Siirry sisältöön

Koti Hyvinkäällä

Hyvinkää ja muut Keski-Uudenmaan alueen kunnat pyrkivät vastaamaan kasvavan maahanmuuton asettamiin haasteisiin ja muutostarpeisiin kotouttamisessa. Koti Hyvinkäällä hankkeen avulla kehitetään sekä julkisia palveluita että niitä täydentäviä 3. sektorin ja seurakuntien järjestämiä palveluita, alkuvaiheen ohjausta sekä muita kotoutumistoimintoja.

  • Toteutusaika:1.3.2018 - 29.2.2020
  • Rahoittaja:EU Sisäasioiden rahasto
  • Tutkimusalue:Kestävä ja monipuolinen sosiaali- ja terveysala
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

Hyvinkää ja muut Keski-Uudenmaan alueen kunnat pyrkivät vastaamaan kasvavan maahanmuuton asettamiin haasteisiin ja muutostarpeisiin kotouttamisessa. Koti Hyvinkäällä hankkeen avulla kehitetään sekä julkisia palveluita että niitä täydentäviä 3. sektorin ja seurakuntien järjestämiä palveluita, alkuvaiheen ohjausta sekä muita kotoutumistoimintoja. Koti Hyvinkäällä hankkeen tavoitteena on luoda malli, jossa kotouttamisen alkuvaiheen viranomaistoimintoja täydentää 3. sektorin ja muiden viranomaisten työ ja tämän yhteistyön lopputuloksena syntyy Hyvinkään kotouttamisen paletti. Tavoitteena on vakiinnuttaa järjestöjen toimintaa osaksi kotouttamisen kokonaisuutta.

Lisäksi haettavassa hankkeessa tehdään esiselvitys alueen kuntien mahdollisuuksista tehdä jatkossa entistä tiiviimpää yhteistyötä sekä perustaa tulevaisuudessa kotouttamistyönyksikkö Keski-Uudellemaalle. Esiselvitys suosituksineen luovutetaan hankkeen päättyessä Kuuma komissiolle.