilinänä ja vaikkapa venetehtaan tervanhajuna. Hankkeen materiaalipankkiin kerätään muun muassa paikallisia tarinoita, reseptejä, sanaleikkejä sekä valokuvia, videomateriaalia ja ääniä.

SING-hanke on alkanut vuonna 2011 ja päättyy vuoden 2013 aikana. Laurea-ammattikorkeakoulu toimii hankkeen  koordinoijana.