Siirry sisältöön

Learners, Teachers and Employers

EU LLP Comenius-ohjelmasta rahoitettu projekti, jossa on mukana viisi maata. Laurean tehtävänä projektissa on tuottaa tietoa ja työvälineitä, joilla Learning by Developing-malli ( LbD ) jalkautetaan peruskoulujen opetukseen ympäri Eurooppaa.

  • Toteutusaika:1.11.2013 - 30.10.2015
  • Rahoittaja:LLP Comenius
  • Tutkimusalue:
  • Projektityyppi:International RDI

Yksi menestyneimmistä metodologioista yrityskumppanuuden kehittämiseen sekä luovuuden, kilpailukyvyn, työllistymisen ja yrityshenkisyyden kasvuun on luotu Suomessa korkeakoulutason opiskelijoille. Learning by Developing, ( LbD ) on valittu projektiin aiheeksi, sillä se tarttuu suoraan ongelmiin, joita ilmenee koulutuksen ja työpaikan läheisyysssuhteessa sekä luovuuden ja innovaatioiden lisäämisessä molemmilla aloilla.

LbD on saatu käyttöön menestyksekkäästi korkeakouluissa. Tämä projekti mukauttaa LbD-metodologian peruskouluille käyttöön sopivaksi. LbD-metodologia mukautetaan pedagogisista ja käytännön näkökulmista katsoen käytettäväksi ympäri Eurooppaa, huomioiden kulttuuriset, lainopilliset sekä paikalliset olosuhteet. Asianosaisille ( opettajat, virkamiehet, työelämän edustajat sekä hallitus ) järjestetään koulutuksia sekä webinaareja. Koulutuksia pilotoidaan ympäri Eurooppaa, ja ne johtavat laajaan viimeisen vaiheen koulutuksen järjestelyyn.

Pedagogian tukemiseksi projekti mukauttaa oppimisalustan ( perustuen avoimeen teknologiaan ), joka vie oppimisen ulos fyysisestä luokkahuoneesta, jotta kaikki asianosaiset voivat kommunikoida riippumatta ajasta ja paikasta. Tämä tekee oppimisesta helposti lähestyttävän kaikille sukupolville. Tämä on erittäin tärkeä väline metodologialle, joka edistää monitieteellistä yhteistyötä, missä kaikki toimijat saavat ja luovat uutta tietoa, mukaanlukien tietoa työelämästä.

Yhteyshenkilö: