Omaishoitajat

HyvinvointiTV:tä on testattu omaishoitajien tukena. Omaishoitajat kokoontuivat HyvinvointiTV:n välityksellä vertaisryhmään, jossa he saivat keskustella mieltään painavista aiheista. Lisäksi ryhmässä kävi asiantuntijavieraita, kuten muistineuvoja, kuntohoitaja, palveluohjaaja ja lääkäri.

Myös omaishoidon etuuskäsittelijä oli aktiivisesti mukana ryhmän toiminnassa. Vertaisryhmän sekä asiakkaiden kahdenkeskisten keskustelujen lisäksi omaishoitajien oli pilotin aikana mahdollista olla yhteydessä paikallisen omaishoidon etuuskäsittelijään HyvinvointiTV:n välityksellä.

Case: HyvinvointiTV omaishoitajan tukena

Asiakas on maaseudulla asuva omaishoitaja, jonka mieltä painaa muutaman vuoden takaa uusiutunut syöpä. Asiakkaan muistisairas puoliso ei ymmärrä sairauden vakavuutta, eikä näin ollen osaa tukea asiassa. Asiakas ei käytä kotihoidon palveluita, siivooja käy hänen luonaan silloin tällöin.

Kerran viikossa hän pääsee kauppa-auton kyydissä kaupunkiin hoitamaan asioitaan. Päivät kuluvat kotona puolison kanssa. Kahdesti viikossa puoliso käy muistisairaille tarkoitetussa päivätoiminnassa. Tämä tuo hetkellistä helpotusta asiakkaan arkeen. HyvinvointiTV:n ohjelmiin asiakas osallistuu lähes päivittäin. Erityisesti omaishoitajien vertaistukiryhmään hän pyrkii osallistumaan joka kerta.

Asiakkaan mielestä mieluisimpia ohjelmia ovat musiikkiohjelmat ja visailut. Opiskelijoiden ja asiantuntijoiden pitämistä asiaohjelmista hän kokee saavansa hyvää tietoa. Erityisesti hän pitää lääkärin ohjelmista, muistiin liittyvistä ohjelmista sekä vapaasta keskustelusta. Asiakkaan mielestä kaikenlaiset HyvinvointiTV:n kautta saatavat palvelut toimivat hyvin: ”sama kun näkisi suoraan, ja sieltä saa kaikenlaista tietoa ja ohjetta”.

Asiakas uskoo HyvinvointiTV:n vaikuttaneen positiivisesti hänen mielialaansa. Hän kokee, että saa korvattua aidon seuran ja seurustelun puutteen HyvinvointiTV:n kautta.

 

 

 Tiedotteet

 

 

 Tapahtumat

 

 

 Linkit

 

 

 Blogit

 

 

 Videot