mHealth booster - Teknologialainaamo ja Vantaan kaupunki

Vantaan ikääntymispoliittinen ohjelma Viksun sanoma on, että ikääntyminen on rikkaus ja että Vantaan tavoite on luoda parhaat edellytykset hyvälle vanhenemiselle. Ikäihmiset tulee nähdä tasavertaisina kuntalaisina muiden joukossa ja heille on tarjottava samat mahdollisuudet palveluihin kuin muillekin asukkaille. Koska teknologia yleistyy ja palvelut ovat sähköistymässä, tämä tarkoittaa ikäihmisten tietoyhteiskunnallisten valmiuksien lisäämistä ja ylläpitämistä.

Tähän haasteeseen pyritään vastaamaan Viksun palvelulupauksella `Uusi teknologia käytössä´. Palvelulupauksen mukaan ikäihmiset ovat uuden teknologian käyttäjiä ja teknologian tulee olla huomaamaton osa elämää. Hankeyhteistyö Laurean mHealth booster -hankkeen kanssa on osa tätä lupausta. mHealth boosterin ja Tikkurilan kirjaston Teknologialainaamon tavoitteena on madaltaa kynnystä ikäihmisten ja teknologian välillä. Teknologialainaamo tarjoaa alustan, jossa teknologiaa voi kohdata osana kirjastokäyntiä, tuotteita voi kokeilla ja tutkia ja niiden luo voi palata aina uudelleen. Lainaamossa päivystävät opiskelija-assistentit tarjoavat tuote-esittelyä ja käyttöopastusta ja eikä ostopäätöstä tarvitse tehdä ennen lainausta ja kokeilua - ja tämän jälkeenkin tukea on saatavilla.

Teknologialainaamo tuo hyvän lisän kirjaston jo tarjoamille tietokonekursseille ja kirjaston valmis lainausjärjestelmä toimii lainaamon kanssa hyvin yhteen. Lainaamo tutustuttaa kävijän uusimpaan hyvinvointiteknologiaan, jonka olemassa olosta kävijällä ei ehkä aiemmin ollut edes aavistusta.

Lainattavien tuotteiden valinta on tehty yhdessä yrittäjien, kirjaston, senioreiden ja Viksun verkoston kanssa. Yhteinen nimittäjä lainattaville tuotteille on se, että ne parantavat turvallisuutta ja edistävät eri tavoin hyvinvointia ja terveellistä elämää. Palvelukonsepti on uusi ja siinä on paljon potentiaalia. Toiminta lähti keväällä lainaamossa käyntiin hyvin ja nyt tuleekin miettiä syksyä varten keinot, joilla hankkeessa opitut asiat ja koetut saavutukset saadaan pysyvään käytäntöön.

 

Saana Tarvainen

projektisuunnittelija, SILVER-hanke

Vantaan kaupunki

 

 

Vantaan nuorisopalveluthttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=140Vantaan nuorisopalvelutLue lisää!<a href="/hankkeet/mhealth-booster/mhealth-booster-verkostot/kaupungit/mhealth-vantaa/mhealth-vantaan-nuorisopalvelu"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">mhealth-vantaan-nuorisopalvelu</a>
Tikkurilan kirjastohttps://www.laurea.fi/update/Lists/Kuvalinkit/DispForm.aspx?ID=141Tikkurilan kirjastoLue lisää!<a href="/hankkeet/mhealth-booster/mhealth-booster-verkostot/kaupungit/mhealth-vantaa/mhealth-tikkurilan-kirjasto"><img alt="" src="/_layouts/15/IMAGES/icgen.gif">mhealth-tikkurilan-kirjasto</a>

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot