Kokeilupiste – Teknologialainaamo - Tikkurilan kirjasto

17.2.2014

Tikkurilan kirjaston uusi yhteistyökumppani Laurea-ammattikorkeakoulu ja Tikkurilan kirjasto tarjoavat kirjaston asiakkaille mahdollisuuden tutustua kirjaston Teknologialainaamossa uuteen teknologiaan. Hankkeen äitinä voidaan pitää Laurean tutkija Katariina Raijta, joka esitteli idean Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelulupaus kokouksessa; ”Uusi teknologia on käytössä”. Tikkurilan kirjasto innostui ideasta heti ja yhteistyön tuloksena voimme tänään tarjota kaikille asiakkaillemme tilaisuuden kokeilla uusia innovaatioita. Laurea-ammattikorkeakoulu tuo Teknologialainaamoon mukanaan oman yrittäjäklusterinsa ja näin myös Tikkurilan kirjasto voi tukea yhteiskunnan tavoitteita, jossa uudet innovaatiot ovat keskeisessä asemassa, kun mietitään mitä uusia työpaikkoja on tulevaisuuden Suomessa.

Teknologialainaamon toiminnassa ovat aktiivisesti mukana Laurean opiskelijat, jotka päivystävät kirjastossa ja opastavat asiakkaita laitteiden käytössä. Teknologialainaamossa yhdistyy hienosti tutkimustyö opinnäytetyön muodossa. Laurean yamk-opiskelija tekee Teknologialainaamosta oman lopputyönsä ja näin myös asiakkaiden kokemukset saavat äänensä. Yrittäjien osuus ei ole vähäinen sillä useat yrittäjät pääsevät esittelemään uusia innovaatioitaan. Teknologialainaamon yrittäjien määrä on huikeat 14.

Kirjastot ovat Suomessa matalan kynnyksen ainoa luonnollinen paikka, jossa voidaan ja halutaan esitellä asiakkaille teknologiaa, joka ei vielä ole kaikkien käytössä ja näin ollen Tikkurilan kirjasto haluaa tarjota asiakkailleen tutustuttavaksi uusinta teknologiaa.

Yhteistyö Laurean kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa. Laurea-ammattikorkeakoulun sijainti on myös ratkaisevassa asemassa, sillä Laurea-ammattikorkeakoulu sijaitsee aivan Tikkurilan kirjaston välittömässä läheisyydessä, joten voimme puhua opiskelija yhteistyö campuksesta, jossa yhdistyvät Laurean ja Tikkurilan kirjaston innovaatiot ja innostus uusiin asioihin. Tämän päivän kirjastot eivät voi tuudittautua toimimaan yksin vaan yhteiset hankkeet erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa ovat arkipäivää ja on hienoa olla toteuttamassa arkipäivää Tikkurilan kirjaston alueella, joka on ollut jatkuvan rakentamisen näyttämönä jo muutaman vuoden ajan. Yhteistyö opiskelijoiden kanssa on ollut aivan mahtavaa! Kiitos opiskelijat!

 

Päivi Kuutti

Tikkurilan kirjasto

puh. 043 8250068

paivi.kuutti@vantaa.fi​​​​​​​

 

 

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot